Prime Minister's Office
Prime Minister remembers the unparalleled bravery and sacrifice of the Sahibzades on Veer Baal Diwas
26 DEC 2024 9:32AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembers the unparalleled bravery and sacrifice of the Sahibzades on Veer Baal Diwas, today. Prime Minister Shri Modi remarked that their sacrifice is a shining example of valour and a commitment to one’s values. Prime Minister, Shri Narendra Modi also remembers the bravery of Mata Gujri Ji and Sri Guru Gobind Singh Ji.
The Prime Minister posted on X:
"Today, on Veer Baal Diwas, we remember the unparalleled bravery and sacrifice of the Sahibzades. At a young age, they stood firm in their faith and principles, inspiring generations with their courage. Their sacrifice is a shining example of valour and a commitment to one’s values. We also remember the bravery of Mata Gujri Ji and Sri Guru Gobind Singh Ji. May they always guide us towards building a more just and compassionate society."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বীর বাল দিবসদা সাহেবজাদাশিংগী লাম্বা লৈতবা থৌনা অমসুং কৎথোকপশিং প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখ্রে
26 DEC 2024 9:32AM by PIB Imphal
ঙসি বীর বাল দিবসদা সাহেবজাদাশিংগী লাম্বা লৈতবা থৌনা অমসুং কৎথোকপশিং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিংশিংখ্রে। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মখোয়গী কৎথোকপা অসি থৌনা অমসুং কনাগুম্বা অমগী গুনশিংদা অচেৎপা ফিরেপ লৈবগী ময়েক লারবা খুদম অমনি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মাতা গুজরি জি অমসুং শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জিগী থৌনাশু নিংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি’
“ঙসি, বীর বাল দিবস নুমিত্ত, ঐখোয়না সাহেবজাদাশিংগী লাম্বা লৈতবা থৌনা অমসুং কৎথোকপশিং নিংশিংলি। চহি য়াম্না নৌনা, মখোয়না মখোয়গী থাজবা অমসুং লাইনিংদা য়াম্না চেৎনা লেপখি অমসুং মখোয়গী থৌনাগা লোয়ননা মীরোল কয়া ইথিল পীখি। মখোয়গী কৎথোকপা অসি থৌনা অমসুং কনাগুম্বা অমগী গুনশিংদা অচেৎপা ফিরেপ লৈবগী ময়েক লারবা খুদম অমনি। ঐখোয়না মাতা গুজরি জি অমসুং শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জিগী থৌনাশু নিংশিংলি। খুদোংচাবা খুদিংমক চপ মান্না ফংবা অমসুং মীওইবগী অৱাবা মশক খঙবা খুন্নাই অমা শেমগৎনবা মতম পুম্নমক্ত মখোয়না ঐখোয় লমজিংগনি”।