ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବୀର ବାଲ ଦିବସ ଅବସରରେ ସାହିବଜାଦେମାନଙ୍କ ଅତୁଳନୀୟ ସାହସିକତା ଏବଂ ବଳିଦାନକୁ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 DEC 2024 9:32AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବୀର ବାଲ ଦିବସ ଅବସରରେ ସାହିବଜାଦେମାନଙ୍କ ଅତୁଳନୀୟ ସାହସିକତା ଏବଂ ବଳିଦାନକୁ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସେମାନଙ୍କ ବଳିଦାନ ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ନିଜ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଉଦାହରଣ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମାତା ଗୁଜ୍ରି ଜୀ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗୋବିନ୍ଦ ସିଂହ ଜୀଙ୍କ ସାହସିକତାକୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତିଃ
"ଆଜି, ବୀର ବାଲ ଦିବସ ଅବସରରେ, ଆମେ ସାହିବଜାଦେମାନଙ୍କ ଅତୁଳନୀୟ ସାହସିକତା ଏବଂ ବଳିଦାନକୁ ସ୍ମରଣ କରୁଛୁ କମ୍ ବୟସରେ, ସେମାନେ ନିଜ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ସିଦ୍ଧାନ୍ତରେ ଦୃଢ଼ ରହିଲେ, ନିଜ ସାହସ ଦ୍ୱାରା ପିଢ଼ିକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଲେ ସେମାନଙ୍କର ବଳିଦାନ ହେଉଛି ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ନିଜର ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଉଦାହରଣ ଆମେ ମାତା ଗୁଜ୍ରି ଜୀ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ଗୋବିନ୍ଦ ସିଂହ ଜୀଙ୍କ ସାହସିକତାକୁ ମଧ୍ୟ ସ୍ମରଣ କରୁଛୁ ସେମାନେ ସର୍ବଦା ଆମକୁ ଏକ ଅଧିକ ନ୍ୟାୟପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ସହାନୁଭୂତିଶୀଳ ସମାଜ ଗଠନ ଦିଗରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister remembers the unparalleled bravery and sacrifice of the Sahibzades on Veer Baal Diwas
26 DEC 2024 9:32AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembers the unparalleled bravery and sacrifice of the Sahibzades on Veer Baal Diwas, today. Prime Minister Shri Modi remarked that their sacrifice is a shining example of valour and a commitment to one’s values. Prime Minister, Shri Narendra Modi also remembers the bravery of Mata Gujri Ji and Sri Guru Gobind Singh Ji.
The Prime Minister posted on X:
"Today, on Veer Baal Diwas, we remember the unparalleled bravery and sacrifice of the Sahibzades. At a young age, they stood firm in their faith and principles, inspiring generations with their courage. Their sacrifice is a shining example of valour and a commitment to one’s values. We also remember the bravery of Mata Gujri Ji and Sri Guru Gobind Singh Ji. May they always guide us towards building a more just and compassionate society."