শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রীমন্দলনা লৌরোক ২০২৬ গী য়ুবী অকংবগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ অয়াবা পীখ্রে
12 DEC 2025 4:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা লৌরোক ২০২৬ গী য়ুবী অকংবগী মিনিমম সপোর্ত প্রাইজ (এম এস পি) অয়াবা পীখ্রে। লৌমীশিংদা চুনবা মমলশিং ফংহন্নবা, কেন্দ্রগী বজেত ২০১৮-১৯ দা, অয়াবা পীখ্রবা মহৈ-মরোংশিংদা ভারত পুম্নমক্কী ওইনা পোৎথোক পুথোকপদা চঙবা অপুনবা শেনফমগী য়ামদ্রবা শরুক ১.৫ গী থাকশিংদা এম.এস.পি পীনবা সরকারনা লাউথোকখ্রে। মিলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবা মকুপ কুইন্তল অমদা লুপা ১২,০২৭ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম কুইন্তল অমদা লুপা ১২,৫০০ লৌরোক ২০২৬ গী ওইনা এম.এস.পি ওইনবা লেপ্লে।
লৌরোক ২০২৬ গী এম.এস.পি অসি হৌখিবা লৌরোক্তগী মিলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবা মকুপ কুইন্তল অমদা লুপা ৪৪৫ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম কুইন্তল অমদা লুপা ৪০০ হেনগৎলে। লৌরোক ২০১৪ দা মিলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবা মকুপ কুইন্তল অমদা লুপা ৫,২৫০ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম কুইন্তল অমদা লুপা ৫,৫০০ গী এম.এস.পি লৈরম্বদগী সরকারনা লৌরোক ২০২৬ দা মিলদা চপখায়রবা য়ুবী অকংবা মকুপ কুইন্তল অমদা লুপা ১২,০২৭ অমসুং য়ুবী অকংবা মপুম কুইন্তল অমদা লুপা ১২,৫০০ ওইনবা লেপ্লে, মসি চাদা ১২৯ অমসুং ১২৭ হেনগৎলবনি।
এম.এস.পি হেনগৎলকপা অসিনা য়ুবী থাবা লৌমীশিংদা শেন্দোং হেন্না ফংহনবা খক নত্তনা লৈবাক মনুং অমসুং মপানগী লৈবাকশিংদা য়ুবীগী পোৎথোকশিং পাম্নবা হেনগৎলক্লিবা অসি ফংহনবা ঙম্নবা য়ুবী অকংবা হেন্না পুথোক্নবা লৌমীশিংদা মতেং পাংলে।
প্রাইজ সপোর্ত স্কিম (পি এস এস) গী মখাদা নেসনেল এগ্রিকলচরেল কোওপরেতিপ মার্কেত্তিং ফেদেরেসন ওফ ইন্দিয়া (নাফেদ) অমসুং নেসনেল কোপরেতিপ কঞ্জুমরস ফেদেরেসন (এন সি সি এফ) না মখা তানা য়ুবী অকংবা লৈনবা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সিশিং ওইনা থবক তৌখিগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Minimum Support Price for Copra for 2026 season
12 DEC 2025 4:20PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval for the Minimum Support Price (MSP) for copra for 2026 season. In order to provide remunerative prices to the cultivators, Government had announced in the Union Budget of 2018-19, that MSP of all the mandated crops will be fixed at levels of at least 1.5 times of all India weighted average cost of production. The MSP for Fair Average Quality of milling copra has been fixed at Rs.12,027/- per quintal and for ball copra at Rs.12,500/- per quintal for 2026 season.
The MSP for 2026 season is an increase of Rs.445/- per quintal for milling copra and Rs.400/- per quintal for ball copra over the previous season. The Government has increased MSP for milling copra and ball copra from Rs.5,250 per quintal and Rs.5,500 per quintal for the marketing season 2014 to Rs.12,027 per quintal and Rs.12,500 per quintal for the marketing season 2026, registering a growth of 129 percent and 127 percent, respectively.
A higher MSP will not only ensure better remunerative returns to the coconut growers but also incentivize farmers to expand copra production to meet the growing demand for coconut products both domestically and internationally.
National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd. (NAFED) and National Cooperative Consumers’ Federation (NCCF) will continue to act as Central Nodal Agencies (CNAs) for procurement of copra under Price Support Scheme (PSS).