ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପୋରବନ୍ଦର-ମସ୍କଟ ଯାତ୍ରା କରୁଥିବା ପ୍ରାଚୀନ ପାଲଟଣା-ଜାହାଜ କୌଶଳରେ ନିର୍ମିତ ଆଇଏନ୍ଏସଭି କୌଣ୍ଡିନ୍ୟକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
29 DEC 2025 5:57PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଇଏନ୍ଏସଭି କୌଣ୍ଡିନ୍ୟକୁ ସାକାର କରିବାରେ ସେମାନଙ୍କର ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ ଡିଜାଇନର୍, କାରିଗର, ଜାହାଜ ନିର୍ମାତା ଏବଂ ଭାରତୀୟ ନୌସେନାକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଏହା ପୋରବନ୍ଦରରୁ ଓମାନର ମସ୍କଟକୁ ପ୍ରଥମ ଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ କରିଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଆଇଏନ୍ଏସଭି କୌଣ୍ଡିନ୍ୟ ପ୍ରାଚୀନ ଭାରତୀୟ ପାଲଟଣା-ଜାହାଜ କୌଶଳ ବ୍ୟବହାର କରି ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି, ଯାହା ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସାମୁଦ୍ରିକ ପରମ୍ପରାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, “ଏକ ନିରାପଦ ଏବଂ ସ୍ମରଣୀୟ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ନାବିକମାନଙ୍କୁ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା, ଯେହେତୁ ସେମାନେ ଉପସାଗରୀୟ ଅଞ୍ଚଳ ଏବଂ ତା ବାହାରେ ଆମର ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ପୁନଃସ୍ଥାପନ କରୁଛନ୍ତି।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ‘ଏକ୍ସ’ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଏହା ଦେଖି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ଲାଗୁଛି ଯେ ଆଇଏନ୍ଏସଭି କୌଣ୍ଡିନ୍ୟ ପୋରବନ୍ଦରରୁ ଓମାନର ମସ୍କଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନିଜର ପ୍ରଥମ ଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ କରିଛି। ପ୍ରାଚୀନ ଭାରତୀୟ ପାଲଟଣା-ଜାହାଜ କୌଶଳ ବ୍ୟବହାର କରି ନିର୍ମିତ ଏହି ଜାହାଜ ଭାରତର ସମୃଦ୍ଧ ସାମୁଦ୍ରିକ ପରମ୍ପରାକୁ ଦର୍ଶାଇଥାଏ। ଅନନ୍ୟ ଜାହାଜକୁ ଜୀବନ୍ତ କରିବାରେ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ ମୁଁ ଡିଜାଇନର୍, କାରିଗର, ଜାହାଜ ନିର୍ମାତା ଏବଂ ଭାରତୀୟ ନୌସେନାକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି। ଏକ ନିରାପଦ ଏବଂ ସ୍ମରଣୀୟ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ନାବିକମାନଙ୍କୁ ମୋର ଶୁଭେଚ୍ଛା, ଯେହେତୁ ସେମାନେ ଉପସାଗରୀୟ ଅଞ୍ଚଳ ଏବଂ ତା' ବାହାରେ ଆମର ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ପୁନର୍ବାର ଅନୁସରଣ କରୁଛନ୍ତି ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister lauds INSV Kaundinya, built using the ancient Indian stitched-ship technique, embarking on her maiden voyage from Porbandar to Muscat, Oman
29 DEC 2025 5:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated the designers, artisans, shipbuilders and the Indian Navy for their dedicated efforts in bringing INSV Kaundinya to life as it embarks on her maiden voyage from Porbandar to Muscat, Oman. Shri Modi stated that INSV Kaundinya is built using the ancient Indian stitched-ship technique which highlights India's rich maritime traditions. "My best wishes to the crew for a safe and memorable journey, as they retrace our historic links with the Gulf region and beyond", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"Wonderful to see that INSV Kaundinya is embarking on her maiden voyage from Porbandar to Muscat, Oman. Built using the ancient Indian stitched-ship technique, this ship highlights India's rich maritime traditions. I congratulate the designers, artisans, shipbuilders and the Indian Navy for their dedicated efforts in bringing this unique vessel to life. My best wishes to the crew for a safe and memorable journey, as they retrace our historic links with the Gulf region and beyond."
@INSVKaundinya