প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় আগমন স্মাৰক পৰিদৰ্শন কৰে
21 NOV 2024 10:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আজি জৰ্জটাউনৰ স্মৃতিস্তম্ভ উদ্যানত ভাৰতীয় আগমন স্মাৰক দৰ্শন কৰে। তেওঁৰ সৈতে আছিল গায়ানাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ব্ৰিগ (অৱসৰপ্ৰাপ্ত) মাৰ্ক ফিলিপছ। আগমন স্মাৰকত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ফুলৰ মালা পিন্ধি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনোৱাৰ সময়ত টাছা ড্ৰামৰ এটি সংমণ্ডলে প্ৰধানমন্ত্ৰীক আদৰণি জনায়। স্মৃতিসৌধত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰবাসী ভাৰতীয়ৰ সংগ্ৰাম আৰু ত্যাগৰ কথা আৰু গায়ানাত ভাৰতীয় সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰাৰ সংৰক্ষণ আৰু প্ৰসাৰত তেওঁলোকৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদানৰ কথা স্মৰণ কৰে। তেওঁ এই স্মৃতিস্তম্ভৰ ওচৰত বেল পেট্ৰাৰ এটি গছপুলি ৰোপণ কৰিছিল।
এই স্মৃতিস্তম্ভটো ১৮৩৮ চনত ভাৰতবৰ্ষৰ পৰা অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলক লৈ যোৱা প্ৰথমখন জাহাজৰ প্ৰতিলিপি। ১৯৯১ চনত ভাৰতবৰ্ষই ইয়াক গায়ানাৰ জনসাধাৰণক উপহাৰ দিছিল।

Prime Minister's Office
Prime Minister visits the Indian Arrival Monument
21 NOV 2024 10:00PM by PIB Delhi
Prime Minister visited the Indian Arrival monument at Monument Gardens in Georgetown today. He was accompanied by PM of Guyana Brig (Retd) Mark Phillips. An ensemble of Tassa Drums welcomed Prime Minister as he paid floral tribute at the Arrival Monument. Paying homage at the monument, Prime Minister recalled the struggle and sacrifices of Indian diaspora and their pivotal contribution to preserving and promoting Indian culture and tradition in Guyana. He planted a Bel Patra sapling at the monument.
The monument is a replica of the first ship which arrived in Guyana in 1838 bringing indentured migrants from India. It was gifted by India to the people of Guyana in 1991.