প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৯ নৱেম্বৰত দেৰাডুন ভ্ৰমণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰাখণ্ড প্ৰতিষ্ঠাৰ ৰূপালী জয়ন্তী উদযাপন কাৰ্য্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৮১৪০ কোটিৰো অধিক টকা মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক পদক্ষেপ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব
প্ৰকল্পসমূহে সামৰি লোৱা মূল খণ্ডসমূহ হৈছেঃ খোৱাপানী, জলসিঞ্চন, কাৰিকৰী শিক্ষা, শক্তি, নগৰ উন্নয়ন, ক্ৰীড়া আৰু দক্ষতা বিকাশ
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পিএম ফচল বীমা যোজনাৰ অধীনত ২৮,০০০ ৰো অধিক কৃষকৰ একাউন্টলৈ পোনপটীয়াকৈ ৬২ কোটি টকা মুকলি কৰিব
08 NOV 2025 9:26AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অহা ৯ নৱেম্বৰত দেৰাডুন ভ্ৰমণেৰে দিনৰ প্ৰায় ১২:৩০ বজাত উত্তৰাখণ্ড প্ৰতিষ্ঠাৰ ৰূপালী জয়ন্তী উদযাপন কাৰ্য্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই উপলক্ষে এটি স্মাৰক ডাকটিকট মুকলিৰ লগতে সমবেতসকলক সম্বোধন কৰিব।
এই কাৰ্য্যসূচীতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৯৩০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্পৰাজি উদ্বোধন আৰু ৭২১০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ প্ৰকল্পৰাজিৰ আধাৰশিলা স্থাপনকে প্ৰমুখ্য কৰি ৮১৪০ কোটি টকাৰো অধিক মূল্যৰ ভিন্ন উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব। এই প্ৰকল্পসমূহে খোৱাপানী, জলসিঞ্চন, কাৰিকৰী শিক্ষা, শক্তি, নগৰ উন্নয়ন, ক্ৰীড়া আৰু দক্ষতা বিকাশকে প্ৰমুখ্য কৰি কেইবাটাও মূল খণ্ডক সামৰি লৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পিএম ফচল বীমা যোজনাৰ অধীনত ২৮,০০০ ৰো অধিক কৃষকলৈ পোনপটীয়াকৈ তেওঁলোকৰ বেংক একাউন্টলৈ ৬২ কোটি টকা মুকলি কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উদ্বোধন কৰিবলগীয়া প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আছে অমৰুট (AMRUT) আঁচনিৰ অধীনত ২৩ টা মণ্ডললৈ দেৰাডুন পানী যোগান কভাৰেজ, পিথোৰাগড় জিলাৰ ইলেক্ট্ৰিকেল উপকেন্দ্ৰ, চৰকাৰী ভৱনত সৌৰশক্তি প্ৰকল্প, নৈনিতালৰ হালদ্বানী ষ্টেডিয়ামত এষ্ট্ৰ’টাৰ্ফ হকী গ্ৰাউণ্ড আদি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জল-খণ্ড সম্পৰ্কীয় দুটা গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব যথাঃ ছং বান্ধ খোৱাপানী প্ৰকল্প, যিয়ে দেৰাডুনলৈ ১৫০ এমএলডি (প্ৰতিদিনে নিযুত লিটাৰ) খোৱাপানী যোগান ধৰিব। আনটো হৈছে নৈনিতালৰ জামাৰাণী বান্ধ বহুমুখী প্ৰকল্প, যিয়ে খোৱাপানী যোগান ধৰিব, জলসিঞ্চন আৰু বিদ্যুৎ উৎপাদনত সহায় কৰিব। আধাৰশিলা স্থাপন কৰিবলগীয়া আন-আন প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আছে ইলেক্ট্ৰিকেল উপকেন্দ্ৰ, চাম্পৱাটত মহিলা ক্ৰীড়া মহাবিদ্যালয় স্থাপন, নৈনিতালত অত্যাধুনিক দুগ্ধ উদ্যোগ স্থাপন আদি।

Prime Minister's Office
PM to visit Dehradun on 9th November
PM to participate in programme marking Silver Jubilee Celebration of formation of Uttarakhand
PM to inaugurate and lay foundation stones for various development initiatives worth over ₹8140 crores
Key sectors of projects: drinking water, irrigation, technical education, energy, urban development, sports, and skill development
PM to release ₹62 crores directly into accounts of more than 28,000 farmers under PM Fasal Bima Yojana
08 NOV 2025 9:26AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Dehradun and participate in a programme marking the Silver Jubilee Celebration of formation of Uttarakhand on 9th November at around 12:30 PM. Prime Minister will also launch a commemorative postal stamp to mark the occasion and address the gathering.
During the programme, the Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stones for various development projects worth over ₹8140 crores, including the inauguration of projects worth over ₹930 crores and the foundation stone laying of projects worth over ₹7210 crores. These projects cater to several key sectors including drinking water, irrigation, technical education, energy, urban development, sports, and skill development.
Prime Minister will also release a support amount of ₹62 crores to more than 28,000 farmers directly into their bank accounts under PM Fasal Bima Yojana.
The projects that will be inaugurated by Prime Minister include Dehradun water supply coverage for 23 zones under AMRUT scheme, electrical substation in Pithoragarh district, solar power plants in government buildings, AstroTurf Hockey Ground at Haldwani Stadium in Nainital, among others.
Prime Minister will lay the foundation stone of two key hydro-sector related projects - Song Dam Drinking Water Project which will supply 150 MLD (million liters per day) drinking water to Dehradun and Jamarani Dam Multipurpose Project in Nainital, which will provide drinking water, support irrigation and electricity generation. Other projects whose foundation stone will be laid include electrical substations, establishment of Women’s Sports College in Champawat, state-of-the-art dairy plant in Nainital, among others.