প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পোলেন্দগী ৱারসোদা নাৱানগর মেমোরিএলগী জাম সাহেবতা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
21 AUG 2024 10:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পোলেন্দগী ৱারসোদা নাৱানগর মেমোরিএলগী জাম সাহেবতা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি পোলেন্দগী ৱারসোদা লৈরিবা নাৱানগর মেমোরিএলগী জাম সাহেব অসিনা জাম সাহেব দিগবিজয় সিনহজি রঞ্জিত সিনহাজি জাদেজানা মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাউনা মরম ওইদুনা ময়ুম-মকৈ লৈজদ্রবা পোলিস অঙাংশিং চেকশিন্না শেন্নখিবা অদু ময়েক শেংনা তাক্লি। পোলেন্দগী ৱারসোদা নাৱানগর মেমোরিএলগী জাম সাহেবতা লৈ কৎখিবগী শক্তমশিংশু শ্রী মোদীনা সিয়ার তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“মীওইবা খুন্নাইগী খনবা অমসুং মীওইবগী অৱাবদা শরুক য়ামিন্নবা অসি মালেমগী অচুম্বা অমসুং শান্তিগী অকনবা য়ুম্ফম অমনি। পোলেন্দগী ৱারসোদা লৈরিবা নাৱানগর মেমোরিএলগী জাম সাহেব অসিনা জাম সাহেব দিগবিজয় সিনহজি রঞ্জিত সিনহাজি জাদেজানা মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাউনা মরম ওইদুনা ময়ুম-মকৈ লৈজদ্রবা পোলিস অঙাংশিং চেকশিন্না শেন্নখিবা অদু ময়েক শেংনা তাক্লি। পোলেন্দা জাম সাহেব অসি দোব্রি মহারাজ হায়না নুংশিনা নিংশিংনরি।
মেমোরিএল অসিদা ইকায়খুম্নবা উৎলে। শক্তম খর মফম অসিদা লৈজরে”।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland
21 AUG 2024 10:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland. Shri Modi said that the Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland highlights the humanitarian contribution of Jam Saheb Digvijaysinhji Ranjitsinhji Jadeja, who ensured shelter as well as care to Polish children left homeless due to the Second World War. Shri Modi also has shared glimpses of wreath laying at Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw, Poland.
The Prime Minister posted on X;
“Humanity and compassion are vital foundations of a just and peaceful world. The Jam Saheb of Nawanagar Memorial in Warsaw highlights the humanitarian contribution of Jam Saheb Digvijaysinhji Ranjitsinhji Jadeja, who ensured shelter as well as care to Polish children left homeless due to the Second World War. Jam Saheb is fondly remembered in Poland as Dobry Maharaja.
Paid homage at the Memorial. Here are some glimpses.”