প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতনা সরদার বল্লভভাই পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমজরিঃ প্রধান মন্ত্রী
31 OCT 2025 8:05AM by PIB Imphal
ভারতনা সরদার বল্লভভাই পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমজরি হায়না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোংদোকখ্রে।
সরদার বল্লভভাই পতেলগী লিগেসীবু ইকাই খুম্নরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি মহাক অসি ভারতকী অপুনবা শক্তম অসি ওইহন্নবা অকনবা ইথীল পীবিরমখি অমসুং মহাক্না লৈবাক অসি নিংতম্বা ফংলবা মতুংগী অহৌবগী মতমদা মরাইবক অসি শেম্বগী ৱারেপ লৌবদা চাউরবা থৌদাং লৌবিরমখি। মহাক্না ফোংদোকখি মদুদি লৈবাক অসিগী অপুনবা শক্তম, নিংথিবা লৈঙাক অমসুং মীয়ামগী থৌগলদা সরদার পতেলনা শকপীখিবা অচেৎপা ৱাশক অদুনা তুংগী মীরোলশিংদা ইথীল পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা সরদার পতেলগী অপুনবা, মপাঙ্গল কনবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারতকী মীৎয়েং অদু থম্নবা লৈবাক অসিগী অপুনবা ৱাশক অদু অমুক হন্না চেৎশিলহনখি।
X তা থাগৎলকপা পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি:
“ভারতনা সরদার বল্লভভাই পতেলগী 150 শুবা মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমজরি। মহাক অসি ভারতকী অপুনবা শক্তম অসি ওইহন্নবা অকনবা ইথীল পীবিরমখি অমসুং মহাক্না লৈবাক অসি নিংতম্বা ফংলবা মতুংগী অহৌবগী মতমদা মরাইবক অসি শেম্বগী ৱারেপ লৌবদা চাউরবা থৌদাং লৌবিরমখি। ঐখোয়নসু সরদার পতেলগী অপুনবা, মপাঙ্গল কনবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ভারতকী মীৎয়েং অদু থম্নবা লৈবাক অসিগী অপুনবা ৱাশক অদু অমুক হন্না চেৎশিলহজ্ঞরি।”

Prime Minister's Office
India pays homage to Sardar Vallabhbhai Patel on his 150th Jayanti: Prime Minister
31 OCT 2025 8:05AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that India pays homage to Sardar Vallabhbhai Patel on his 150th Jayanti.
Honouring the legacy of Sardar Vallabhbhai Patel, the Prime Minister said that Sardar Patel was the driving force behind India’s integration and played a defining role in shaping the nation’s destiny during its formative years. He noted that Sardar Patel’s unwavering commitment to national integrity, good governance and public service continues to inspire generations.
The Prime Minister reaffirmed the nation’s collective resolve to uphold Sardar Patel’s vision of a united, strong and self-reliant India.
In a post on X, the Prime Minister said:
“India pays homage to Sardar Vallabhbhai Patel on his 150th Jayanti. He was the driving force behind India’s integration, thus shaping our nation’s destiny in its formative years. His unwavering commitment to national integrity, good governance and public service continues to inspire generations. We also reaffirm our collective resolve to uphold his vision of a united, strong and self-reliant India.”