ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡିସେମ୍ବର ୨୬ ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ବୀର ବାଲ୍‍ ଦିବସ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
'ସୁପୋଷିତ ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତ ଅଭିଯାନ’ ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 DEC 2024 1:58PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୬ ଡିସେମ୍ବର, ୨୦୨୪ରେ ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୧୨ଟା ସମୟରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଭାରତ ମଣ୍ଡପମ୍ ଠାରେ 'ବୀର ବାଲ ଦିବସ’ ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ, ଯେଉଁଥିରେ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତର ମୂଳଦୁଆ ଭାବେ ସମ୍ମାନିତ କରାଯିବ। ଏହି ଅବସରରେ ସେ ସମାବେଶକୁ ମଧ୍ୟ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ସୁପୋଷିତ ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତ ଅଭିଯାନ’ ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ। ପୁଷ୍ଟିସାଧନ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସେବାଗୁଡ଼ିକର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରି ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ଗୋଷ୍ଠୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରି ପୁଷ୍ଟିକର ଫଳାଫଳ ଏବଂ କଲ୍ୟାଣରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଏହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ।
ଯୁବ ମସ୍ତିଷ୍କକୁ ନିୟୋଜିତ କରିବା, ଏହି ଦିବସର ଗୁରୁତ୍ୱ ବିଷୟରେ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରତି ସାହସ ଏବଂ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସଂସ୍କୃତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ ମଧ୍ୟ ପରିଚାଳିତ ହେବ। 'ମାଇଁ ଗଭ’ଏବଂ ‘ମାଇଁ ଭାରତ’ ପୋର୍ଟାଲ ଜରିଆରେ ଇଣ୍ଟରାକ୍ଟିଭ୍ କୁଇଜ୍ ସମେତ ଅନେକ ଅନଲାଇନ ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଆୟୋଜନ କରାଯିବ। ବିଦ୍ୟାଳୟ, ଶିଶୁ ଯତ୍ନ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଏବଂ ଅଙ୍ଗନବାଡି କେନ୍ଦ୍ରରେ କାହାଣୀ କହିବା, ସୃଜନଶୀଳ ଲେଖା, ପୋଷ୍ଟର ତିଆରି ଭଳି ଆକର୍ଷଣୀୟ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ କରାଯିବ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ବାଲ ପୁରସ୍କାର (ପିଏମଆରବିପି) ର ପୁରସ୍କାର ବିଜେତାମାନେ ମଧ୍ୟ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ।

Prime Minister's Office
PM to participate in Veer Baal Diwas programme on 26 December in New Delhi
PM to launch ‘Suposhit Gram Panchayat Abhiyan’
25 DEC 2024 1:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in Veer Baal Diwas, a nationwide celebration honouring children as the foundation of India’s future, on 26 December 2024 at around 12 Noon at Bharat Mandapam, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
Prime Minister will launch ‘Suposhit Gram Panchayat Abhiyan’. It aims at improving the nutritional outcomes and well-being by strengthening implementation of nutrition related services and by ensuring active community participation.
Various initiatives will also be run across the nation to engage young minds, promote awareness about the significance of the day, and foster a culture of courage and dedication to the nation. A series of online competitions, including interactive quizzes, will be organized through the MyGov and MyBharat Portals. Interesting activities like storytelling, creative writing, poster-making among others will be undertaken in schools, Child Care Institutions and Anganwadi centres.
Awardees of Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar (PMRBP) will also be present during the programme.