প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জি অমসুং মাতা সাহিব কৌর জিগী শেংলবা অমসুং মমল নাইদ্রবা ‘জোর সাহিব’ তেক্ত কাইদনা থমখিবা অমসুং ফজনা উৎখিবা শক্নাইরবা অমসুং মাইপাক্লবা সিখ মীহুৎ কাংবুগী মেম্বরশিং প্রধান মন্ত্রীনা ওকখ্রে
19 SEP 2025 4:28PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জি অমসুং মাতা সাহিব কৌর জিগী শেংলবা অমসুং মমল নাইদ্রবা ‘জোর সাহিব’ তেক্ত কাইদনা থমখিবা অমসুং ফজনা উৎখিবা শক্নাইরবা অমসুং মাইপাক্লবা সিখ মীহুৎ কাংবুগী মেম্বরশিং ওকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শেংলবা লেমহৌবা পোৎলমশিং অসি ‘জোর সাহিব’ ওইনা সিখ পুৱারিদা য়াম্না মরুওইবা অমনি অমসুং ধ্যতিক্কী মরুওইরি। মখোয় ঐখোয়গী লৈবাক্কী নাৎকী চৎনবীশিংনি। শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জিনা তাক্লম্বা থৌনা ফবা, অচুম্বা অমসুং খুন্নাইগী নুংশিনবগী লম্বীদা তুং ইন্নবা তুংগী মীরোলশিংদা শেংলবা রেলিক্সনা ইথিল পীগনি।
য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী হরদিপ সিংহ পুরিদা পাউখুম পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জি অমসুং মাতা সাহিব কৌর জিগী শেংলবা অমসুং মমল নাইদ্রবা ‘জোর সাহিব’ তেক্ত কাইদনা থমখিবা অমসুং ফজনা উৎখিবা শক্নাইরবা অমসুং মাইপাক্লবা সিখ মীহুৎ কাংবুগী মেম্বরশিং ওকপদা ঐ হরাওই।
শেংলবা লেমহৌবা পোৎলমশিং অসি ‘জোর সাহিব’ ওইনা সিখ পুৱারিদা য়াম্না মরুওইবা অমনি অমসুং ধ্যতিক্কী মরুওইরি। মখোয় ঐখোয়গী লৈবাক্কী নাৎকী চৎনবীশিংনি।
শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জিনা তাক্লম্বা থৌনা ফবা, অচুম্বা অমসুং খুন্নাইগী নুংশিনবগী লম্বীদা তুং ইন্নবা তুংগী মীরোলশিংদা শেংলবা রেলিক্সনা ইথিল পীগনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister receives distinguished and accomplished members of the Sikh delegation with their recommendations with regard to the safekeeping and befitting display of the immensely sacred and invaluable holy 'Jore Sahib' of Sri Guru Gobind Singh Ji and Mata Sahib Kaur Ji
19 SEP 2025 4:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today received the distinguished and accomplished members of the Sikh delegation who handed over their recommendations with regard to the safekeeping and befitting display of the immensely sacred and invaluable holy 'Jore Sahib' of Sri Guru Gobind Singh Ji and Mata Sahib Kaur Ji. Shri Modi stated that the holy relics are as significant and spiritually important as the 'Jore Sahib' are as much a part of the glorious Sikh history, as they are of the cultural ethos of our nation. "The holy relics will inspire the future generations to follow the path of courage, righteousness, justice and social harmony shown by Sri Guru Gobind Singh Ji", Shri Modi added.
In a reply to the Union Minister Shri Hardeep Singh Puri, Shri Modi said:
“I was very happy to receive the distinguished and accomplished members of the Sikh delegation who handed over their recommendations with regard to the safekeeping and befitting display of the immensely sacred and invaluable holy 'Jore Sahib' of Sri Guru Gobind Singh Ji and Mata Sahib Kaur Ji.
Holy relics as significant and spiritually important as the 'Jore Sahib' are as much a part of the glorious Sikh history, as they are of the cultural ethos of our nation.
The holy relics will inspire the future generations to follow the path of courage, righteousness, justice and social harmony shown by Sri Guru Gobind Singh Ji."