প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ শিপ (ICGS) সমুদ্র প্রতাপ কম্মিসন তৌখিববু থাগৎখ্রে
07 JAN 2026 8:54AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ শিপ (ICGS) সমুদ্র প্রতাপ কম্মিসন তৌখিবা অসি ভারতকী সমুদ্রগী খোঙচৎতা মরুওইবা মাইলস্তোন অমনি হায়না থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি এদভান্স ওইবা জহাজ অসি ইন্দক্ত তৌবা অসি মরম কয়াগীদমক্তা শিংথানিংঙাই ওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কম্মিসন তৌবা অসিনা দিফেন্স অমসুং মেরিতাইম কেপাসিতীদা আত্মনির্ভর ভারতকী ভারতকী মঙলানদা মপাঙ্গল হাপ্লি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি মসিনা লৈবাক অসিগী সেক্যুরিতী এপেরেতস, কোস্তেল ভিজিলেন্স হেনগৎহনবা অমসুং ভারতকী অচৌবা মেরিতাইম ইন্তরেস্তশিং ঙাক-শেনবা হেনগৎহল্লি। মসিনা অকোইবগী ফিভমদা অকাইবা পীদবা থবকশিং পাংথোক্নবগীদমক মোদর্ন তেক্নোলোজীশিং পুনশিন্নদুনা সস্তেনেবিলিতীগীদমক অচেৎপা ফিরেপ অমা উৎলি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা Xতা তৌখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা অসুম্না ইখি:
“ইন্দিয়ন কোস্ত গার্দ শিপ (ICGS) সমুদ্র প্রতাপ কম্মিসন তৌবা অসি মরম কয়াগীদমক্তা শিংথানীংঙাই ওইরি। মসিগী মনুংদা ঐখোয়গী আত্মনির্ভরগী মীৎয়েং অসিদা মপাঙ্গল হাপচিনবা, ঐখোয়গী সেক্যুরিতী এপেরেতস হেনগৎহনবা অমসুং সস্তেনেবিলিতীগীদমক অচেৎপা ফিরেপ অমা উৎলি।
@IndiaCoastGuard”

Prime Minister's Office
Prime Minister hails the Commissioning Indian Coast Guard Ship (ICGS) Samudra Pratap
07 JAN 2026 8:54AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi hailed the commissioning of Indian Coast Guard Ship (ICGS) Samudra Pratap marks a significant milestone in India’s maritime journey. He remarked that the induction of this advanced vessel is noteworthy for numerous reasons.
The Prime Minister stated that the commissioning adds strength to India’s vision of Atmanirbhar Bharat in defence and maritime capability. He further noted that it boosts the nation’s security apparatus, enhancing coastal vigilance and safeguarding India’s vast maritime interests. It also Reflects a strong commitment to sustainability, with modern technologies integrated to ensure eco-friendly operations.
Responding to a post by Shri Rajnath Singh on X, Shri Modi wrote:
“The commissioning of Indian Coast Guard Ship (ICGS) Samudra Pratap is noteworthy for numerous reasons, including the fact that it adds strength to our vision of self-reliance, boosts our security apparatus and reflects a commitment to sustainability, among others.
@IndiaCoastGuard”