প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কনানাস্কিসতা পাংথোক্কদবা জি-৭ মীফমগীদমক চেপাউ পীনবা কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী মার্ক কারনিগী কোল প্রধান মন্ত্রীনা ওকখ্রে
ভারত অমসুং কনাদাগী মরক্ত লৈনরিবা মীগা-মীগা লৈনবা অচেৎপা মরীশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখ্রে
06 JUN 2025 7:12PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী মার্ক কারনিগী কোল অমা ওকখ্রে।
ৱারি শানবা মনুংদা, হন্দক মহাক মীখলদা মাইপাকখিবদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী মার্ক কারনি থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং থা অসিদা কনানাস্কিসদা পাংথোক্কদৌরিবা জি-৭ মীফমগীদমক চেপাউ পীরকপদা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ভারত অমসুং কনাদাগী মরক্ত লৈনরিবা মীগা-মীগা লৈনবা অচেৎপা মরীশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখ্রে অমসুং অমনা অমবু ইকায়খূম্নবা উৎতুনা অমসুং মান্নবা পামজবশিংনা লমজিংদুনা, অনৌবা থৌনাগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা মখোয়না অমুক হন্না থাজবা ফোঙদোক্নখ্রে।
সম্মিৎ মনুংদা মখোয় উনগনি হায়বগী থাজবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোকখ্রে।
এক্সতা পোষ্ট অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“কনাদাগী প্রধান মন্ত্রী @MarkJCarney দগী কোল অমা ফংবদা হরাওই। হন্দক মহাক মীখলদা মাইপাকখিবদা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকচরি অমসুং থা অসিদা কনানাস্কিসদা পাংথোক্কদৌরিবা জি-৭ মীফমগীদমক চেপাউ পীরকপদা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। ভারত অমসুং কনাদাগী মরক্ত লৈনরিবা মীগা-মীগা লৈনবা অচেৎপা মরীশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখ্রে অমসুং অমনা অমবু ইকায়খূম্নবা উৎতুনা অমসুং মান্নবা পামজবশিংনা লমজিংদুনা, অনৌবা থৌনাগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি। সম্মিৎ মনুংদা ঐখোয় উনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives call from Canadian Prime Minister, Mr. Mark Carney for the invitation to the G7 Summit in Kananaskis
The two leaders acknowledge the deep people-to-people ties between India and Canada
06 JUN 2025 7:12PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi got a call from Canadian Prime Minister, Mr. Mark Carney.
During conversation, Shri Modi congratulated Canadian Prime Minister, Mr. Mark Carney on his recent election victory and thanked him for the invitation to the G7 Summit in Kananaskis later this month.
The two leaders acknowledged the deep people-to-people ties between India and Canada and reaffirmed their commitment to work together with renewed vigour, guided by mutual respect and shared interests.
Prime Minister, Shri Modi conveyed that he looks forward to their meeting at the Summit.
In a X post, Shri Modi wrote;
"Glad to receive a call from Prime Minister @MarkJCarney of Canada. Congratulated him on his recent election victory and thanked him for the invitation to the G7 Summit in Kananaskis later this month. As vibrant democracies bound by deep people-to-people ties, India and Canada will work together with renewed vigour, guided by mutual respect and shared interests. Look forward to our meeting at the Summit."