প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজমাতা বিজয়াৰাজে সিন্ধিয়াৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি
12 OCT 2025 9:10AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৰাজমাতা বিজয়াৰাজে সিন্ধিয়াক জন্ম বাৰ্ষিকীত আন্তৰিক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৰাজমাতা বিজয়াৰাজে সিন্ধিয়া জীয়ে সমাজসেৱাৰ বাবে কৰা আজীৱন প্ৰচেষ্টা সদায় স্মৰণীয় হৈ থাকিব।
শ্ৰী মোদীয়ে আলোকপাত কৰে যে বিজয়াৰাজে সিন্ধিয়া জী ভাৰতৰ সাংস্কৃতিক শিপাৰ প্ৰতি গভীৰভাবে আবেগিক আছিল। ভাৰতৰ পৰম্পৰা আৰু মূল্যবোধ সংৰক্ষণৰ বাবে তেওঁৰ আজীৱন দায়বদ্ধতাক প্ৰতিফলিত কৰি তেওঁ দেশৰ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যক সুৰক্ষিত আৰু জনপ্ৰিয় কৰাৰ বাবে ধাৰাবাহিকভাৱে কাম কৰিছিল।
এক্সৰ এটা পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়-
"ৰাজমাতা বিজয়াৰাজে সিন্ধিয়া জীলৈ তেখেতৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি। সমাজসেৱাৰ বাবে তেখেতে গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টা কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰা। জনসংঘ আৰু বিজেপিক শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত তেখেতে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছিল। বিজয়াৰাজে সিন্ধিয়া জীয়ে আমাৰ সাংস্কৃতিক শিপাৰ প্ৰতি আবেগিক আছিল আৰু সদায় ইয়াক সুৰক্ষিত কৰাৰ লগতে জনপ্ৰিয় কৰি তোলাৰ বাবেও কাম কৰিছিল।"

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Rajmata Vijayaraje Scindia on her birth anniversary
12 OCT 2025 9:10AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid heartfelt tributes to Rajmata Vijayaraje Scindia on her birth anniversary.
The Prime Minister said that Rajmata Vijayaraje Scindia Ji’s lifelong efforts to serve society will always be remembered.
Shri Modi highlighted that Vijayaraje Scindia Ji was deeply passionate about India’s cultural roots. She consistently worked to protect and popularise the country’s cultural heritage, reflecting her lifelong commitment to preserving India’s traditions and values.
In a post on X, the Prime Minister said:
“Tributes to Rajmata Vijayaraje Scindia Ji on her birth anniversary. Her efforts to serve society will never be forgotten. She played a key role in strengthening the Jana Sangh and BJP. Vijayaraje Scindia Ji was passionate about our cultural roots and always worked to protect as well as popularise them.”