প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দেওঘৰত জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ অপাৰেটৰ আৰু হিতাধিকাৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত বিনিময়
এয়া আনন্দৰ বিষয় যে বাবা ধামত ১০,০০০ সংখ্যক জন ঔষধি কেন্দ্ৰ আৰম্ভ হৈছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
গুণগত মানৰ আৰু সুলভ মূল্যৰ ঔষধ হৈছে এক বৃহৎ সেৱাঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
30 NOV 2023 1:23PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহিলা কিষাণ ড্ৰোন কেন্দ্ৰৰো শুভাৰম্ভ কৰে। কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেওঘৰৰ এইমছত ১০,০০০ যুগান্তকাৰী জন ঔষধি কেন্দ্ৰ উৎসৰ্গা কৰে। ইয়াৰ উপৰি শ্ৰী মোদীয়ে দেশত জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ সংখ্যা ১০,০০০ৰ পৰা ২৫,০০০লৈ বৃদ্ধি কৰাৰ কাৰ্যসূচীও আৰম্ভ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই বছৰৰ আৰম্ভণিতে স্বাধীনতা দিৱসৰ ভাষণৰ সময়ত মহিলা আত্মসহায়ক গোটসমূহক ড্ৰোন প্ৰদান কৰা আৰু জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ সংখ্যা ১০,০০০ৰ পৰা ২৫,০০০লৈ বৃদ্ধি কৰি এই দুয়োটা পদক্ষেপৰ কথা ঘোষণা কৰিছিল। এই কাৰ্যসূচীয়ে এই প্ৰতিশ্ৰুতিসমূহৰ পূৰ্ণতাক চিহ্নিত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰুচি কুমাৰীৰ এইমছ দেওঘৰত জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ হিতাধিকাৰী আৰু অপাৰেটৰৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১০,০০০ জন ঔষধি কেন্দ্ৰ আৰম্ভ কৰাৰ বাবে তেওঁক অভিনন্দন জনায় আৰু বাবা ধাম দেওঘৰত এই মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰাৰ বাবে আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। জন ঔষধি কেন্দ্ৰ সন্দৰ্ভত তেওঁ লোৱা সিদ্ধান্তৰ বিষয়ে সোধা-পোছা কৰাত তেওঁ দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ সৈতে হোৱা তেওঁৰ মত বিনিময়ৰ কথা বৰ্ণনা কৰে আৰু বজাৰত ১০০ টকাত উপলভ্য ঔষধ প্ৰায়ে কেন্দ্ৰটোত ১০ৰ পৰা ৫০ টকাত উপলভ্য হোৱা বুলি প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ অঞ্চলটোত জন ঔষধি কেন্দ্ৰসমূহৰ বিষয়ে সজাগতা সৃষ্টি কৰাৰ কথাও উল্লেখ কৰে আৰু আঁচনিখনৰ প্ৰচাৰৰ বাবে সামাজিক মাধ্যমৰ ব্যৱহাৰৰ বিষয়ে ৰুচিক অৱগত কৰে।
জন ঔষধি যোজনাৰ হিতাধিকাৰী শ্ৰী সোনা মিশ্ৰই প্ৰধানমন্ত্ৰীক জনায় যে তেওঁ জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ পৰা কম মূল্যত ঔষধ ক্ৰয় কৰি প্ৰতি মাহে প্ৰায় ১০,০০০ টকা ৰাহি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী মিশ্ৰক তেওঁৰ জন ঔষধি কেন্দ্ৰৰ অভিজ্ঞতাৰ বিষয়ে তেওঁৰ দোকানত এখন ব’ৰ্ড লগোৱাৰ পৰামৰ্শ দিয়ে আৰু কম মূল্যৰ ঔষধৰ উপলভ্যতাৰ বিষয়ে সজাগতা বিয়পোৱাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
স্থানীয় লোকসকল আঁচনিসমূহৰ বিষয়ে অৱগত হোৱাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে। ‘গুণগত মানৰ আৰু সুলভ মূল্যৰ ঔষধ হৈছে এক বৃহৎ সেৱা’ আৰু জনসাধাৰণ এই বিষয়ে সচেতন হোৱা উচিত বুলি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়।

Prime Minister's Office
PM Interacts with Jan Aushadi Kendra operator and beneficiary at Deoghar
It is a matter of happiness that 10,000th Jan Aushadi Kendra has started in Baba Dham: PM
Quality and affordable medicine is a big service: PM
30 NOV 2023 1:23PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. He also launched Pradhan Mantri Mahila Kisan Drone Kendra. During the program, the Prime Minister dedicated the landmark 10,000th Jan Aushadi Kendra at AIIMS, Deoghar. Further, Shri Modi also launched the program to increase the number of Jan Aushadhi Kendras in the country from 10,000 to 25,000. The Prime Minister announced both these initiatives, providing drones to women SHGs and increasing the number of Jan Aushadhi Kendras from 10,000 to 25,000 during his Independence Day speech earlier this year. The program marks the fulfilment of these promises.
The Prime Minister initiated the interaction with the beneficiary and operator of Jan Aushadhi Kendra at AIIMS Deoghar, Ruchi Kumari. The Prime Minister congratulated her on starting the 10,000th Jan Aushadhi Kendra, expressing happiness about this milestone being achieved in Baba Dham Deoghar. On being enquired about her decision regarding a Jan Aushadhi Kendra, she narrated her interaction with poor and middle class and acutely felt the need for affordable medicines as medicine that is available in market for 100 rupees is often available at the Kendra for 10 to 50 rupees. He also touched upon creating awareness about Jan Aushadhi Kendras in the region and was informed by Ruchi about the use of social media for the propagation of the scheme.
Beneficiary of the Jan Aushadhi Yojna, Shri Sona Mishra informed the Prime Minister that he managed to save roughly 10,000 rupees per month by purchasing medicines at cheaper prices from the Jan Aushadhi Kendra. The Prime Minister suggested Shri Mishra put up a board at his shop about his experiences of Jan Aushadhi Kendra and emphasized spreading awareness about the availability of cheaper medicines.
The Prime Minister expressed happiness that local people are aware about the schemes. “Quality and affordable medicine is a big service”, and people should be aware about this, The Prime Minister said.