ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମହାପରିନିର୍ବାଣ ଦିବସ ଅବସରରେ ଡ. ବାବାସାହେବ ଆମ୍ବେଦକରଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
06 DEC 2025 9:11AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଜି ମହାପରିନିର୍ବାଣ ଦିବସ ଅବସରରେ ଡ. ବାବାସାହେବ ଆମ୍ବେଦକରଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ନ୍ୟାୟ, ସମାନତା ଏବଂ ସାମ୍ବିଧାନିକତା ପ୍ରତି ଡ. ଆମ୍ବେଦକରଙ୍କ ଅତୁଟ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଭାରତର ଜାତୀୟ ଯାତ୍ରାରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଜାରି ରଖିଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ, ମାନବ ମର୍ଯ୍ୟାଦାକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ଏବଂ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଡକ୍ଟର ଆମ୍ବେଦକରଙ୍କ ସମର୍ପଣରୁ ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ପ୍ରେରଣା ପାଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବିଶ୍ୱାସ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ, ଡକ୍ଟର ଆମ୍ବେଦକରଙ୍କ ଆଦର୍ଶ ଦେଶର ପଥକୁ ଆଲୋକିତ କରିବା ଜାରି ରଖିବ କାରଣ ଦେଶ ଏକ ବିକାଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ‘ଏକ୍ସ’ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
"ମହାପରିନିର୍ବାଣ ଦିବସ ଅବସରରେ ଡକ୍ଟର ବାବାସାହେବ ଆମ୍ବେଦକରଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରୁଛି। ତାଙ୍କର ଦୂରଦୃଷ୍ଟିସମ୍ପନ୍ନ ନେତୃତ୍ବ ଏବଂ ନ୍ୟାୟ, ସମାନତା ଏବଂ ସାମ୍ବିଧାନିକତା ପ୍ରତି ଅତୁଟ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଆମ ଜାତୀୟ ଯାତ୍ରାର ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଜାରି ରଖିଛି। ମାନବିକ ମର୍ଯ୍ୟାଦାକୁ ବଜାୟ ରଖିବା ଏବଂ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ସେ ପିଢ଼ି ପିଢ଼ିଙ୍କୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିଥିଲେ। ଆମେ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ସମୟରେ ତାଙ୍କ ଆଦର୍ଶ ଆମର ପଥ ଆଲୋକିତ କରୁ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Dr. Babasaheb Ambedkar on Mahaparinirvan Diwas
06 DEC 2025 9:11AM by PIB Delhi
The Prime Minister today paid tributes to Dr. Babasaheb Ambedkar on Mahaparinirvan Diwas.
The Prime Minister said that Dr. Ambedkar’s unwavering commitment to justice, equality and constitutionalism continues to guide India’s national journey. He noted that generations have drawn inspiration from Dr. Ambedkar’s dedication to upholding human dignity and strengthening democratic values.
The Prime Minister expressed confidence that Dr. Ambedkar’s ideals will continue to illuminate the nation’s path as the country works towards building a Viksit Bharat.
In a separate posts on X, the Prime Minister said;
“Remembering Dr. Babasaheb Ambedkar on Mahaparinirvan Diwas. His visionary leadership and unwavering commitment to justice, equality and constitutionalism continue to guide our national journey. He inspired generations to uphold human dignity and strengthen democratic values.
May his ideals keep lighting our path as we work towards building a Viksit Bharat.”
“Today, on Mahaparinirvan Diwas, paid tributes to Dr. Babasaheb Ambedkar in Delhi.
We will keep working with full vigour to realise his dream for our nation.”