Prime Minister's Office
On the occasion of 101st Birth Anniversary of Former PM Atal Bihari Vajpayee, PM to visit Uttar Pradesh on 25th December
PM to Inaugurate Rashtra Prerna Sthal in Lucknow to honour the Life and Ideals of Former PM Atal Bihari Vajpayee
Rashtra Prerna Sthal Features 65-Foot-High Bronze Statues of Dr. Syama Prasad Mookerjee, Pandit Deendayal Upadhyaya and Former PM Atal Bihari Vajpayee
Rashtra Prerna Sthal also houses a Lotus-Shaped State-of-the-Art Museum showcasing India’s National Journey and Leadership Legacy
24 DEC 2025 11:05AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Lucknow, Uttar Pradesh, on 25th December 2025, on the occasion of 101st birth anniversary of former Prime Minister Bharat Ratna Shri Atal Bihari Vajpayee. At around 2:30 PM, the Prime Minister will inaugurate Rashtra Prerna Sthal and also address a public gathering on the occasion.
Driven by the vision of Prime Minister Shri Narendra Modi to honour the legacy of luminaries of independent India, Rashtra Prerna Sthal will serve a tribute to the life, ideals, and enduring legacy of one of India’s most revered statesmen, whose leadership left a profound impact on the nation’s democratic, political, and developmental journey.
Rashtra Prerna Sthal has been developed as a landmark national memorial and inspirational complex of enduring national significance. Constructed at an approximate cost of ₹230 crore and spread across an expansive area of 65 acres, the complex is envisioned as a permanent national asset dedicated to fostering leadership values, national service, cultural consciousness, and public inspiration.
The complex features 65-feet-high bronze statues of Dr. Syama Prasad Mookerjee, Pandit Deendayal Upadhyaya, and Former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee, symbolising their seminal contributions to India’s political thought, nation-building, and public life. It also houses a state-of-the-art museum designed in the form of a lotus-shaped structure, spread over approximately 98,000 square feet. The museum showcases India’s national journey and the contributions of these visionary leaders through advanced digital and immersive technologies, offering visitors an engaging and educational experience.
The inauguration of Rashtra Prerna Sthal marks an important step in preserving and promoting the ideals of selfless leadership and good governance, and is expected to serve as a source of inspiration for present and future generations.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হান্নগী পি.এম. অতল বিহারি বাজপায়ীগী 101শুবা মপোক কুমওন নুমিৎ, দিসেম্বর 25দা পি.এম.না উত্তর প্রদেশতা চৎকনি
পি.এম.না হান্নগী পি.এম. অতল বিহারি বাজপায়ীগী পুন্সি অমসুং ৱাখল্লোনশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা লখনৌদা রাস্ত্রা প্রেরনা স্থাল শঙ্গাগনি
রাস্ত্রা প্রেরনা স্থাল অসিদা দা. শ্যাম প্রসাদ মুখর্জী, পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় অমসুং হান্নগী পি.এম. অতল বিহারি বাজপায়ীগী ফুত 65 ৱাংবা শেঞ্জেংগী মীফমশিং লৈগনি
রাস্ত্রা প্রেরনা স্থালদা ভারতকী লৈবাক অসিগী খোঙচৎ অমসুং লুচিংবগী লেগেসী উৎলিবা থম্বালগী মওং ওইবা স্তেত-ওফ-দি-আর্ত ম্যুজিয়ম অমসু লৈগনি।
24 DEC 2025 11:05AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী ভারত রত্ন শ্রী অতল বিহারি বাজপায়ীগী 101শুবা মপোক কুমওনগী নুমিৎ, দিসেম্বর 25, 2025দা উত্তর প্রদেশকী লখনৌদা চৎকনি। নুংথিল পুং 2:30রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রা প্রেরনা স্থাল শঙ্গাগনি অমসুং থৌরম অদুদা তিনবা মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
নিংতম্লবা ভারতকী শক্নাইরবশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দম্না লমজিংদুনা, লৈবাক্কী গনতন্ত্র, রাজনিতি অমসুং চাউখৎপগী খোঙচৎতা অকনবা ইথিল অমা পীখিবা ভারতকী খ্বাইদগী মমিং লৈরবা রাজনিতিৱালাগী থবক, পুন্সি অমসুং অচুম্বা ফিদমশিংদা রাস্ত্রা প্রেরনা স্থালনা ইকায়খুম্নবা উৎকনি।
লৈবাক্কী মেমোরিএল অমসুং ইথিল পীনবা মফম অমা ওইনবা রাস্ত্রা প্রেরনা স্থাল শেমগৎপনি। মসি লুপা করোর 130 রোম চঙনা অমসুং লম একর 65 রোমদা শেমগৎপনি অমসুং মফম অসিনা লুচিংবগী গুনশিং, লৈবাক্কী থবক তৌবা, নাৎকী ৱাখল তাবা অমসুং মীয়াম ইথিল পীবগী থবক ফগৎনবা লৈবাক্কী মফম অমা ওইনবা পান্দম থম্লি।
ভারতকী রাজনিতিগী ৱাখল, লৈবাক শেমগৎপা অমসুং মীয়ামগী পুন্সিদা মখোয়না পাংথোকখিবা থবকশিংগী খুদম ওইনা, মফম অসিদা দোক্তর শ্যাম প্রসাদ মুকর্জী, পন্দিৎ দীনদয়াল উপাধ্যায় অমসুং হান্নগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী অতল বিহারি বাজপায়গী ফিত 65 ৱাংবা শেঞ্জেংগী মীতমশিং লৈরি। মসিদা স্ক্বার ফিত 98000 রোম পাক-চাউবা থম্বাল মওংগী ম্যুজিয়ম অমসু য়াওরি। ম্যুজিয়ম অসিদা ভারতকী লৈবাক্কী খোঙচৎ অমসুং লুচিংবশিংনা পাংথোকখিবা থবকশিং দিজিতেল অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজিশিংগী খুৎথাংদা অয়েংবশিংদা উৎকনি।
রাস্ত্রা প্রেরনা স্তাল শঙ্গাবনা ইশা ওইজবা থীদবা লুচিংবা অমসুং অফবা লৈঙাক্কী ৱাখল্লোনশিং ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা অমসুং প্রমোৎ তৌবদা মরুওইবা খোংথাং অমনি। মসিনা হৌজিক্কী অমসুং তুংগী মীরোলশিংগীদমক্তা ইথিলগী হৌরকফম অমা ওইরগনি হায়না পানরি।