Prime Minister's Office
Prime Minister reviews progress of the National Maritime Heritage Complex at Lothal
20 SEP 2025 9:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi reviewed the progress of the National Maritime Heritage Complex at Lothal. "Once completed, it will be the world's largest maritime museum. It will showcase India's ancient maritime traditions while serving as a hub for tourism, research, education and skill development", Shri Modi said.
In a post on X Shri Modi said:
"Reviewed the progress of the National Maritime Heritage Complex at Lothal. Once completed, it will be the world's largest maritime museum. It will showcase India's ancient maritime traditions while serving as a hub for tourism, research, education and skill development."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
লোথালস্থিত ৰাষ্ট্ৰীয় সামুদ্ৰিক ঐতিহ্য কমপ্লেক্সৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
20 SEP 2025 9:56PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে লোথালত ৰাষ্ট্ৰীয় সামুদ্ৰিক ঐতিহ্য কমপ্লেক্সৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে। "এবাৰ সম্পূৰ্ণ হ'লে এইটো হৈ পৰিব বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ সামুদ্ৰিক সংগ্ৰহালয়। ই ভাৰতৰ প্ৰাচীন সামুদ্ৰিক পৰম্পৰা প্ৰদৰ্শন কৰাৰ লগতে পৰ্যটন, গৱেষণা, শিক্ষা আৰু দক্ষতা বিকাশৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে কাম কৰিব", শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
"লোথালত থকা ৰাষ্ট্ৰীয় সামুদ্ৰিক ঐতিহ্য কমপ্লেক্সৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰা হৈছে। সম্পূৰ্ণ হ'লে এইটো বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ সামুদ্ৰিক সংগ্ৰহালয় হিচাপে পৰিগণিত হ'ব। ই পৰ্যটন, গৱেষণা, শিক্ষা আৰু দক্ষতা বিকাশৰ কেন্দ্ৰ হিচাপে কাম কৰাৰ লগতে ভাৰতৰ প্ৰাচীন সামুদ্ৰিক পৰম্পৰা প্ৰদৰ্শন কৰিব।"