ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶ୍ରୀ ଏମ ଟି ବାସୁଦେବନ ନାୟାରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି
26 DEC 2024 10:16AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ମାଲାୟାଲମ୍ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ଏବଂ ସାହିତ୍ୟର ଅନ୍ୟତମ ସମ୍ମାନିତ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଶ୍ରୀ ଏମ୍. ଟି. ବାସୁଦେବନ ନାୟାର ଜୀଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ଏମ. ଟି. ବାସୁଦେବନ ନାୟାର ଜୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡ଼ିକ, ସେମାନଙ୍କର ମାନବୀୟ ଭାବପ୍ରବଣତାର ଗଭୀର ଅନ୍ୱେଷଣ ସହିତ, ପିଢ଼ିକୁ ରୂପ ଦେଇଛି ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ "ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି :
"ମାଲୟାଲମ ସିନେମା ଏବଂ ସାହିତ୍ୟର ଅନ୍ୟତମ ସମ୍ମାନିତ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଶ୍ରୀ ଏମ ଟି ବାସୁଦେବନ ନାୟାର ଜୀଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ମୁଁ ମର୍ମାହତ ତାଙ୍କର କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡ଼ିକ, ମାନବ ଭାବପ୍ରବଣତାର ଗଭୀର ଅନ୍ୱେଷଣ ସହିତ, ପିଢ଼ିକୁ ରୂପ ଦେଇଛି ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବ । ସେ ନୀରବ ଏବଂ ଅବହେଳିତଙ୍କ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ସ୍ୱର ଉତ୍ତୋଳନ କରିଥିଲେ, ମୋର ଚିନ୍ତାଧାରା ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ପ୍ରଶଂସକଙ୍କ ସହିତ ରହିଛି । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି ".

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing away of Shri MT Vasudevan Nair
26 DEC 2024 10:16AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing away of Shri MT Vasudevan Nair Ji, one of the most respected figures in Malayalam cinema and literature. Prime Minister Shri Modi remarked that Shri MT Vasudevan Nair Ji's works, with their profound exploration of human emotions, have shaped generations and will continue to inspire many more.
The Prime Minister posted on X:
“Saddened by the passing away of Shri MT Vasudevan Nair Ji, one of the most respected figures in Malayalam cinema and literature. His works, with their profound exploration of human emotions, have shaped generations and will continue to inspire many more. He also gave voice to the silent and marginalised. My thoughts are with his family and admirers. Om Shanti."