প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নভেম্বর 3দা ইমর্জিং সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী ইন্নোভেসন কনক্লেব 2025 হৌদোক্কনি
পি.এম.না প্রাইভেৎ সেক্তরনা লমজিংবা R&D ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুপা করোর 1গী রিসর্চ দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্নোভেসন স্কিম হৌদোক্কনি
ESTIC 2025না একাদেমিয়া, রিসর্চ ইন্সতিত্যুসনশিং, ইন্দস্ত্রী অমসুং সরকারদগী পার্তিসিপেন্ত 3,000 হেনবনা শরুক য়াবা উবা ফংগনি
AI, বাইও-মেন্যুফেকচরিং, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং সেমোকন্দক্তর মেন্যুফেকরিং, ইমর্জিং এগ্রিকলচর তেক্নোলোজীস, ক্বান্তম সাইন্স, য়াওনা মরু ওইবা থিমেতিক এরিয়া 11দা খন্ন-নৈনগনি
02 NOV 2025 9:29AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর 3গী অয়ুক পুং 9:30 রোম তাবদা ন্যু দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ইমর্জিং সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী ইন্নোভেসন কনক্লেব (ESTIC) 2025 হৌদোক্কনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা তিল্লিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি।
লৈবাক অসিদা R&D ইকোসিস্তেমদা অচৌবা ইনোৎ অমা পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর লাখ 1গী রিসর্চ দিবেলপমেন্ত এন্দ ইন্নোভেসন (RDI) স্কিম ফন্দ হৌদোক্লগনি। স্কিম অসিনা লৈবাক অসিদা প্রাইবেৎ সেক্তরনা লমজিংবা রিসর্চ অমসুং দিবেলপমেন্ত ইকোসিস্তেম অমা প্রমোৎ তৌনবা পান্দম থম্লি।
ESTIC 2025 অসি নবেম্বর 3দগী 5 ফাওবা পাংথোক্কনি। কনক্লেব অসিদা একাদেমিয়া, রিসর্চ ইন্সতিত্যুসন, ইন্দস্ত্রী অমসুং সরকারদগী শরুক য়ারিবা মীওই 3000 হেনবনা নোবেল লোরিএশিং, শক্নাইরবা সাইন্তিস্তশিং, ইন্নোভেতরশিং অমসুং পোলিসীমেকরশিংগা লোয়ননা শরুক য়াগনি। এদভান্স মেতরিএলশিং অমসুং মেনুফেকচরিং, আর্তিফিসিএল ইন্তেলিজেন্স, বাইও-মেনুফেকচরিং, ব্লু ইকোনোমী, দিজিতেল কম্ম্যুনিকেসন, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং সেমিকন্দক্তর মেনুফেকচরিং, ইমর্জিং এগ্রিকলচর তেক্নোলোজীশিং, ইনর্জী, এনভাইর্নমেন্ত অমসুং ক্লাইমেৎ, হেল্থ অমসুং মেদিকেল তেক্নোলোজীশিং, ক্বান্তম সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী, অমসুং স্পেস তেক্নোলোজীশিং য়াওনা মরুওইবা হীরম 11দা খন্ন-নৈনগনি।
ESTIC 2025দা মশখ নাইবা সাইন্তিস্তশিংগী তোল্কস, পেনেল দিস্কসনশিং, প্রেজেন্তেসনশিং অমসুং তেক্নোলোজী শোকেসশিং য়াওগনি, মসিনা ভারতকী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক রিসর্চরশিং, ইন্দস্ত্রী অমসুং নহা ওইরিবা ইন্নোভেতরশিংগী মরক্তা তেংবাং পীননবা প্লেৎফোর্ম অমা পীগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Emerging Science, Technology and Innovation Conclave 2025 on 3rd November
PM to launch ₹1 Lakh Crore Research Development and Innovation Scheme to strengthen private sector-led R&D ecosystem
ESTIC 2025 to witness participation of over 3,000 participants from academia, research institutions, industry and government
11 key thematic areas for deliberations including AI, Bio-Manufacturing, Electronics & Semiconductor Manufacturing, Emerging Agriculture Technologies, Quantum Science, among others
02 NOV 2025 9:29AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Emerging Science, Technology and Innovation Conclave (ESTIC) 2025 at Bharat Mandapam, New Delhi, at around 9:30 AM on 3rd November. Prime Minister will also address the gathering on the occasion.
In a major boost to the R&D ecosystem in the country, Prime Minister will launch the ₹1 Lakh Crore Research Development and Innovation (RDI) Scheme Fund. The scheme aims to promote a private sector–driven research and development ecosystem in the country.
ESTIC 2025 will be held from 3–5 November 2025. The conclave will bring together over 3,000 participants from academia, research institutions, industry and government, along with Nobel Laureates, eminent scientists, innovators and policymakers. Deliberations will focus on 11 key thematic areas, including Advanced Materials & Manufacturing, Artificial Intelligence, Bio-Manufacturing, Blue Economy, Digital Communications, Electronics & Semiconductor Manufacturing, Emerging Agriculture Technologies, Energy, Environment & Climate, Health & Medical Technologies, Quantum Science & Technology, and Space Technologies.
ESTIC 2025 will feature talks by leading scientists, panel discussions, presentations and technology showcases, providing a platform for collaboration among researchers, industry and young innovators to strengthen India’s science and technology ecosystem.