ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିକଶିତ ଭାରତ ୟଙ୍ଗ ଲିଡର୍ସ ଡାଏଲଗ ୨.୦ରେ ଭାଗ ନେବାକୁ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନ
27 OCT 2025 8:40PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭାରତର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ବିକଶିତ ଭାରତ ୟଙ୍ଗ ଲିଡର୍ସ ଡାଏଲଗ ୨.୦ରେ ସକ୍ରିୟ ଭାବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଏହାକୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣରେ ଅର୍ଥପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦେବାର ଏକ ମୂଲ୍ୟବାନ ସୁଯୋଗ ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମସ୍ତ ଯୁବ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ସହିତ ଜଡିତ ହେବାକୁ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଶେୟାର କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି । ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଭାବରେ ଡିଜାଇନ କରାଯାଇଥିବା ଏକ କୁଇଜ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରି ଏହି ଆଲୋଚନାରେ ଯୋଗ ଦେବାକୁ ସେ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ତାଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତାରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ବିକଶିତ ଭାରତ ୟଙ୍ଗ ଲିଡର୍ସ ଡାଏଲଗ୍ ୨.୦ ଆମ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣରେ ଯୋଗ ଦେବାର ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସୁଯୋଗ । ଆମ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରା ଏବଂ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନର ପଥ ପ୍ରଶସ୍ତ କରିପାରିବ ।
ଏହି ଆଲୋଚନାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଥମେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଭାବରେ ନିର୍ମିତ ଏହି କୁଇଜ ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରନ୍ତୁ । ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଏପରି ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ...
https://mybharat.gov.in/quiz”

Prime Minister's Office
Prime Minister Urges Youth to Participate in Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2.0
27 OCT 2025 8:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today called upon the youth of India to actively participate in the Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2.0, describing it as a valuable opportunity to contribute meaningfully to nation building.
The Prime Minister urged all young citizens to engage with this initiative and share their vision for a developed India. He encouraged youth to take part in this Dialogue, by first participating in a specially designed Quiz competition.
In his message on X, the Prime Minister stated:
“Viksit Bharat Young Leaders Dialogue 2.0 is a great opportunity for our youth to contribute towards nation building. The ideas and insights of our youth can show the way in building a Viksit Bharat.
The way to take part in this Dialogue is to first participate in this specially created Quiz competition. I urge you all to do so...
https://mybharat.gov.in/quiz