Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addresses 41st Foundation Day celebration of NSG in Manesar, Gurugram; also performs groundbreaking ceremony for the Special Operations Training Centre campus
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, India has firmly adopted a 'zero tolerance' policy against terrorism
The resolute, courageous, and strategic manner in which NSG personnel have fought against terrorism, delivering results, is etched in golden letters in India’s security history
The Special Operations Training Centre will provide state-of-the-art training to special commandos for the fight against terrorism
A new NSG hub is being established in Ayodhya, following the establishment of NSG hubs in Mumbai, Chennai, Kolkata, Hyderabad, Ahmedabad, and Jammu
Whether it is surgical strikes, air strikes, Operation Sindoor, or Operation Mahadev, our security agencies have proven that they will track down and punish terrorists no matter where they hide
Post-2019, amendments to the UAPA Act, NIA Act, PMLA, measures against terror funding, the ban on PFI, and the establishment of MAC, CCTNS, and NATGRID have delivered strong blows to terrorism
For the first time, the three New Criminal Laws have defined terrorism, addressing the loopholes that terrorists exploited in courts
14 OCT 2025 5:40PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah addressed the 41st Foundation Day celebration of the National Security Guard (NSG) in Manesar, Gurugram, as the chief guest. The Home Minister also performed the ground-breaking ceremony for the Special Operations Training Centre (S.O.T.C.) at the NSG campus. The event was attended by several dignitaries, including the Union Home Secretary, Director of the Intelligence Bureau, and the Director General of NSG.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that with the three principles of Sarvatra, Sarvottam, and Suraksha, along with Samarpan, Saahas and Rashtrabhakti as its virtues, the NSG has fought a significant battle against terrorism in the country for four decades. He said that every citizen of the country feels assured that our security and the fight against terrorism are in very safe hands. Shri Shah stated that the resolute, courageous, and strategic manner in which NSG personnel have fought against terrorism, delivering results, is etched in golden letters in India’s security history.
Union Home Minister said that the foundation stone for the Special Operations Training Centre (S.O.T.C.) was laid today. He said that this centre, being built on 8 acres of land at a cost of Rs. 141 crore, will provide state-of-the-art training to special commandos combating terrorism. At the S.O.T.C, not only NSG personnel but also anti-terror units established within police forces across the country will be trained with cutting-edge technology to prepare them for the fight against terrorism. Shri Shah emphasized that in a vast country like India, the central government alone cannot tackle terrorism; rather, all state governments, special units of state police forces, NSG, and all Central Armed Police Forces (CAPFs) must work together to ensure the country's safety. He added that this S.O.T.C will, in the coming days, sharpen the nation’s fight against terrorism and keep our forces ever-ready.
Shri Amit Shah said that since 1984, the NSG has embodied the three principles of Sarvatra, Sarvottam and Suraksha, safeguarding the nation with bravery and capability through operations like Operation Ashwamedh, Operation Vajra Shakti, and Operation Dhangu, as well as during the Akshardham attack and the Mumbai terrorist attacks. He said that the entire nation takes pride in the NSG's courage and dedication. Shri Shah announced that in the coming days, the Modi government will bring significant changes to the NSG's operations. He said that six NSG hubs have already been established in Mumbai, Chennai, Kolkata, Hyderabad, Ahmedabad, and Jammu, where NSG commandos are stationed round the clock for 365 days of year. The Home Minister added that a new NSG hub is now being established in Ayodhya. The commandos at this hub will always be ready and available to provide a strong response to any sudden terrorist attack in their zone. Shri Shah emphasized that the NSG headquarters will continuously focus on training NSG personnel and anti-terrorism units of state police forces across the country, sharing best practices, and ensuring the fitness of the forces.
Union Home Minister said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the government has adopted a zero-tolerance policy against terrorism. He said that since 2019, the Modi government has been taking significant steps to protect the country from terrorist threats. He highlighted that the Modi government amended the Unlawful Activities Prevention Act (UAPA) and the National Investigation Agency (NIA) Act, activated the Prevention of Money Laundering Act (PMLA) and the Enforcement Directorate (ED) to choke the funding of terror groups, and established a system for scientific investigation of terror funding. Shri Shah added that the government banned the Popular Front of India (PFI), strengthened the Multi Agency Center (MAC), initiated data sharing with investigative agencies across the country through Crime and Criminal Tracking Network & Systems (CCTNS) and National Intelligence Grid (NATGRID), and, for the first time, defined terrorism in three new criminal laws to address loopholes.
Shri Amit Shah said that over 57 individuals and organizations have been declared as terrorist organizations and terrorists, enabling successful control over their activities. He said that the Modi government, through actions like the abrogation of Article 370, surgical strikes, air strikes, and Operation Sindoor, has dealt severe blows to the core of terrorist networks. He said that our security agencies have proven that they will track down and punish terrorists even from the depths. Now, terrorists cannot hide anywhere in the world. The Home Minister added that Operation Sindoor destroyed the headquarters of Pakistani terror groups planning attacks on India, along with their training camps and launch pads. He further said that Operation Mahadev eliminated the perpetrators of the Pahalgam terrorist attack, thereby boosting the nation's confidence in our security forces.
Union Home Minister said that over the past four decades, NSG personnel have conducted reconnaissance of over 770 critical locations across the country and created a data bank with strategic plans to counter potential terrorist attacks. Moreover, the NSG has meticulously planned the security of hospitals, religious sites, other vital institutions, waterways, and the Parliament of India. Shri Shah highlighted that whether it is the Mahakumbh, Puri’s Rath Yatra, or any religious event, the NSG has become a symbol of courage, dedication, and security. He said that in the coming days, the Modi government will not only equip the NSG with cutting-edge technology but also bring significant changes to its operations. He expressed confidence that the NSG will continue to uphold its four-decade legacy for many years to come.
Shri Amit Shah also said that since 2019, personnel of the Central Armed Police Forces (CAPFs) have planted over 6.5 crore saplings as part of a tree plantation campaign, contributing significantly to preserving the country’s greenery. He said that CAPF personnel have nurtured these plants like their own children, playing a major role in protecting the environment.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୪୧ତମ ଏନଏସଜି ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ସମାରୋହକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କଲେ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
14 OCT 2025 5:40PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପରିଚାଳନା ତାଲିମ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାମ୍ପସର ଭୂମି ପୂଜନ କରିଛନ୍ତି ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ 'ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା’ ନୀତି ଗ୍ରହଣ କରିଛି
ଏନ୍ଏସଜି କମାଣ୍ଡୋମାନେ ଯେଉଁ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ, ସାହସୀ ଏବଂ ରଣନୈତିକ ଢଙ୍ଗରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ କରିଛନ୍ତି, ଫଳ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି, ତାହା ଭାରତର ସୁରକ୍ଷା ଇତିହାସରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଅକ୍ଷରରେ ଲିପିବଦ୍ଧ ହୋଇଛି
ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅପରେସନ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କେନ୍ଦ୍ର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କମାଣ୍ଡୋମାନଙ୍କୁ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ତାଲିମ ପ୍ରଦାନ କରିବ
ମୁମ୍ବାଇ, ଚେନ୍ନାଇ, କୋଲକାତା, ହାଇଦ୍ରାବାଦ, ଅହମ୍ମଦାବାଦ ଏବଂ ଜାମ୍ମୁରେ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହେବା ପରେ ଅଯୋଧ୍ୟାରେ ଏକ ନୂତନ ଏନ୍.ଏସ୍. ଜି. କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଉଛି
ସର୍ଜିକାଲ୍ ଷ୍ଟ୍ରାଇକ୍ ହେଉ, ଏୟାର ଷ୍ଟ୍ରାଇକ୍ ହେଉ, ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୁର ହେଉ, ଅପରେସନ୍ ମହାଦେବ ହେଉ, ଆମର ସୁରକ୍ଷା ଏଜେନ୍ସିମାନେ ପ୍ରମାଣ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ ଯେଉଁଠି ଲୁଚି ରୁହନ୍ତୁ ନା କାହିଁକି ସେମାନଙ୍କୁ ଠାବ କରି ଦଣ୍ଡ ଦିଆଯିବ
୨୦୧୯ ମସିହା ପରେ, ୟୁଏପିଏ ଅଧିନିୟମ, ଏନ୍ଆଇଏ ଅଧିନିୟମ, ପିଏମ୍ଏଲ୍ଏ ରେ ସଂଶୋଧନ, ଆତଙ୍କବାଦ ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣ ବିରୋଧରେ ପଦକ୍ଷେପ, ପିଏଫ୍ଆଇ ଉପରେ ପ୍ରତିବନ୍ଧକ, ଏବଂ ଏମ୍ଏସି, ସିସିଟିଏନ୍ଏସ୍ ଏବଂ ନାଟ୍‍ଗ୍ରିଡ୍‍ ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଆତଙ୍କବାଦକୁ ପ୍ରବଳ ଆଘାତ ଦେଇଛି
ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ, ତିନୋଟି ନୂତନ ଅପରାଧିକ ଆଇନ ଆତଙ୍କବାଦକୁ ପରିଭାଷିତ କରିଛି, ଯାହା ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କ ଅଦାଲତରେ ଫାଙ୍କିକୁ ସମାଧାନ କରିଛି
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଗୁରୁଗ୍ରାମର ମାନେସରରେ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷା ଗାର୍ଡ (ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି.) ର ୪୧ତମ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଦିବସ ସମାରୋହକୁ ମୁଖ୍ୟ ଅତିଥି ଭାବେ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲେ। ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ପରିସରରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପରିଚାଳନା ତାଲିମ କେନ୍ଦ୍ର (ଏସ୍. ଓ. ଟି. ସି.)ର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଥିଲେ। ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ସଚିବ, ଗୁଇନ୍ଦା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଏବଂ ଏନ୍.ଏସ୍.ଜି.ର ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକଙ୍କ ସମେତ ଅନେକ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଶାହ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ, ସର୍ବତ୍ର, ସର୍ବୋତ୍ତମ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା ଭଳି ତିନୋଟି ନୀତି ସହିତ ସମର୍ପଣ, ସାହସ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରଭକ୍ତି କୁ ନିଜର ଗୁଣ ଭାବେ ନେଇ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ଚାରି ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଦେଶରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଲଢ଼େଇ ଲଢ଼ି ଆସିଛି। ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ନାଗରିକ ଆଶ୍ୱସ୍ତ ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି ଯେ, ଆମର ସୁରକ୍ଷା ଏବଂ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ଅତ୍ୟନ୍ତ ସୁରକ୍ଷିତ ସଂସ୍ଥା ହାତରେ ରହିଛି। ସେ କହିଥିଲେ, ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. କମାଣ୍ଡୋମାନେ ଯେଉଁ ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପବଦ୍ଧ, ସାହସୀ ଏବଂ ରଣନୈତିକ ଢଙ୍ଗରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼ିଛନ୍ତି, ଫଳ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି, ତାହା ଭାରତର ସୁରକ୍ଷା ଇତିହାସରେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଅକ୍ଷରରେ ଲିପିବଦ୍ଧ ହୋଇଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ଆଜି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପରିଚାଳନା ତାଲିମ କେନ୍ଦ୍ର (ଏସ୍. ଓ. ଟି. ସି.) ର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ୮ ଏକର ଜମିରେ ୧୪୧ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଏହି କେନ୍ଦ୍ର ନିର୍ମାଣ କରାଯାଉଛି। ଏହା ଆତଙ୍କବାଦର ମୁକାବିଲା କରୁଥିବା ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କମାଣ୍ଡୋମାନଙ୍କୁ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ତାଲିମ ପ୍ରଦାନ କରିବ। ଏସ୍. ଓ. ଟି. ସି. ରେ, କେବଳ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. କମାଣ୍ଡୋ ନୁହନ୍ତି, ବରଂ ସାରା ଦେଶରେ ପୋଲିସ୍ ବାହିନୀ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ଥାପିତ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧୀ ୟୁନିଟଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଜ୍ଞାନକୌଶଳର ସହିତ ତାଲିମ ଦିଆଯିବ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସେମାନେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇପାରିବେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ, ଭାରତ ଭଳି ବିଶାଳ ଦେଶରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ଏକାକୀ ଆତଙ୍କବାଦର ମୁକାବିଲା କରିପାରିବେ ନାହିଁ। ବରଂ, ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟ ସରକାର, ରାଜ୍ୟ ପୋଲିସ ବାହିନୀର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ୟୁନିଟ୍, ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ଏବଂ ସମସ୍ତ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୋଲିସ ବାହିନୀ (ସି. ଏ. ପି. ଏଫ୍.) ଦେଶର ସୁରକ୍ଷା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ମିଳିତ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ଏହି ଏସ୍. ଓ. ଟି. ସି. ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଦେଶର ଲଢ଼େଇକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବ ଏବଂ ଆମ ସେନାକୁ ସର୍ବଦା ପ୍ରସ୍ତୁତ ରଖିବ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ, ୧୯୮୪ ମସିହାରୁ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ସର୍ବତ୍ର, ସର୍ବୋତ୍ତମ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା ଭଳି ତିନୋଟି ନୀତିକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରି ଅପରେସନ୍ ଅଶ୍ୱମେଧ, ଅପରେସନ୍ ବଜ୍ର ଶକ୍ତି ଏବଂ ଅପରେସନ୍ ଧଙ୍ଗୁ ଭଳି ଅଭିଯାନ ତଥା ଅକ୍ଷରଧାମ ଆକ୍ରମଣ ଏବଂ ମୁମ୍ବାଇ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣ ସମୟରେ ସାହସିକତା ଏବଂ ସାମର୍ଥ୍ୟ ସହିତ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରଦାନ କରିଆସିଛି। ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ର ସାହସ ଏବଂ ସମର୍ପଣ ପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶ ଗର୍ବିତ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଘୋଷଣା କରିଥିଲେ ଯେ, ଆଗାମୀ ଦିନରେ ମୋଦୀ ସରକାର ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ର କାର୍ଯ୍ୟରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମୁମ୍ବାଇ, ଚେନ୍ନାଇ, କୋଲକାତା, ହାଇଦ୍ରାବାଦ, ଅହମ୍ମଦାବାଦ ଏବଂ ଜାମ୍ମୁରେ ଛଅଟି ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ହବ୍ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ହୋଇସାରିଛି, ଯେଉଁଠାରେ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. କମାଣ୍ଡୋମାନେ ବର୍ଷର ୩୬୫ ଦିନ ପାଇଁ ଦିନରାତି ନିୟୋଜିତ ରହିଥାନ୍ତି। ବର୍ତ୍ତମାନ ଅଯୋଧ୍ୟାରେ ଏକ ନୂତନ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ହବ୍ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଉଛି। ଏହି ହବ୍ ରେ କମାଣ୍ଡୋମାନେ ସର୍ବଦା ପ୍ରସ୍ତୁତ ରହିବେ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ଜୋନରେ କୌଣସି ହଠାତ୍ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ଦୃଢ଼ ଜବାବ ଦେବାକୁ ଉପଲବ୍ଧ ରହିବେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ, ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ମୁଖ୍ୟାଳୟ ସାରା ଦେଶରେ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. କମାଣ୍ଡୋ ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ପୁଲିସ ବାହିନୀର ଆତଙ୍କବାଦ ନିରୋଧୀ ୟୁନିଟଗୁଡ଼ିକୁ ତାଲିମ ଦେବା, ସର୍ବୋତ୍ତମ ଅଭ୍ୟାସ ବାଣ୍ଟିବା ଏବଂ ବାହିନୀର ଉପଯୁକ୍ତତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଉପରେ ନିରନ୍ତର ଧ୍ୟାନ ଦେବ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ସରକାର ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୋଧରେ ଶୂନ୍ୟ ସହନଶୀଳତା ନୀତି ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି। ୨୦୧୯ ମସିହାରୁ ମୋଦୀ ସରକାର ଦେଶକୁ ଆତଙ୍କବାଦୀ ବିପଦରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ନେଉଛନ୍ତି। ମୋଦୀ ସରକାର ବେଆଇନ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ନିବାରଣ ଆଇନ (ୟୁ.ଏ.ପି.ଏ.) ଏବଂ ଜାତୀୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ ସଂସ୍ଥା (ଏନ୍.ଆଇ.ଏ.) ଆଇନରେ ସଂଶୋଧନ କରିଛନ୍ତି, ମନି ଲଣ୍ଡରିଂ ନିବାରଣ ଆଇନ (ପି.ଏମ୍.ଏଲ୍.ଏ.) ଏବଂ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାଳୟ (ଇ.ଡି.) କୁ ସକ୍ରିୟ କରିଛନ୍ତି, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆତଙ୍କବାଦୀ ଗୋଷ୍ଠୀଗୁଡ଼ିକର ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣକୁ ରୋକାଯାଇପାରିବ ଏବଂ ଆତଙ୍କବାଦୀ ପାଣ୍ଠି ଯୋଗାଣର ବୈଜ୍ଞାନିକ ତଦନ୍ତ ପାଇଁ ଏକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇପାରିବ। ଶ୍ରୀ ଶାହ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସରକାର ପପୁଲାର ଫ୍ରଣ୍ଟ ଅଫ୍ ଇଣ୍ଡିଆ (ପି.ଏଫ୍.ଆଇ.) ଉପରେ ପ୍ରତିବନ୍ଧକ ଲଗାଇଛନ୍ତି, ମଲ୍ଟି ଏଜେନ୍ସି ସେଣ୍ଟର (ଏମ୍.ଏ.ସି.) କୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଛନ୍ତି, କ୍ରାଇମ୍ ଆଣ୍ଡ କ୍ରିମିନାଲ୍ ଟ୍ରାକିଂ ନେଟୱାର୍କ ଆଣ୍ଡ ସିଷ୍ଟମ୍ (ସି.ସି.ଟି.ଏନ୍.ଏସ୍.) ଏବଂ ନ୍ୟାସନାଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ଗ୍ରିଡ୍ (ନାଟ୍‍ ଗ୍ରିଡ୍‍) ମାଧ୍ୟମରେ ସାରା ଦେଶର ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀ ସଂସ୍ଥା ସହିତ ତଥ୍ୟ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ତିନୋଟି ନୂତନ ଅପରାଧିକ ଆଇନରେ ଆତଙ୍କବାଦକୁ ପରିଭାଷିତ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ, ୫୭ରୁ ଅଧିକ ବ୍ୟକ୍ତି ଏବଂ ସଙ୍ଗଠନକୁ ଆତଙ୍କବାଦୀ ସଙ୍ଗଠନ ଏବଂ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଭାବେ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଛି, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସେମାନଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଉପରେ ସଫଳ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି। ମୋଦୀ ସରକାର ଧାରା ୩୭୦ ଉଚ୍ଛେଦ, ସର୍ଜିକାଲ୍ ଷ୍ଟ୍ରାଇକ୍, ଏୟାର ଷ୍ଟ୍ରାଇକ୍ ଏବଂ ଅପରେସନ୍ ସିନ୍ଦୁର ଭଳି କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ମାଧ୍ୟମରେ ଆତଙ୍କବାଦୀ ନେଟୱାର୍କର ମୂଳରେ ଗୁରୁତର ପ୍ରହାର କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆମର ସୁରକ୍ଷା ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରମାଣିତ କରିଛନ୍ତି ଯେ ସେମାନେ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନଙ୍କୁ ପାତାଳରୁ ମଧ୍ୟ ଖୋଜି ବାହାର କରିବେ ଏବଂ ଦଣ୍ଡିତ କରିବେ। ଏବେ ଆତଙ୍କବାଦୀମାନେ ବିଶ୍ୱର କୌଣସି ସ୍ଥାନରେ ଲୁଚି ରହିପାରିବେ ନାହିଁ। ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୁର ଭାରତ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣ କରିବାକୁ ଯୋଜନା କରୁଥିବା ପାକିସ୍ତାନୀ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଗୋଷ୍ଠୀଗୁଡ଼ିକର ମୁଖ୍ୟାଳୟକୁ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ଶିବିର ଏବଂ ଲଞ୍ଚ ପ୍ୟାଡ ସହିତ ଧ୍ୱଂସ କରିଦେଇଥିଲା। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ଅପରେସନ ମହାଦେବ ପହଲଗାମ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ଅପରାଧୀମାନଙ୍କୁ ନିଶ୍ଚିହ୍ନ କରିଥିଲା, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମ ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀ ଉପରେ ଦେଶର ବିଶ୍ୱାସ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିଲା।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ଗତ ଚାରି ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. କମାଣ୍ଡୋମାନେ ସାରା ଦେଶରେ ୭୭୦ରୁ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ଥାନର ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ଆତଙ୍କବାଦୀ ଆକ୍ରମଣର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ରଣନୈତିକ ଯୋଜନା ସହିତ ଏକ ଡାଟା ବ୍ୟାଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି। ଅଧିକନ୍ତୁ, ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ଡାକ୍ତରଖାନା, ଧାର୍ମିକ ସ୍ଥଳ, ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅନୁଷ୍ଠାନ, ଜଳପଥ ଏବଂ ଭାରତର ସଂସଦର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ସୂକ୍ଷ୍ମ ଭାବରେ ଯୋଜନା କରିଛି। ମହାକୁମ୍ଭ ହେଉ, ପୁରୀର ରଥଯାତ୍ରା ହେଉ, କିମ୍ବା କୌଣସି ଧାର୍ମିକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହେଉ, ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ସାହସ, ସମର୍ପଣ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷାର ପ୍ରତୀକ ପାଲଟିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆଗାମୀ ଦିନରେ ମୋଦୀ ସରକାର ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. କୁ କେବଳ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାରେ ସଜ୍ଜିତ କରିବେ ନାହିଁ, ବରଂ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବେ। ଏନ୍. ଏସ୍. ଜି. ଆଗାମୀ ଅନେକ ବର୍ଷ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନିଜର ଚାରି ଦଶନ୍ଧି ପୁରୁଣା ପରମ୍ପରାକୁ ବଜାୟ ରଖିବ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ, ୨୦୧୯ ପରଠାରୁ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୁଲିସ ବାହିନୀ (ସି.ଏ.ପି.ଏଫ୍.)ର କର୍ମଚାରୀମାନେ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନର ଅଂଶବିଶେଷ ଭାବେ ୬.୫ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଚାରା ରୋପଣ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଦେଶର ସବୁଜିମା ସଂରକ୍ଷଣରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ସି. ଏ. ପି. ଏଫ୍. କର୍ମଚାରୀମାନେ ଏହି ଗଛଗୁଡ଼ିକୁ ନିଜ ପିଲାମାନଙ୍କ ଭଳି ଲାଳନପାଳନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପରିବେଶ ସୁରକ୍ଷାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି।