প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ১৬ দা, নেসনেল ষ্টার্দঅপ দেদা, ষ্টার্দঅপ ইন্দিয়া চহি ১০ মপুংফারকপগী থৌরম অমা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ষ্টার্দঅপ থবক্কী মেম্বরশিংগা ৱারি শানগনি
খনগৎলবা ষ্টার্দঅপ মীহুৎশিংনা মখোয়গী থবক হৌরকপগী খোঙচৎকী মতাংদসু পাউদমগনি
15 JAN 2026 8:50AM by PIB Imphal
জনুৱারি ১৬, ২০২৬ গী নুংথিল পুং ১ তাবদা, ন্যু দিল্লিদা নেসনেল ষ্টার্দঅপ দেদা, ষ্টার্দঅপ ইন্দিয়া চহি ১০ মপুংফারকপগী থৌরম অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াগনি।
থৌরম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী ষ্টার্দঅপ থবক্কী মেম্বরশিংগা ৱারি শানগন। খনগৎলবা ষ্টার্দঅপ মীহুৎশিংনা মখোয়গী থবক হৌরকপগী খোঙচৎকী মতাংদসু পাউদমগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগনি।
ভারত থবক থিবা লৈবাক অমা ওইবগী মহুত্ত থবক পীবা ঙম্বা লৈবাক অমা ওইনবা পান্দমগা লোয়ননা, ইন্নোবেসন, ওন্ত্রেপ্রেন্যুরশিপ য়োকখৎনবা অমসুং শেন থাদুনা চাউখৎপা পুরক্নবা লৈবাক্কী অওনবা পুরকপা থৌরম অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারি ১৬, ২০১৬ দা ষ্টার্দঅপ ইন্দিয়া হৌদোকখি।
হৌখিবা চহি ১০ দা, ভারতকী শেন-থুম অমসুং ইন্নোবেসন চাউখৎহনবদা ষ্টার্দঅপ ইন্দিয়া য়াম্না মরুওইবা অমা ওইরে। মসিনা ইন্সতিতুসনশিংগী থবকশিং ফগৎহল্লে, থবক পায়খৎনবা শেন অমসুং লমজিং লমতাকপা ফংহল্লে অমসুং তোঙান তোঙানবা হিরমশিং অমসুং লমদমশিংদা ষ্টার্দঅপশিং চাউখৎনবা ফিবম শেমগৎলে। হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা ভারতকী ষ্টার্দঅপকী থবক মমাঙদা অমুক্ত ওইখিদ্রিবা ম ওংদা চাউখৎলে, লৈবাক শীনবা থুংনা ষ্টার্দঅপ ২,০০,০০০ হেন্না মশক খঙলে। মখোয়গী ললোন-ইতিক্কী থবকশিংনা থবক ফংহনবা, শেন-থুম চাউখৎহনবা অমসুং হিরম কয়াদা লৈবাক অসিগী ভেলু চেনশিং ফগৎহনবদা মতেং পাংলে।

Prime Minister's Office
On National Startup Day, PM to participate in a programme marking a decade of Startup India on 16 January
PM to interact with members of India’s vibrant startup ecosystem
Select startup representatives to also share insights from their entrepreneurial journey
15 JAN 2026 8:50AM by PIB Delhi
On the occasion of National Startup Day, Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in a programme marking a decade of the Startup India initiative on 16 January 2026 at 1 PM at Bharat Mandapam, New Delhi.
During the programme, Prime Minister will interact with members of India’s vibrant startup ecosystem. Select startup representatives will share insights from their entrepreneurial journey. Prime Minister will also address the gathering on this occasion.
Startup India was launched on 16 January 2016 by the Prime Minister as a transformative national programme to nurture innovation, promote entrepreneurship and enable investment-driven growth, with the objective of making India a nation of job creators rather than job seekers.
Over the past decade, Startup India has emerged as a cornerstone of India’s economic and innovation architecture. It has strengthened institutional mechanisms, expanded access to capital and mentorship, and fostered an enabling environment for startups to grow and scale across sectors and geographies. India’s startup ecosystem has witnessed unprecedented expansion during this period, with more than 2,00,000 startups recognised across the country. These enterprises have become significant drivers of employment generation, innovation-led economic growth and the strengthening of domestic value chains in diverse sectors.