প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
যক্ষ্মা আক্ৰান্তৰ উচ্চ হাৰ থকা জিলাসমূহক বিশেষ গুৰুত্ব দি আজি এক বিশেষ ১০০ দিনীয়া অভিযান আৰম্ভ কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
07 DEC 2024 2:38PM by PIB Guwahati
যক্ষ্মা ৰোগৰ বিৰুদ্ধে ভাৰতৰ যুঁজখনক শক্তিশালী কৰাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি যক্ষ্মা আক্ৰান্তৰ উচ্চ হাৰ থকা জিলাসমূহক বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰি এক বিশেষ ১০০ দিনীয়া অভিযান আৰম্ভ কৰাৰ কথা ঘোষণা কৰে। তেওঁ নাগৰিকসকলক কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী শ্ৰী জে পি নাড্ডাই লিখা এটা প্ৰবন্ধ পঢ়িবলৈও আহ্বান জনায়।
‘এক্স’-ত কৰা এটা ‘পোষ্ট’ত শ্ৰী মোদীয়ে কয়:
"যক্ষ্মা ৰোগৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ যুঁজ শক্তিশালী কৰা হৈছে!
যক্ষ্মা ৰোগক পৰাস্ত কৰিবলৈ এক সামূহিক মনোভাৱৰ দ্বাৰা চালিত, যক্ষ্মা আক্ৰান্তৰ উচ্চ হাৰ থকা জিলাসমূহক গুৰুত্ব দি আজিৰ পৰা এক বিশেষ ১০০ দিনীয়া অভিযান আৰম্ভ হৈছে। ভাৰতে বহুমুখী প্ৰকাৰে যক্ষ্মা ৰোগৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দি আছে:
(১) ৰোগীসকললৈ আগবঢ়োৱা সহযোগিতা দুগুণ কৰা
(২) জন অংশীদাৰিত্ব
(৩) নতুন ঔষধ
(৪) প্ৰযুক্তি আৰু উন্নত ৰোগ-নিৰ্ণয় সঁজুলিৰ ব্যৱহাৰ।
আহক আমি সকলোৱে একত্ৰিত হওঁ আৰু যক্ষ্মা ৰোগক নিৰস্ত কৰিবলৈ কাম কৰোঁ আহক।"
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জে পি নাড্ডাই ‘এক্স’-ত কৰা ‘পোষ্ট’-ৰ সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে লিখিছে:
"স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী শ্ৰী জে পি নাড্ডাজীয়ে ভাৰতক যক্ষ্মামুক্ত কৰাৰ বাবে আমি নিৰন্তৰ ভাৱে গ্ৰহণ কৰি থকা পদক্ষেপসমূহৰ এক অন্তৰ্দৃষ্টিপূৰ্ণ প্ৰতিচ্ছৱি দাঙি ধৰিছে। নিশ্চয় পঢ়িব।
@JPNadda"

Prime Minister's Office
Prime Minister announces the starting of a special 100 day campaign today with a focus on the high burden TB districts
07 DEC 2024 2:38PM by PIB Delhi
Emphasising that India’s fight against TB just got stronger, the Prime Minister Shri Narendra Modi announced the starting of a special 100 day campaign today with a focus on the high burden TB districts. He also urged the citizens to read an article written by Union Health Minister Shri J P Nadda.
In a post on X, Shri Modi said:
“Our fight against TB just got stronger!
Powered by a collective spirit to defeat TB, a special 100 day campaign is starting today with a focus on the high burden TB districts. India is fighting TB in a multi-pronged manner with:
(1) Doubling support to patients
(2) Jan Bhagidari
(3) Newer drugs
(4) Use of tech & better diagnostic tools.
Let us all come together and do our bit to eliminate TB.”
Responding to a post on X by Union Minister Shri JP Nadda, Shri Modi wrote:
“Health Minister Shri JP Nadda Ji gives an insightful picture of the steps we are continuously taking to make India TB-free. Do read.
@JPNadda”