প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সেপ্তেম্বর ২৬তা বিহারগী মুখ্য মন্ত্রী মহিলা রোজগার য়োজনা হৌদোক্কনি
স্কিম অসিনা সেলফ-ইমপ্লোয়মেন্ট অমসুং হিংনবগী খুদোংচাবশীংগী খুত্থাংদা নুপীশীংগী এম্পাৱরমেন্ট প্রোমোট তৌনবা পান্দম থম্লি
স্কিম অসিগী মখাদা রাজ্য অসিগী ইমুং খুদিংমক্তগী নুপী অমমমদা শেলগী তেংবাং পীগনি
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী নুপী লাখ ৭৫দা লুপা করোর ৭৫০০ হকথেংননা ত্রান্সফর তৌরগনি
লুপা ১০,০০০গী অহানবা ত্রান্সফরগা লোয়ননা, মখা তানা লুপা লাখ ২ ফাওবগী অহেনবা শেলগী তেংবাং পীনবগী স্কোপ
25 SEP 2025 6:44PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা সেপ্তেম্বর ২৬কী অয়ুক পুং ১১দা বিহারগী মুখ্য মন্ত্রী মহিলা রোজগার য়োজনা হৌদোক্কনি। থৌরম অদুগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী নুপী লাখ ৭৫গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা লুপা করোর ৭,৫০০গী শেনফম অসি মীওই অমমমদা লুপা ১০,০০০ পীদুনা হকথেংননা ত্রান্সফর তৌগনি।
বিহার সরকারগী থৌরাং অমা ওইরিবা স্কিম অসিনা নুপীশিংবু আত্মনির্ভর ওইহন্নবা অমসুং মশাগী থবক শুবা অমসুং পুন্সি মহিংগী খুদোংচাবশিংগী খুত্থাংদা নুপীশিংগী শক্তি হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি। মসিনা রাজ্য অসিগী ইমুং খুদিংগী নুপী অমমমদা শেলগী তেংবাং পীগনি। মসিনা মখোয়দা মখোয়না পাম্বা থবক নত্ত্রগা হিংনবগী থবকশিং হৌদোকপা ঙমহনগনি। মসিনা ইকোনোমিক ইন্দিপেন্দেন্স অমসুং সোসিএল এম্পাৱরমেন্ত হেনগৎহনগনি।
স্কিম অসিগী মখাদা বেনিফিসরী খুদিংমক্না দাইরেক্ত বেনিফিত ত্রান্সফরগী খুত্থাংদা লুপা ১০,০০০গী অহানবা গ্রান্ত অমা ফংলগনি। মখা তাবা ফেজশিংদা লুপা লাখ ২ ফাওবগী অহেনবা শেলগী তেংবাং পীনবগী ওইথোকপা লৈগনি। মতেং অসি লৌউ-শিংউ, শা-ষন য়োকপা, খুৎ-শা হৈবগী থবক, ফি তুবা, ফি শাবা অমসুং অতৈ অপীকপা ইন্তর্প্রাইজশিং য়াওনা বেনিফিসরিগী অপাম্বা লমশিংদা শিজিন্নবা য়াই।
স্কিম অসি কম্ম্যুনিতী দ্রিভন ওইগনি। মসিগী মনুংদা, শেল-থুমগী মতেংগা লোইননা, সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংগা শম্নরিবা কম্ম্যুনিতী রিসোর্স পার্সনশিংনা মখোয়গী হোৎনবদা মতেং পাংনবা ত্রেনিং পীগনি। মখোয়গী পোত্থোক য়োনবদা মতেং পাংনবা রাজ্য অসিদা গ্রামিন হাৎ-বাজারশিং মখা তানা শেমগৎকনি।
মুখ্যমন্ত্রী মহিলা রোজগার য়োজনা হৌদোকপা অসিদা রাজ্যগী তোঙান তোঙানবা এদমিনিস্ত্রেতিব লেবেলশিংদা রাজ্য পুম্বগী ওইবা প্রোগ্রাম অমা য়াওগনি অমসুং নুপী করোর অমনা প্রোগ্রাম অসিবু য়েংগনি।

Prime Minister's Office
PM to Launch Bihar’s Mukhyamantri Mahila Rojgar Yojana on September 26
Scheme aims to promote women’s empowerment through self-employment and livelihood opportunities
Financial assistance to be provided to one woman from each family in the state under the scheme
PM to directly transfer Rs. 7500 crore to 75 lakh women across Bihar
Along with initial transfer of Rs. 10,000 each, scope of additional financial support of up to Rs. 2 lakh subsequently
25 SEP 2025 6:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch Bihar’s Mukhyamantri Mahila Rojgar Yojana on September 26 at 11 AM via video conferencing. During the programme, Prime Minister will also directly transfer Rs. 10,000 each into the bank accounts of 75 lakh women across Bihar, totaling Rs. 7,500 crore.
The scheme, an initiative of the Government of Bihar, is aimed at making women Aatmanirbhar and promoting women’s empowerment through self-employment and livelihood opportunities. It will provide financial assistance to one woman from each family in the state, enabling them to start employment or livelihood activities of their choice, thereby fostering economic independence and social empowerment.
Under the scheme, each beneficiary will receive an initial grant of Rs. 10,000 via Direct Benefit Transfer, with the possibility of additional financial support of up to Rs. 2 lakh in subsequent phases. The assistance can be utilized in areas of the choice of the beneficiary including agriculture, animal husbandry, handicrafts, tailoring, weaving, and other small-scale enterprises.
The scheme will be community driven in which, along with financial support, community resource persons connected to Self Help Groups will provide training to support their endeavour. To support the sale of their produce, Gramin Haat-Bazaars will be further developed in the State.
The launch of the Mukhyamantri Mahila Rojgar Yojana will feature a statewide program across multiple administrative levels in the State —district, block, cluster, and village—with over 1 crore women witnessing the programme.