Prime Minister's Office
Prime Minister meets Prime Minister of Australia on the sidelines of the G20 Leaders’ Summit
21 NOV 2025 10:43PM by PIB Delhi
Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi and Prime Minister of Australia, H.E. Mr. Anthony Albanese met today on the sidelines of the G20 Leaders’ Summit in Johannesburg, South Africa. Both leaders expressed satisfaction at the deepening and diversification of cooperation between India and Australia in the last five years following elevation of the relationship to Comprehensive Strategic Partnership in 2020. Prime Minster Albanese offered his solidarity on the recent terror attack in India. The leaders committed to strengthen the global fight against terrorism.
The two leaders discussed strengthening bilateral cooperation across a wide range of areas including political and strategic, defence and security, energy, trade and investment, critical minerals, technology, mobility, education and people-to-people linkages. The Prime Ministers also exchanged views on regional and global issues of mutual interest.
Both leaders acknowledged that the frequency of high-level contacts has imparted a strong momentum to bilateral relations. The two leaders renewed their commitment to take the India-Australia Comprehensive Strategic Partnership to even greater heights.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি-২০ লুচিংবশিংগী মীফমগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রীনা অষ্ট্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রীগা উনখ্রে
21 NOV 2025 10:43PM by PIB Imphal
খা অফ্রিকাগী জোহান্নেসবার্গধতা পাংথোক্লিবা জি-২০ লুচিংবশিংগী মীফমগী নাকলদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অষ্ট্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী এন্থোনি অলবানিসগা উনখ্রে। লৈবাক অনিগী মরী ২০২০ দা কমপ্রেহেন্সিপ ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপতা পুখৎলবা মতুংদা হৌখিবা চহি ৫ দা ভারত অমসুং অষ্ট্রেলিয়াগী মরী চৎশিনহনবা অমসুং মখল মখা কয়া থোক্না মতেং পাংনবদা লুচিংবা অনিমক্না অপেনবা ফোঙদোকখ্রে। হন্দক ভারত্ত তেরোরিষ্টশিংনা খুৎ থারকখিবা অদুদা প্রধান মন্ত্রী অলবানিসনা অমতা ওইনা লেপখ্রে। তেরোরিজমগী মায়োক্ত মালেমগী ওইনা লান্থেংনরিবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুচিংবশিংনা ফোঙদোকখ্রে।
রাজনিতি অমসুং লাল্লোং, দিফেন্স অমসুং সেকুরিতি, ইনর্জি, ললোন-ইতিক অমসুং ইনভেষ্টমেন্ত, ক্রিতিকেল মিনরেলশিং, তেক্নোলোজি, চৎথোক-চৎশিন, লাইরিক-লাইশু অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা লৈবাক অনি মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা লম্বীশিং লুচিংবশিংনা খন্নখ্রে। লৈবাক অনিনা দরকার ওইবা লমদম লমদমগী অমসুং মালেমগী থৌদোক-ৱাথোকশিংগী মতাংদসু প্রধান মন্ত্রীশিংনা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখ্রে।
লৈবাক অনিগী মরীশিং খোঙজেল য়াংখৎনবা য়াম্না তোইনা অৱাংবা থাক্কী মীফমশিং পাংথোক্লিবা অসি লুচিংবা অনিমক্না খঙলে। ইন্দিয়া-অষ্ট্রেলিয়া কমপ্রেহেন্সিপ ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ হেন্না ৱাংবা থাকশিংদা পুখৎনবা লুচিংবশিংনা মখোয়গী থাজবা অমুক হন্না পীখ্রে।