প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রাজঘাত্তা জাতিগী মপা ওইরিবা মহাত্মা গান্ধিদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
30 JAN 2026 1:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জাতিগী মপা, মহাত্মা গান্ধীবু ঙসি রাজঘাৎতা মহাক্কী লৈখিদবা নুমিৎকী থৌরমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি বাপুগী মতম চুপ্পগী ওইবা ৱাখল্লোনশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী খোঙচৎপু মখা তানা লমজিংলি। “ঐখোয়না মহাক্কী প্রিন্সিপলশিং ঙাক্নবা অমসুং অচুম্বা, নুংশি চান্নবা অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী সেবাদা য়ুম্ফম ওইবা ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোক্লি," হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা পোস্ত তৌখি:
“রাজঘাত্তা মহাত্মা গান্ধীদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে। মহাক্কী মতম চুপ্পগী ৱাখল্লোনশিংনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী খোঙচৎপু মখা তানা লমজিংলি। ঐখোয়না মহাক্কী প্রিন্সিপলশিং ঙাক্নবা অমসুং অচুম্বা, নুংশি চান্নবা অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী সেবাদা য়ুম্ফম ওইবা ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোক্লি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Father of the Nation, Mahatma Gandhi at Rajghat
30 JAN 2026 1:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi paid tributes to the Father of the Nation, Mahatma Gandhi, at Rajghat, on his death anniversary, today. Shri Modi stated that Bapu's timeless ideals continue to guide our nation’s journey."We reaffirm our commitment to his principles and to building an India rooted in justice, harmony and service to humanity", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"Paid tributes to Mahatma Gandhi at Rajghat. His timeless ideals continue to guide our nation’s journey. We reaffirm our commitment to his principles and to building an India rooted in justice, harmony and service to humanity."