প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
২০০১ দা সংসদতা লালদারকপদা লৈখিদ্রবা অথৌবশিংগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
13 DEC 2025 11:46AM by PIB Imphal
দিশেম্বর ১৩,২০০১ দা তেরোরিষ্টশিংনা লাল তারকপদা ভারতকী সংসদ ঙাকথোক্নবা হোৎনবদা মখোয়গী থৱায়শিং কৎখ্রবা থৌনা ফরবা সেকুরিতিগী মীওইশিংগী মফমদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মথৌ পাংথোক্লিঙৈদা মখোয়গী থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিংগী ইকায়খুম্নবগা লোয়ননা লৈবাক অসিনা মখোয় নিংশিংলি। খুদোংথিবা মায়োক্নখিবা মখোয়গী থৌনা, মিকুপ-নাহুম শিংবা অমসুং দাইত্ব লৌবগী ৱাখল্লোন অদুনা মখা তানা মীওই খুদিংমক ইথিল পীরি।
এক্সতা পোষ্ট অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসিগী নুমিৎ অসিদা, ২০০১ দা ঐখোয়গী সংসদতা লালদারকপদা মখোয়গী থৱায়শিং কৎখ্রবা অথৌবশিং ঐখোয়বগী লৈবাক্না নিংশিংলি। খুদোংথিবা মায়োক্নখিবা মখোয়গী থৌনা, মিকুপ-নাহুম শিংবা অমসুং দাইত্ব লৌবগী ৱাখল্লোন অদু শিংথাবা য়াই। মখোয়গী কৎথোকপা অদু ভারতনা মতম পুম্নমক্ত তৌবীমল কাউবা লৈররোই”।

Prime Minister's Office
Prime Minister Pays Tribute to the Martyrs of the 2001 Parliament Attack
13 DEC 2025 11:46AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today paid solemn tribute to the brave security personnel who sacrificed their lives while defending the Parliament of India during the heinous terrorist attack on 13 December 2001.
The Prime Minister stated that the nation remembers with deep respect those who laid down their lives in the line of duty. He noted that their courage, alertness, and unwavering sense of responsibility in the face of grave danger remain an enduring inspiration for every citizen.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“On this day, our nation remembers those who laid down their lives during the heinous attack on our Parliament in 2001. In the face of grave danger, their courage, alertness and unwavering sense of duty were remarkable. India will forever remain grateful for their supreme sacrifice.”