পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
য়ুমথোংদা লৈরিবা কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক দোমেস্তিক LPGগী মমলশিংদা অহোংবা লৈতে
ফ্যুএলদা চংবা শেনফমশিংদগী য়ুমথোং অমসুং ত্রান্সপোর্তকী অৱাবা কোকহন্নবা CNG অমসুং PNG মমলশিং হন্থহল্লে
কম্মর্সিএল LPG সিলিন্দরগী মমল অসিনা ইন্তর্নেস্নেল বেঞ্চমার্ককী মমল অদু উৎলি
01 JAN 2026 6:35PM by PIB Imphal
কম্মর্সিএল LPG সিলিন্দরগী মমল লুপা 111 হেনগৎখ্রে হায়না মেদিয়াগী শরুক খরদা পাউদম্লি। হীরম অসিগী মতাংদা, কম্মর্সিএল LPG সিলিন্দরশিংগী মমল অসি কৈথেলনা লেপ্পী অমসুং ইন্তরনেস্নেল বেঞ্চমার্কশিংগা মরী লৈনৈ হায়বসি পনবসু য়াই। মতুং ইন্না, কম্মর্সিএল LPGগী মমলদা শেমদোক-শাদোকপা অসিনা মালেমগী LPGগী মমল অমসুং মসিগা মরী লৈনবা মমলদা অহোংবা লাকই। দোমেস্তিক LPGগী মমলশিং অসি হোংদ্রি।
ভারতনা মসিগী LPGগী মথৌ তাবগী চাদা 60দি ইম্পোর্ত তৌই, অমসুং দোমেস্তিক LPGগী মমলশিং অসি ইন্তর্নেস্নেল প্রাইসশিংগা শম্নৈ, অমসুং সৌদি CPনা ইন্তর্নেস্নেল বেঞ্চমার্ক ওইনা মথৌ তৌই। জুলাই 2023দা মেত্রিক তন অমদা US$ 385দগী নবেম্বর 2025দা মেত্রিক তন অমদা US$ 466 ফাওবা চাদা 21গী চাংদা চাউরাক্না সাউদি CP হেনগৎলকপা মতমদা, চপ মান্নবা মতমগী মনুংদা দোমেস্তিক LPGগী মমল অসি 2023গী ওগস্ততা লুপা 1103দগী নবেম্বর 2025দা লুপা 853দা চাউরাক্না চাদা 22 হন্থখি।
দোমেস্তিক কঞ্জ্যুমরশিং ঙাকথোক্নবগীদমক চাউরাক্না লুপা 950 চংগদবা কে.জি. 14.2গী দোমেস্তিক LPG সিলিন্দর অমগী ইফেক্তিব প্রাইস অসি দিল্লীদা PMUY নত্তবা দোমেস্তিক কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক লুপা 853 অমসুং PMUY গী বেনিফিসরীশিংগীদমক লুপা 553দা ফংলি। মসিনা PMUYগী কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক ইফেক্তিব প্রাইস অসি 2023গী ওগস্ততা লুপা 903দগী 2025গী নবেম্বরদা লুপা 553দা চাদা 39 হন্থহনখি। মসিনা ক্লিন কুকিং ফ্যুএলগী তুং কোইনা শিজিন্নবা অসি য়েংশিন্নবা সরকারনা পুক্নিং চিংশিন্দুনা মতেং পাংলি হায়বা উৎলি। মসিদা মমলদা অহোংবা লৈত্রি।
2025-26কী শেনবা চহিগী ওইনা, PMUYগী কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক চহি অমদা রীফিল 9 ফাওবগীদমক কেজি 14.2গী সিলিন্দর খুদিংদা লুপা 300গী তার্গেৎ তৌরবা সবসিদী মখা চত্থনবা সরকারনা অয়াবা পীখ্রে। মসিগীদমক লুপা করোর 12,000গী অয়াবা পীখ্রে। খোঙথাংশিং অসিনা সরকারনা য়ুমথোংশিংদা ক্লিন কুকিং ফ্যুএল ফংহন্নবা লেপ্তনা মীৎয়েং থম্লিবা অদু উৎলি।
মালেমগী ওইনা LPGগী মমল অসি 2024-25 ফাওবদা হেনগৎলকপা অমসুং হৌজিক ফাওবদা অৱাংবা থাক্তা লৈরি। মালেমগী মমল হোংলকপদগী লৈবাক অসিগী কঞ্জ্যুমরশিং ঙাকথোক্নবগীদমক্তা, অহেনবা মমল অসি লৈবাক অসিগী LPGগী মমলদা হেনগৎলকখিদে। মসিনা ওইল মার্কেতিং কম্পেনীশিং (OMC)না লুপা 40,000 মাংখি। মসি কোকহন্নবা অমসুং দোমেস্তিক LPGগী লেপ্পা লৈতনা সপ্লাই লৈহন্নবা, সরকারনা OMCশিংদা লুপা করোর 30,000গী কম্পেন্সেসন অয়াবা পীখ্রে
মখাদা পীরিবা 1.11.2025দা লৈবা লৈবাক মনুংগী LPGগী মমলগা য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাকশিংগা চাংদম্নবা অসিনা ভারতকী কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক LPGগী মমল হোংবা অদু ময়েক শেংনা উৎখি।
লৈবাক
দোমেস্তিক LPG (লুপা/কিলোগ্রাম 14.2গী সিলিন্দর)
ভারত (দিল্লী)
553.00*
পাকিস্তান (লাহোর)
902.20
শ্রী লঙ্কা (কোলোম্বো)
1227.58
নেপাল (কাথমন্দু)
1205.72
সোর্স: পেত্রোলিয়ম প্লান্নিং অমসুং এনালাইসিস সেল (PPAC)
*দিল্লীদা লৈরিবা PMUY বেনিফিসরীশিংগী ইফেক্তিব কোস্ত, দিল্লীদা লৈরিবা নন-PMUY কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক ইফেক্তিব কোস্ত অসি লুপা 853
মসিগী মথক্তা, অনৌবা চহি হৌরকপদা ক্লিন ফ্যুএল সেগমেন্তকী কঞ্জ্যুমরশিংগীদমক অফবা পাউ অমা লাকখি। কমপ্রেস তৌরবা নেচরেল গ্যাস (CNG) অমসুং পাইপলাইন নেচরেল গ্যাস (PNG) গী মমলশিং জনুৱারী 1দগী চৎনবা হৌদুনা খনগৎলবা শহরশিংদা হন্থখ্রে। মসিগী মনুংদা দিল্লী-NCRগী শরুক খরদা PNGগী মমল হন্থহনখিবা অমসুং গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন কম্পেনীশিংনা লাউথোকখিবা CNG অমসুং দোমেস্তিক PNGগী মমলদা লুপা 1 অমমম হন্থহনখিবা য়াওরি। পাইপলাইন তেরিফশিংদা হন্দক অহোংবা লাকপদগী হন্থরকপা অসি য়ুমথোং অমসুং গারী শীজিন্নরিবশিংদা মতেং পাংগনি অমসুং ক্লিনর ফ্যুএল শিজিন্নবা হেনগৎহনগনি হায়না পানরি।
কম্মর্সিএল LPGগী মমলগী মতাংদা, কম্মর্সিএল LPG সিলিন্দর শীজিন্নরিবশিংগী মশিং অসি লৈবাক অসিগী ওইনা LPG কঞ্জ্যুমর করোর 33 হেনবগী চাংগা য়েংনবদা চাউরাক্না লাখ 30 (পব্লিক সেক্তর কম্পেনীশিংগী কঞ্জ্যুমরশিং খক্তমক য়াওরি) ওইরি হায়বসি খঙজিনবা য়াম্না মরু ওই। কম্মর্সিএল LPG অসি মরুওইনা হোতেলশিং, রেস্তোরেন্তশিং অমসুং অতোপ্পা অচৌবা কম্মর্সিএল ইন্তর্প্রাইজশিংগুম্বা অচৌবা ইস্তাব্লিশমেন্তশিংনা শীজিন্নৈ, অদুগা দোমেস্তিক LPGনা লৈবাক শিনবা থুংনা য়ুমথোংশিংদা চাক-থোংবগী মথৌ তাবশিং ফংহল্লি। মরুওইনা, দোমেস্তিক LPG সিলিন্দরশিংগী মমলদা অহোংবা অমত্তা লৈখিদে। মসিনা গবর্নমেন্তনা য়ুমথোংগী কঞ্জ্যুমরশিংবু ঙাক-শেনবগীদমক লেপ্তনা হোৎনরি হায়বা উৎলি।
অপুনবা ওইনা, কম্মর্সিএল LPGগী মমলশিংনা ইন্তর্নেস্নেল মার্কেতকী ফীভমশিং উৎলি, গবর্নমেন্তনা দোমেস্তিক LPG কঞ্জ্যুমরশিংবু মালেমগী মমল হোংলকপদগী ঙাকথোক্নবা, মমল হোংবা ঙমহন্নবা অমসুং লৈবাক শীনবা থুংনা ক্লিন ককিং অমসুং ত্রান্সপোর্ত ফ্যুলশিং শিজিন্নবা হেনগৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা পান্দম থম্লবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
No Change in Domestic LPG Prices for household consumers
Lower CNG and PNG Prices to Ease Household and Transport Fuel Costs
Commercial LPG cylinder pricing reflects international benchmark pricing
01 JAN 2026 6:35PM by PIB Delhi
It is being reported in some sections of the media that the price of commercial LPG cylinders has been increased by ₹111. In this regard, it may be noted that the price of commercial LPG cylinders is market-determined and linked to international benchmarks. Accordingly, revisions in commercial LPG prices reflect movements in global LPG prices and associated costs. The prices of domestic LPG remains unchanged.
India imports about 60% of its LPG requirement, and domestic LPG prices are therefore, linked to international prices, with Saudi CP serving as the international benchmark. While the average Saudi CP rose by about 21% from US$ 385 per metric tonne in July 2023 to US$ 466 per metric tonne in November 2025, the price of domestic LPG was reduced by about 22% during the same period, from ₹1103 in August 2023 to ₹853 in November 2025.
To protect domestic consumers the effective price of a 14.2 kg domestic LPG cylinder, which costs around ₹950, is available at ₹853 for non-PMUY domestic consumers in Delhi and at ₹553 for PMUY beneficiaries. This reflects a reduction of about 39% in the effective price for PMUY consumers, from ₹903 in August 2023 to ₹553 in November 2025, underscoring the Government’s focused support to ensure sustained use of clean cooking fuel. There is no change in this pricing.
For the financial year 2025–26, the Government has approved the continuation of the targeted subsidy of ₹300 per 14.2 kg cylinder for up to nine refills per year for PMUY consumers, with an approved expenditure of ₹12,000 crore. These measures demonstrate the Government’s continued focus on ensuring affordable access to clean cooking fuel for households.
While international LPG prices increased during 2024–25 and continue to remain elevated, to shield domestic consumers from global price volatility, the increase in costs was not passed on to domestic LPG prices, resulting in ₹40,000 crore losses for Oil Marketing Companies (OMCs). To address this and ensure uninterrupted supply of domestic LPG at affordable prices, the Government has recently approved compensation of ₹30,000 crore to the OMCs.
A comparison of domestic LPG prices with neighbouring countries, as on 01.11.2025, given below, clearly highlights the affordability of LPG for Indian consumers.
Country
Domestic LPG (Rs./14.2 kg.cyl.)
India (Delhi)
553.00*
Pakistan (Lahore)
902.20
Sri Lanka(Colombo)
1227.58
Nepal(Kathmandu)
1205.72
Source: Petroleum Planning and Analysis Cell (PPAC)
*Effective cost to PMUY beneficiaries in Delhi, effective cost is Rs. 853 for non-PMUY consumers in Delhi
In addition, at the start of the New Year, there has been positive news for consumers in the clean fuel segment. Prices of Compressed Natural Gas (CNG) and Piped Natural Gas (PNG) have been reduced in select cities with effect from 1 January. This includes downward revisions in PNG prices in parts of the Delhi-NCR region and a reduction of ₹1 each in CNG and domestic PNG prices announced by gas distribution companies. These reductions follow recent changes in pipeline tariffs and are expected to provide relief to households and vehicle users, while further promoting the adoption of cleaner fuels.
In the context of commercial LPG prices, it is important to note that the number of commercial LPG cylinder users is significantly lower, at around 30 lakh (includes users of Public Sector Companies only), as compared to over 33 crore domestic LPG consumers. Commercial LPG is primarily used by large establishments such as hotels, restaurants, and other big commercial enterprises, whereas domestic LPG caters to household cooking needs across the country. Notably, there has been no change in the prices of domestic LPG cylinders, underscoring the Government’s continued commitment to protecting household consumers.
Overall, while commercial LPG prices reflect international market conditions, the Government has taken consistent and targeted measures to insulate domestic LPG consumers from global price fluctuations, ensure affordability, and promote the use of clean cooking and transport fuels across the country.