প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পোলেণ্ডৰ ৱাৰ্চাত নৱানগৰ স্মাৰকৰ জাম চাহেবলৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি
21 AUG 2024 10:27PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পোলেণ্ডৰ ৱাৰ্চাত নৱানগৰ স্মাৰকৰ জাম চাহেবক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে পোলেণ্ডৰ ৱাৰ্চাত নৱানগৰ মেম'ৰিয়েলৰ জাম চাহেবে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ ফলত গৃহহীন হোৱা পোলেণ্ডৰ শিশুসকলৰ আশ্ৰয় আৰু যত্ন লোৱা জাম চাহেব দিগ্বিজয়সিংহজী ৰঞ্জিতসিংহজী জাদেজাৰ মানৱীয় অৱদানৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে পোলেণ্ডৰ ৱাৰছাৱাত নৱানগৰ স্মাৰকৰ জাম চাহেবত পুষ্পাঞ্জলি অৰ্পণৰ দৃশ্যও প্ৰত্যক্ষ কৰে।
প্ৰধান মন্ত্ৰীয়ে X ত পোষ্ট কৰিছিল;
"মানৱতা আৰু সহানুভূতি হৈছে ন্যায় আৰু শান্তিপূৰ্ণ বিশ্বৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভেটি। ৱাৰ্ছোৱাৰ নৱানগৰ মেম'ৰিয়েলৰ জাম চাহেবে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ ফলত গৃহহীন হোৱা পোলিশ শিশুসকলৰ আশ্ৰয় আৰু যতনৰ ব্যৱস্থা কৰা জাম চাহেব দিগ্বিজয়সিংজী ৰঞ্জিৎসিংজী জাদেজাৰ মানৱীয় অৱদানৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। জাম চাহেবক পোলেণ্ডত ডব্ৰী মহাৰাজা হিচাপে স্মৰণ কৰা হয়।
স্মাৰক অনুষ্ঠানত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰা। ইয়াত কেইটামান আভাস আছে।"

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland
21 AUG 2024 10:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland. Shri Modi said that the Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland highlights the humanitarian contribution of Jam Saheb Digvijaysinhji Ranjitsinhji Jadeja, who ensured shelter as well as care to Polish children left homeless due to the Second World War. Shri Modi also has shared glimpses of wreath laying at Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland.
The Prime Minister posted on X;
“Humanity and compassion are vital foundations of a just and peaceful world. The Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw highlights the humanitarian contribution of Jam Saheb Digvijaysinhji Ranjitsinhji Jadeja, who ensured shelter as well as care to Polish children left homeless due to the Second World War. Jam Saheb is fondly remembered in Poland as Dobry Maharaja.
Paid homage at the Memorial. Here are some glimpses.”