প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
লক্ষ্ণৌৱে ইউনেস্ক’ৰ ক্ৰিয়েটিভ চিটি অৱ গেষ্ট্ৰ’নমি হিচাপে চিহ্নিত হোৱাৰ বিষয়কলৈ সুখ প্ৰকাশ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
01 NOV 2025 2:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে লক্ষ্ণৌক ইউনেস্ক’ৰ ক্ৰিয়েটিভ চিটি অৱ গেষ্ট্ৰ’নমি হিচাপে চিহ্নিত কৰাত সুখ প্ৰকাশ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে লক্ষ্ণৌ হৈছে এক সজীৱ সংস্কৃতিৰ সমাৰ্থক, যাৰ মূলতে আছে ইয়াৰ চহকী ৰন্ধন পৰম্পৰা। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ইউনেস্ক’ৰ স্বীকৃতিয়ে চহৰখনৰ এই স্বকীয় দিশটোক উজ্জ্বল কৰি তুলিছে আৰু বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ লোকসকলক লক্ষ্ণৌ ভ্ৰমণ কৰি ইয়াৰ স্বকীয়তা অনুভৱ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছে।
কেন্দ্ৰীয় সাংস্কৃতিক আৰু পৰ্যটন মন্ত্ৰী শ্ৰী গজেন্দ্ৰ সিং শ্বেখাৱতে এই সন্দৰ্ভত দিয়া এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে এক্সত লিখিছে;
“লক্ষ্ণৌ হৈছে এক সজীৱ সংস্কৃতিৰ সমাৰ্থক, যাৰ মূলতে আছে এক মহান ৰন্ধন সংস্কৃতি।মই আনন্দিত যে ইউনেস্ক’ই লক্ষ্ণৌৰ এই দিশটোক স্বীকৃতি দিছে আৰু মই বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ লোকসকলক লক্ষ্ণৌ ভ্ৰমণ কৰি ইয়াৰ স্বকীয়তা আৱিষ্কাৰ কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছো।”

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses happiness as Lucknow designated a UNESCO Creative City of Gastronomy
01 NOV 2025 2:13PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed happiness over Lucknow being designated a UNESCO Creative City of Gastronomy.
The Prime Minister said that Lucknow is synonymous with a vibrant culture, at the heart of which lies its rich culinary tradition. He noted that UNESCO’s recognition highlights this distinctive aspect of the city and called upon people from around the world to visit Lucknow and experience its uniqueness.
Responding to a post by the Union Minister for Culture and Tourism, Shri Gajendra Singh Shekhawat, regarding this development, Shri Modi wrote on X;
“Lucknow is synonymous with a vibrant culture, at the core of which is a great culinary culture. I am glad that UNESCO has recognised this aspect of Lucknow and I call upon people from around the world to visit Lucknow and discover its uniqueness.”