প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী ১২দা জরমন চাঞ্চেল্লর মর্জকা অহমদাবাদতা উনগনি
লুচিংবা অনিনা ইন্দিয়া-জর্মনী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপতা খুমাং চাউশিনখিবা অদু য়েংশিনগনি
পি.এম. মোদী অমসুং চাঞ্চেল্লর মর্জনা সবরমতী আশ্রমদা চৎকনি অমসুং অহমদাবাদতা পাংথোক্কদবা ইন্তর্নেস্নেল কাইৎ ফেস্তিবেলদা শরুক য়াগনি
09 JAN 2026 12:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা জর্মনীগী ফেদরেল চাঞ্চেল্ললর ঐচ.ই. মিস্তর ফ্রিদরিচ মর্জ জনুৱারী ১২দা অহমদাবাদতা উনগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী কৌবদগী জর্মনীগী ফেদরেল চাঞ্চেল্লর, ঐচ.ই. মিস্তর ফ্রেদরিচ মর্জনা ২০২৬গী জনুৱারী ১২-১৩দা ভারতকী ওফিসিএল খোঙচৎ অমনা লাক্কনি। মসি চাঞ্চেল্লর মর্জকী ভারতকী অহানবা ওফিসিএল খোঙচৎনি।
জনুৱারী ১২গী অয়ুক পুং ৯.৩০ রোম তাবদা লুচিংবা অনিনা সবরমতী আশ্রমদা চৎকনি অমসুং অয়ুক পুং ১০ রোম তাবদা মখোয়না সবরমতী রিভরফ্রন্ততা পাংথোক্কদবা ইন্তর্নেস্নেল কাইৎ ফেস্তিবেলদা শরুক য়াগনি। মসিগী মতুংদা অয়ুক্কী পুং ১১.১৫দগী হৌদুনা গান্ধীনগরগী মহাত্মা মন্দিরদা নাকল অনিগী ওইবা ৱারী শাবগী থবক চৎথগনি।
লুচিংবা অনিমক্না ইন্দিয়া-জর্মনী স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী চহি ২৫ মপুং ফারকখিবা অদুগী খন্ন-নৈনগনি। মখোয়গী খন্ন-নৈনবদা ললোন-ইতিক অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, তেক্নোলোজী, এজুকেসন, স্কিলিং অমসুং মোবিলিতীদা মতেং পীনবা হেনগৎহনবদা মীৎয়েং থমগনি। মসিগা লোয়ননা দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী, সাইন্স, ইন্নোবেসন অমসুং রিসর্চ, গ্রীন অমসুং সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত, অমসুং পিপল-তু-পিপলগী মরীগী লমশিংদা মতেং পীনবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং চেঞ্চেল্লর মর্জনা রিজনেল অমসুং গ্লোবেলগী ওইবা মরুওইবা হিরমশিংগী মতাংদা ৱাখল্লোনশিংসু ফোংদোক্কনি অমসুং লৈবাক অনিগী ললোন-ইতিক অমসুং ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংগা ৱারী শানগনি।

Prime Minister's Office
PM to meet German Chancellor Merz in Ahmedabad on 12th January
The two leaders to review the progress made in the India-Germany Strategic Partnership
PM Modi and Chancellor Merz to visit Sabarmati Ashram and also participate in the International Kite Festival in Ahmedabad
09 JAN 2026 12:05PM by PIB Delhi
Prime Minister will meet the Federal Chancellor of Germany, H.E. Mr. Friedrich Merz on 12 January in Ahmedabad.
Federal Chancellor of Germany, H.E. Mr. Friedrich Merz will be on an official visit to India on 12-13 January 2026 at the invitation of Prime Minister Narendra Modi. This will be Chancellor Merz’s first official visit to India.
At around 9:30 AM on 12 January, the two leaders will visit the Sabarmati Ashram and at around 10 AM, they will participate in the International Kite Festival at the Sabarmati Riverfront. This will be followed by bilateral engagements 11:15 AM onwards at Mahatma Mandir in Gandhinagar.
The two leaders will review the progress made in the India-Germany Strategic Partnership, which has recently completed 25 years. Their discussion will also focus on further intensifying cooperation in trade and investment, technology, education, skilling and mobility, while also advancing collaboration in important domains of defence and security, science, innovation and research, green and sustainable development, and people-to-people ties.
Prime Minister Modi and Chancellor Merz will also exchange views on issues of regional and global importance, and engage with business and industry leaders of the two countries.