Prime Minister's Office
Prime Minister announces the starting of a special 100 day campaign today with a focus on the high burden TB districts
07 DEC 2024 2:38PM by PIB Delhi
Emphasising that India’s fight against TB just got stronger, the Prime Minister Shri Narendra Modi announced the starting of a special 100 day campaign today with a focus on the high burden TB districts. He also urged the citizens to read an article written by Union Health Minister Shri J P Nadda.
In a post on X, Shri Modi said:
“Our fight against TB just got stronger!
Powered by a collective spirit to defeat TB, a special 100 day campaign is starting today with a focus on the high burden TB districts. India is fighting TB in a multi-pronged manner with:
(1) Doubling support to patients
(2) Jan Bhagidari
(3) Newer drugs
(4) Use of tech & better diagnostic tools.
Let us all come together and do our bit to eliminate TB.”
Responding to a post on X by Union Minister Shri JP Nadda, Shri Modi wrote:
“Health Minister Shri JP Nadda Ji gives an insightful picture of the steps we are continuously taking to make India TB-free. Do read.
@JPNadda”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা TBগী অচৌবা পোৎলুম পুরিবা জিলাশিংদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা ঙসি অখন্নবা নুমিৎ 100নিগী কেম্পেন অমা হৌদোক্লে হায়না লাউথোকখ্রে
07 DEC 2024 2:38PM by PIB Imphal
TBগী মায়োক্তা ভারতকী লান্থেং অসি হেন্না কনশিনহল্লি ফোংদোক্লদুনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা TBগী অচৌবা পোৎলুম পুরিবা জিলাশিংদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা ঙসি অখন্নবা নুমিৎ 100নিগী কেম্পেন অমা হৌদোক্লে হায়না লাউথোকখ্রে। মহাক্না প্রজাশিংদা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী জে.পি. নাদ্দানা ইবা আর্তিকল অমা পানবসু হায়খ্রে।
Xকী পোস্ত অমদা শ্রী মোদীনা হায়খি:
“TBগী মায়োক্তা ভারতকী লান্থেং অসি হেন্না কনশিনহল্লি!
TB মায়থিবা পীনবা অপুনবা থৌনা অমনা শক্তি পীদুনা TBগী অচৌবা পোৎলুম পুরিবা জিলাশিংদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা ঙসি অখন্নবা নুমিৎ 100নিগী কেম্পেন অমা হৌদোক্লে। ভারতনা মখাদা পীরিবশিং অসিগা লোয়ননা মলতি-প্রোং ওইবা মওংদা TBগা লান্থেংনরি:
(1) পেসেন্তশিংদা পীবা তেংবাং শরুক অনি হেনগৎহনবা
(2) জন ভাগিদারী
(3) অনৌবা হীদাক-লাংথকশিং
(4) তেক্নোলোজী অমসুং অফবা দাইগ্নোস্তিক তুলশিং শীজিন্নবা
ঐখোয়না অমত্তা ওইনা পুনশিল্লসি অমসুং TB মুত্থৎপদা ঐখোয়গী শরুক তম্লসি।”
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী জে.পি. নাদ্দাগী Xতা তৌখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা ইখি:
“হকশেল মন্ত্রী জে.পি. নাদ্দানা ভারতপু TB-ফ্রী ওইহন্নবা ঐখোয়না লেপ্পা লৈতনা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিংগী ফজরবা শক্তম অমা পীরি। মসি শোইদনা পাবীয়ু।
@JPNadda”