ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ମୁମ୍ବାଇ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣକୁ ଦୃଢତାର ସହ ମୁକାବିଲା କରି ସହୀଦ ଯବାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ
26 NOV 2025 2:14PM by PIB Bhubaneswar
• ଏହି କାପୁରୁଷୋଚିତ ଆକ୍ରମଣରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି
• ଆତଙ୍କବାଦ କେବଳ ଗୋଟିଏ ଦେଶ ପାଇଁ ବିପଦ ନୁହେଁ, ବରଂ ସମଗ୍ର ମାନବ ଜାତି ପାଇଁ ଏକ ବଡ଼ ଅଭିଶାପ
• ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ନୀତି ସ୍ପଷ୍ଟ ଏବଂ ଭାରତର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧୀ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ବ୍ୟାପକ ସମର୍ଥନ ଦେବା ସହିତ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଏହାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ସେହି ସାହସୀ ସୈନିକମାନଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ୨୦୦୮ ମୁମ୍ବାଇ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ମୁକାବିଲା କରିବା ସମୟରେ ଦୃଢ ଭାବରେ ଠିଆ ହୋଇଥିଲେ ଏବଂ ନିଜ ଜୀବନ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ। ଏହି କାପୁରୁଷୋଚିତ ଆକ୍ରମଣରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ମଧ୍ୟ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ।
'ଏକ୍ସ’ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି, ୨୦୦୮ ମସିହା ଆଜିର ଦିନରେ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ ମୁମ୍ବାଇ ଉପରେ କାପୁରୁଷୋଚିତ ଆକ୍ରମଣ କରି ଏକ ଭୟଙ୍କର ଏବଂ ଅମାନବୀୟ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ। ମୁମ୍ବାଇ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ମୁକାବିଲା କରିବା ସମୟରେ ଯେଉଁମାନେ ଦୃଢ ଭାବରେ ଠିଆ ହୋଇଥିଲେ ଏବଂ ନିଜ ଜୀବନ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ, ସେହି ସାହସୀ ସୈନିକମାନଙ୍କୁ ମୁଁ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଉଛି ଏବଂ ଏହି କାପୁରୁଷୋଚିତ ଘଟଣାରେ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ମୁଁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରୁଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆତଙ୍କବାଦ କେବଳ ଗୋଟିଏ ଦେଶ ପାଇଁ ବିପଦ ନୁହେଁ, ବରଂ ସମଗ୍ର ମାନବ ଜାତି ପାଇଁ ଏକ ବଡ଼ ଅଭିଶାପ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ନୀତି ସ୍ପଷ୍ଟ ଏବଂ ଭାରତର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧୀ ଅଭିଯାନକୁ ବ୍ୟାପକ ସମର୍ଥନ ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହିତ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଭାରତର ଏଭଳି ପଦେକ୍ଷପକୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah pays tributes to the brave soldiers who stood firm and sacrificed their lives while countering the 2008 Mumbai terror attacks
Shri Amit Shah pays homage to all those who lost their lives in this cowardly attack
Terrorism is not a threat to just one country, but a great curse for the entire human race
Modi government’s policy of zero tolerance against terrorism is clear and the whole world is appreciating it while extending broad support to India’s anti-terror operations
26 NOV 2025 2:14PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tributes to the brave soldiers who stood firm and sacrificed their lives while countering the 2008 Mumbai terror attacks. Shri Amit Shah also paid homage to all those who lost their lives in this cowardly attack.
In a post on ‘X’, Shri Amit Shah said, on this very day in 2008, terrorists carried out a cowardly attack on Mumbai, committing a horrific and inhuman act. I salute the brave soldiers who stood firm and sacrificed their lives while countering the Mumbai terror attacks and I pay homage to all those who lost their lives in this cowardly incident.
Union Home Minister said that terrorism is not a threat to just one country but a great curse for the entire human race. He said that the Modi government’s policy of zero tolerance against terrorism is clear and the whole world is appreciating it while extending broad support to India’s anti-terror operations, he added.