ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୦୦୧ ସଂସଦ ଆକ୍ରମଣର ଶହିଦମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
13 DEC 2025 11:46AM by PIB Bhubaneswar
୧୩ ଡିସେମ୍ବର ୨୦୦୧ରେ ଘଟିଥିବା ଜଘନ୍ୟ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ସମୟରେ ଭାରତୀୟ ସଂସଦକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେଇ ନିଜ ପ୍ରାଣ ଆହୁତି ଦେଇଥିବା ସାହସୀ ସୁରକ୍ଷା କର୍ମୀଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଗଭୀର ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପାଳନ ସମୟରେ ଯେଉଁମାନେ ପ୍ରାଣବଳି ଦେଇଥିଲେ, ଦେଶ ସେମାନଙ୍କୁ ଗଭୀର ସମ୍ମାନର ସହିତ ସ୍ମରଣ କରୁଛି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଚରମ ବିପଦର ସାମ୍ନାରେ ସେମାନଙ୍କର ସାହସ, ସତର୍କତା ଏବଂ ଅଟଳ ଦାୟିତ୍ୱବୋଧ ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକଙ୍କ ପାଇଁ ଚିରସ୍ଥାୟୀ ପ୍ରେରଣା ହୋଇ ରହିବ।
X ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:“ଆଜିର ଏହି ଦିନରେ, 2001 ମସିହାରେ ଆମ ସଂସଦ ଉପରେ ହୋଇଥିବା ଜଘନ୍ୟ ଆକ୍ରମଣ ସମୟରେ ଯେଉଁମାନେ ନିଜ ପ୍ରାଣ ଆହୁତି ଦେଇଥିଲେ, ସେମାନଙ୍କୁ ଦେଶ ସ୍ମରଣ କରୁଛି। ଗୁରୁତର ସଙ୍କଟ ସମୟରେ ସେମାନେ ଯେଉଁ ସାହସ, ସତର୍କତା ଏବଂ ଅଟଳ କର୍ତ୍ତବ୍ୟବୋଧ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ତାହା ପ୍ରଶଂସନୀୟ । ସେମାନଙ୍କ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ବଳିଦାନ ପାଇଁ ଭାରତ ସର୍ବଦା କୃତଜ୍ଞ ରହିବ।”
sws

Prime Minister's Office
Prime Minister Pays Tribute to the Martyrs of the 2001 Parliament Attack
13 DEC 2025 11:46AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid solemn tribute to the brave security personnel who sacrificed their lives while defending the Parliament of India during the heinous terrorist attack on 13 December 2001.
The Prime Minister stated that the nation remembers with deep respect those who laid down their lives in the line of duty. He noted that their courage, alertness, and unwavering sense of responsibility in the face of grave danger remain an enduring inspiration for every citizen.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“On this day, our nation remembers those who laid down their lives during the heinous attack on our Parliament in 2001. In the face of grave danger, their courage, alertness and unwavering sense of duty were remarkable. India will forever remain grateful for their supreme sacrifice.”