প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
শ্ৰী স্বৰাজ কৌশল জীৰ মৃত্যুত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক প্ৰকাশ
04 DEC 2025 5:55PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে শ্ৰী স্বৰাজ কৌশল জীৰ মৃত্যুত শোক প্ৰকাশ কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে শ্ৰী স্বৰাজ কৌশল জীয়ে এজন অধিবক্তা হিচাবে আইনী বৃত্তিৰে অভাৱগ্ৰস্ত লোকৰ জীৱন উন্নত কৰা বিশ্বাসী ব্যক্তি হিচাপে নিজকে বিশিষ্ট কৰি তুলিছিল।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে, "তেওঁ ভাৰতৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া ৰাজ্যপাল হৈছিল আৰু ৰাজ্যপালৰ কাৰ্যকালত মিজোৰামৰ জনসাধাৰণৰ ওপৰত স্থায়ী প্ৰভাৱ পেলাইছিল। এজন সংসদ সদস্য হিচাপে তেওঁৰ অন্তৰ্দৃষ্টিও উল্লেখযোগ্য আছিল।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছে:
"শ্ৰী স্বৰাজ কৌশল জীৰ মৃত্যুত মৰ্মাহত । তেওঁ এজন অধিবক্তা হিচাবে আইনী বৃত্তি ব্যৱহাৰ কৰি অভাৱগ্ৰস্ত লোকৰ জীৱন উন্নত কৰা বিশ্বাসী ব্যক্তি হিচাপে নিজকে বিশিষ্ট কৰি তুলিছিল।"
তেওঁ ভাৰতৰ কনিষ্ঠতম ৰাজ্যপাল হিচাপে পৰিগণিত হোৱাৰ লগতে ৰাজ্যপালৰ কাৰ্যকালত মিজোৰামৰ জনসাধাৰণৰ মাজত স্থায়ী প্ৰভাৱ পেলাইছিল। সংসদ সদস্য হিচাপে তেওঁৰ অন্তৰ্দৃষ্টিও উল্লেখযোগ্য আছিল।
এই দুখৰ সময়ত মোৰ ভাবনা তেওঁৰ কন্যা বাসুৰী আৰু পৰিয়ালৰ আন সদস্যসকলৰ লগত আছে । ওম শান্তি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing of Shri Swaraj Kaushal Ji
04 DEC 2025 5:55PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing of Shri Swaraj Kaushal Ji. Shri Modi stated that Shri Swaraj Kaushal Ji distinguished himself as a lawyer and a person who believed in using the legal profession to improve the lives of the underprivileged. "He became India’s youngest Governor and left a lasting impression on the people of Mizoram during his gubernatorial tenure. His insights as a Parliamentarian were also noteworthy", Shri Modi said.
The Prime Minister posted on X:
"Pained by the passing of Shri Swaraj Kaushal Ji. He distinguished himself as a lawyer and a person who believed in using the legal profession to improve the lives of the underprivileged. He became India’s youngest Governor and left a lasting impression on the people of Mizoram during his gubernatorial tenure. His insights as a Parliamentarian were also noteworthy. My thoughts are with his daughter Bansuri and the other family members in this sad hour. Om Shanti."