গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে মহিলা শিক্ষা আৰু সমাজ সংস্কাৰৰ পথ প্ৰদৰ্শক সাবিত্ৰীবাই ফুলেৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে
সাবিত্ৰীবাই ফুলেই শিক্ষাৰ মৌলিক অধিকাৰৰ সৈতে সংযোগ কৰি নাৰী সবলীকৰণৰ এক নতুন দিশ দিলে
সামাজিক কুসংস্কাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি তেওঁ দেশৰ প্ৰথমখন বালিকা বিদ্যালয় প্ৰতিষ্ঠা কৰি সমাজ সংস্কাৰৰ শিখা প্ৰজ্বলন কৰে
সাবিত্ৰীবাই ফুলেৰ প্ৰেৰণাদায়ক জীৱন সদায় ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ পথ প্ৰদৰ্শনকাৰী আলোক হৈ থাকিব
03 JAN 2026 11:31AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে মহিলা শিক্ষা আৰু সমাজ সংস্কাৰৰ পথ প্ৰদৰ্শক সাবিত্ৰীবাই ফুলেৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
‘এক্স’ৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে সাবিত্ৰীবাই ফুলেই মহিলাসকলক শিক্ষাৰ মৌলিক অধিকাৰৰ সৈতে সংযোগ কৰি নাৰী সৱলীকৰণৰ এক নতুন দিশ দিলে। মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে তেওঁ সামাজিক কুসংস্কাৰৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল, দেশৰ প্ৰথমখন বালিকা বিদ্যালয় প্ৰতিষ্ঠা কৰিছিল আৰু সমাজ সংস্কাৰৰ শিখা প্ৰজ্বলন কৰিছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে সাবিত্ৰীবাই ফুলেৰ প্ৰেৰণাদায়ক জীৱন সদায় ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ পথ প্ৰদৰ্শনকাৰী আলোক হৈ থাকিব।

Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah pays tribute to Savitribai Phule, a pioneer of women's education and social reforms, on her birth anniversary
Savitribai Phule gave a new direction to women empowerment by connecting women with the fundamental right to education
She fought against social evils, established the country's first school for girls, and ignited the flame of social reform
Savitribai Phule's inspiring life will always remain a guiding light in nation-building
03 JAN 2026 11:31AM by PIB Delhi
Union Home and Cooperation Minister Shri Amit Shah paid tribute to Savitribai Phule, a pioneer of women's education and social reforms, on her birth anniversary.
In a post on ‘X’, Union Home Minister Shri Amit Shah said that Savitribai Phule gave a new direction to women empowerment by connecting women with the fundamental right to education. He said that she fought against social evils, established the country's first school for girls, and ignited the flame of social reform. Shri Shah said that Savitribai Phule's inspiring life will always remain a guiding light in nation-building.