প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰীয় ষ্টাৰ্টআপ দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৬ জানুৱাৰীত ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়াৰ এক দশক পূৰ্তিৰ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ উজ্জীৱিত ষ্টাৰ্টআপ পৰিবেশতন্ত্ৰৰ সদস্যসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব
উদ্যমশীলতাৰ যাত্ৰাৰ অন্তৰ্দৃষ্টি ভাগ-বাটোৱাৰা কৰিবলৈ ষ্টাৰ্টআপৰ প্ৰতিনিধিসকলক বাছনি কৰক
15 JAN 2026 8:50AM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰীয় ষ্টাৰ্টআপ দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৬ চনৰ ১৬ জানুৱাৰীৰ দিনৰ ১ বজাত নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপমত ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়া পদক্ষেপৰ এক দশক পূৰ্তিৰ কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব।
কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ উজ্জীৱিত ষ্টাৰ্টআপ পৰিবেশতন্ত্ৰৰ সদস্যসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিব। নিৰ্বাচিত ষ্টাৰ্টআপ প্ৰতিনিধিসকলে তেওঁলোকৰ উদ্যমশীলতাৰ যাত্ৰাৰ অন্তৰ্দৃষ্টি ভাগ-বাটোৱাৰা কৰিব। এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক সমাবেশকো সম্বোধন কৰিব।
ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়াক ২০১৬ চনৰ ১৬ জানুৱাৰীত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উদ্ভাৱনৰ প্ৰতি উৎসাহ প্ৰদান, উদ্যমশীলতাৰ প্ৰচাৰ আৰু বিনিয়োগ-চালিত বিকাশ সম্ভৱ কৰাৰ বাবে এক পৰিবৰ্তনশীল ৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্যসূচী হিচাপে আৰম্ভ কৰিছিল, যাৰ উদ্দেশ্য আছিল ভাৰতক নিয়োগ বিচৰাৰ পৰিবৰ্তে নিয়োগ সৃষ্টিকাৰী ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলা।
যোৱা দশকত ষ্টাৰ্টআপ ইণ্ডিয়া ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক আৰু উদ্ভাৱন প্ৰণালীৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ স্তম্ভ হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছে। ই প্ৰাতিষ্ঠানিক প্ৰণালীক শক্তিশালী কৰিছে, মূলধন আৰু পৰামৰ্শদাতাৰ সুবিধা সম্প্ৰসাৰিত কৰিছে আৰু ষ্টাৰ্টআপৰ বাবে সকলো খণ্ডতে তথা ভৌগোলিক দিশত বিকাশ আৰু পৰিসৰ বৃদ্ধিৰ বাবে এক সক্ষম পৰিবেশ গঢ়ি তুলিছে। ভাৰতৰ ষ্টাৰ্টআপ পৰিবেশতন্ত্ৰই এই সময়ছোৱাত অভূতপূৰ্ব সম্প্ৰসাৰণ প্ৰত্যক্ষ কৰিছে, য’ত সমগ্ৰ দেশতে ২,০০,০০০তকৈও অধিক ষ্টাৰ্টআপে স্বীকৃতি লাভ কৰিছে। এই উদ্যোগবোৰ নিয়োগ সৃষ্টি, উদ্ভাৱনকেন্দ্ৰিক অৰ্থনৈতিক বিকাশ আৰু বিভিন্ন খণ্ডত ঘৰুৱা মূল্য শৃংখল শক্তিশালী কৰাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ চালক হৈ পৰিছে।

Prime Minister's Office
On National Startup Day, PM to participate in a programme marking a decade of Startup India on 16 January
PM to interact with members of India’s vibrant startup ecosystem
Select startup representatives to also share insights from their entrepreneurial journey
15 JAN 2026 8:50AM by PIB Delhi
On the occasion of National Startup Day, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in a programme marking a decade of the Startup India initiative on 16 January 2026 at 1 PM at Bharat Mandapam, New Delhi.
During the programme, Prime Minister will interact with members of India’s vibrant startup ecosystem. Select startup representatives will share insights from their entrepreneurial journey. Prime Minister will also address the gathering on this occasion.
Startup India was launched on 16 January 2016 by the Prime Minister as a transformative national programme to nurture innovation, promote entrepreneurship and enable investment-driven growth, with the objective of making India a nation of job creators rather than job seekers.
Over the past decade, Startup India has emerged as a cornerstone of India’s economic and innovation architecture. It has strengthened institutional mechanisms, expanded access to capital and mentorship, and fostered an enabling environment for startups to grow and scale across sectors and geographies. India’s startup ecosystem has witnessed unprecedented expansion during this period, with more than 2,00,000 startups recognised across the country. These enterprises have become significant drivers of employment generation, innovation-led economic growth and the strengthening of domestic value chains in diverse sectors.