ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତୀୟ ତଟରକ୍ଷୀ ଜାହାଜ (ଆଇସିଜିଏସ୍) ସମୁଦ୍ର ପ୍ରତାପର ଜଳାବତରଣକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
07 JAN 2026 8:54AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତୀୟ ତଟରକ୍ଷୀ ଜାହାଜ (ଆଇସିଜିଏସ୍) ସମୁଦ୍ର ପ୍ରତାପ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହେବା ଭାରତର ସାମୁଦ୍ରିକ ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ବୋଲି କହି ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ଉନ୍ନତ ଜାହାଜକୁ ସାମିଲ କରିବା ଅନେକ କାରଣରୁ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ଏହା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହେବା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ସାମୁଦ୍ରିକ ସାମର୍ଥ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଭାରତର ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ପରିକଳ୍ପନାକୁ ବଳ ମିଳିବ। ସେ ଆହୁରି ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହା ଦେଶର ସୁରକ୍ଷା ଉପକରଣକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ, ଉପକୂଳ ସତର୍କତା ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ ଏବଂ ଭାରତର ବିଶାଳ ସାମୁଦ୍ରିକ ସ୍ୱାର୍ଥର ସୁରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଏହା ପରିବେଶ ଅନୁକୂଳ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ସମନ୍ୱିତ ଆଧୁନିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ସହିତ ସ୍ଥିରତା ପ୍ରତି ଏକ ଦୃଢ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ ।
‘ଏକ୍ସ’ରେ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂହଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"ଭାରତୀୟ ତଟରକ୍ଷୀ ଜାହାଜ (ଆଇସିଜିଏସ୍) ସମୁଦ୍ର ପ୍ରତାପ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହେବା ଅନେକ କାରଣରୁ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ, ଯେଉଁଥିରେ ଏହା ଆମର ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତାର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଏ, ଆମର ସୁରକ୍ଷା ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରେ ଏବଂ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ଥିରତା ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।

Prime Minister's Office
Prime Minister hails the Commissioning Indian Coast Guard Ship (ICGS) Samudra Pratap
07 JAN 2026 8:54AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi hailed the commissioning of Indian Coast Guard Ship (ICGS) Samudra Pratap marks a significant milestone in India’s maritime journey. He remarked that the induction of this advanced vessel is noteworthy for numerous reasons.
The Prime Minister stated that the commissioning adds strength to India’s vision of Atmanirbhar Bharat in defence and maritime capability. He further noted that it boosts the nation’s security apparatus, enhancing coastal vigilance and safeguarding India’s vast maritime interests. It also Reflects a strong commitment to sustainability, with modern technologies integrated to ensure eco-friendly operations.
Responding to a post by Shri Rajnath Singh on X, Shri Modi wrote:
“The commissioning of Indian Coast Guard Ship (ICGS) Samudra Pratap is noteworthy for numerous reasons, including the fact that it adds strength to our vision of self-reliance, boosts our security apparatus and reflects a commitment to sustainability, among others.
@IndiaCoastGuard”