ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲକ୍ଷ୍ନୌକୁ ୟୁନେସ୍କୋର ସୃଜନଶୀଳ ଗ୍ୟାଷ୍ଟ୍ରୋନୋମି ସହର ଭାବରେ ଘୋଷଣା କରାଯିବା ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ
01 NOV 2025 2:13PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲକ୍ଷ୍ନୌକୁ ୟୁନେସ୍କୋ ଦ୍ୱାରା ସୃଜନଶୀଳ ଗ୍ୟାଷ୍ଟ୍ରୋନୋମି ସହର ଭାବରେ ଘୋଷଣା କରାଯିବା ନେଇ ଖୁସି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଲକ୍ଷ୍ନୌ ଏକ ସ୍ପନ୍ଦନଶୀଳ ସଂସ୍କୃତିର ସହର, ଯାହାର ସମୃଦ୍ଧ ରାନ୍ଧଣା ପରମ୍ପରା ରହିଛି । ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ୟୁନେସ୍କୋର ମାନ୍ୟତା ମିଳିବା ସହରର ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟକୁ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ କରୁଛି । ସେ ବିଶ୍ୱର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଲକ୍ଷ୍ନୌ ପରିଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ତଥା ଏହାର ଅନନ୍ୟତା ଅନୁଭବ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ କରିଛନ୍ତି ।
କେନ୍ଦ୍ର ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଗଜେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ ଶେଖାୱତଙ୍କର ଏ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏକ୍ସରେ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“ଲକ୍ଷ୍ନୌ ଏକ ସ୍ପନ୍ଦନଶୀଳ ସଂସ୍କୃତିର ସହର, ଯାହାର ଏକ ମହାନ ରାନ୍ଧଣା ସଂସ୍କୃତି ରହିଛି । ମୁଁ ଖୁସି ଯେ, ୟୁନେସ୍କୋ ଲକ୍ଷ୍ନୌର ଏହି ଦିଗକୁ ସ୍ୱୀକୃତି ଦେଇଛି ଏବଂ ମୁଁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱର ଲୋକଙ୍କୁ ଲକ୍ଷ୍ନୌ ପରିଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ଏବଂ ଏହାର ଅନନ୍ୟତା ଆବିଷ୍କାର କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses happiness as Lucknow designated a UNESCO Creative City of Gastronomy
01 NOV 2025 2:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed happiness over Lucknow being designated a UNESCO Creative City of Gastronomy.
The Prime Minister said that Lucknow is synonymous with a vibrant culture, at the heart of which lies its rich culinary tradition. He noted that UNESCO’s recognition highlights this distinctive aspect of the city and called upon people from around the world to visit Lucknow and experience its uniqueness.
Responding to a post by the Union Minister for Culture and Tourism, Shri Gajendra Singh Shekhawat, regarding this development, Shri Modi wrote on X;
“Lucknow is synonymous with a vibrant culture, at the core of which is a great culinary culture. I am glad that UNESCO has recognised this aspect of Lucknow and I call upon people from around the world to visit Lucknow and discover its uniqueness.”