য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা নুপীশিংগী মহৈ তম্বা অমসুং খুন্নাইদা অওনশিং পুরক্নবা অহানবা ওইনা থোরকখিবা মীশক অমা ওইরিবা সাবিত্রিবাই ফুলেগী মপোক কুমওন্না লাকপদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
সাবিত্রিবাই ফুলেনা নুপীশিংবু মহৈ তম্বগী মরুওইবা হকগা শম্নহন্দুনা নুপীশিংগী শক্তি হেনগৎহনবদা অনৌবা মায়োল অমা পীখি
মহাক্না খুন্নাইগী ফত্তবশিংগী মায়োক্তা লান্থেংনখি, লৈবাক অসিগী অহানবা নুপীমচাশিংগী স্কুল লিংখৎখি, অমসুং খুন্নাইদা অওনবা পুরক্নবগী মৈ চুখৎখি
সাবিত্রিবাই ফুলেগী ইথিল পীবা পুন্সি অসি মতম পুম্নমক্তা লৈবাক শেমগৎপদা লমজিং মহৈ অমা ওইদুনা লৈহৌরগনি
03 JAN 2026 11:31AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা নুপীশিংগী মহৈ তম্বা অমসুং খুন্নাইদা অওনবশিং পুরক্নবা অহানবা ওইনা থোরকখিবা মীশক অমা ওইরিবা সাবিত্রিবাই ফুলেগী মপোক কুমওন্না লাকপদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
X’কী পোস্ত অমদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি সাবিত্রিবাই ফুলেনা নুপীশিংবু মহৈ তম্বগী মরুওইবা হকগা শম্নহন্দুনা নুপীশিংগী শক্তি হেনগৎহনবদা অনৌবা মায়োল অমা পীখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্না খুন্নাইগী ফত্তবশিংগী মায়োক্তা লান্থেংনখি, লৈবাক অসিগী অহানবা নুপীমচাশিংগী স্কুল লিংখৎখি, অমসুং খুন্নাইদা অওনবা পুরক্নবগী মৈ চুখৎখি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি সাবিত্রিবাই ফুলেগী ইথিল পীবা পুন্সি অসি মতম পুম্নমক্তা লৈবাক শেমগৎপদা লমজিং মহৈ অমা ওইদুনা লৈহৌরগনি।

Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah pays tribute to Savitribai Phule, a pioneer of women's education and social reforms, on her birth anniversary
Savitribai Phule gave a new direction to women empowerment by connecting women with the fundamental right to education
She fought against social evils, established the country's first school for girls, and ignited the flame of social reform
Savitribai Phule's inspiring life will always remain a guiding light in nation-building
03 JAN 2026 11:31AM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah paid tribute to Savitribai Phule, a pioneer of women's education and social reforms, on her birth anniversary.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said that Savitribai Phule gave a new direction to women empowerment by connecting women with the fundamental right to education. He said that she fought against social evils, established the country's first school for girls, and ignited the flame of social reform. Shri Shah said that Savitribai Phule's inspiring life will always remain a guiding light in nation-building.