প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মোরিসসকী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. ধরম্বীর গোকুলনা শিনবা অয়ুক্কী চাক্লেন্দা প্রধান মন্ত্রীনা থমখিবা ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
11 MAR 2025 9:33PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতি ধরম্বীর গোকুল,
ফার্স্ত লেদী, শ্রীমতী ব্রিন্দা গোকুল,
ইকাই খুম্নরবা উপ রাস্ত্রপতি, রোবর্ত হাংলী,
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী রামগুলাম,
শক্নাইরবা মীথুংলেনশিং,
মোরিসসকী নেস্নেল দেগী থৌরমদা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা শরুক য়াবা ফংজবা অসি ঐহাক্কীদমক ইকায় খুম্ননিংঙাইনি।
ঐহাক্না হিস এক্সিলেন্সী, রাস্ত্রপতিবু মহাক্কী ফজরবা সেবা অমসুং ইকাই খুম্নবা অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকচরি।
হায়রিবা মীফম অসি চাক্লেন চাবখক্তমক নত্তে, মসি ভারত অমসুং মোরিসিসকী মরক্তা লৈনরিবা অচেৎপা অমসুং মতম শাংনা চৎথগদবা মরীগী খুদম অমনি।
মোরিসসকী চিঞ্জাক অসি য়াম্না অহাওবা অমা ওইবখক নত্তে, মসিনা লৈবাক অসিগী শিংথানিংঙাই ওইবা খুন্নাইগী মখল-মখা কয়াসু উৎলি।
মসিনা ভারত অমসুং মোরিসসকী মান্নবা হেরিতেজবু মশক তাক্লি।
মোরিসসকী হোস্পিতালিতীগী ইথিল খুদিংমক্না ঐখোয়গী অচেৎপা মরুপ-মপাং ওইবগী নুংশিবা অমসুং নুংশিজবা অদু উৎলি।
মসিগী অখন্নবা থৌরম অসিদা, ঐহাক্না হিস এক্সেলেন্সী রাষ্ট্রপতি ধরম্বীর গোকুল অমসুং শ্রীমতী গোকুলগী অফবা হকশেল অমসুং য়াইফ-থৌরাংগীদমক থম্মোয় শেংনা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ঐহাক্না মোরিসিয়সকী মীয়ামগী মখা তানা চাউখৎপা, নুংঙাইবা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা ওইরসনু হায়নসু থৌনিজরি। মসিগী মথক্তা, ঐহাক্না ঐখোয়গী তুং কোইনা চৎথগদবা পার্তনরশিপকীদমক ভারতকী অচেৎপা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকচরি।
জয় হিন্দ!
মোরিসসপু থাগৎচরি!
খঙজিনগদবা - মসি প্রধান মন্ত্রীনা হিন্দিদা থমখিবা ৱাফমশিংগী চাউরাকপা ৱাহন্থোক্নি।

Prime Minister's Office
English Translation of Toast by Prime Minister Shri Narendra Modi at the Lunch hosted by President of Mauritius H.E. Dharambeer Gokhool
11 MAR 2025 9:33PM by PIB Delhi
Your Excellency, President Dharambeer Gokhool,
First Lady, Mrs. Brinda Gokhool,
Honorable Vice President, Mr. Robert Hungley,
Prime Minister, Mr. Ramgoolam,
Distinguished Guests,
It is an honor for me to once again participate as the Chief Guest in the National Day celebrations of Mauritius.
I sincerely thank His Excellency, the President, for his warm hospitality and gracious honor.
This gathering is not just a meal; it is a testament to the deep and enduring ties between India and Mauritius.
The cuisine of Mauritius is not just rich in flavor; it also reflects the country’s vibrant social diversity.
It embodies the shared heritage of India and Mauritius.
Every gesture of Mauritian hospitality carries the warmth and sweetness of our enduring friendship.
On this special occasion, I extend my heartfelt wishes for the excellent health and well-being of His Excellency, President Dharambeer Gokhool, and Mrs. Brinda Gokhool. I also wish for the continued progress, prosperity, and happiness of the people of Mauritius. Furthermore, I reaffirm India’s unwavering commitment to our enduring partnership.
Jai Hind!
Vive Maurice!
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.