প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কা হেন্না হকচাং নোইবা অমসুং অচাথাও শিজিন্নবা হন্থহন্নবা পি.এম. গী খোল্লাও অসিবু দোক্তরশিং,স্পোর্তস পর্সনশিং অমসুং অতোপ্পা লম কয়াদগী লাকপা মীওই কয়ানা খোল্লাও অসি শৌগৎখ্রে
এক্তর অক্ষয় কুমারনা পি.এম. গী পাওজেল অদুবু থাগৎখি অমসুং হকচাং ফবগী মরুওইবশিং হাইলাইত তৌখি
দবল্যু.ঐচ.ও. খা-নোংপোক এসিয়ানা পি.এম.গী চাং নাইনা হকচাং শাজেল তৌবা অমসুং বেলেঞ্চ দাইত চাবা হাইলাইত তৌখি
লৈবাক শিন-থুংবগী দোক্তরশিং অমসুং মল্তিপল স্পিসিএলিতীশিংনা হকচাং কা হেন্না নোইবগী মায়োক্তা তৌবা পি.এম.গী খোল্লাও অদুবু শৌগত্তুনা ৱা ঙাংখি
31 JAN 2025 6:25PM by PIB Imphal
প্রধান মোদী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক্তা কা হেন্না হকচাং নোইবা অসিবু লান্থেংননবা অমসুং অচাথাও শিজিন্নবা হন্থহন্নবা খোল্লাও অমা লাওখ্রে। মসিদা দোক্তরশিং,স্পোর্তস পর্সনশিংগা লোয়ন-লোয়ননা অতোপ্পা লম কয়াদগী লাকপা মীওই কয়ানা পাক্তক্ননা খোল্লাও অসি শৌগৎখি।
দেহরাদুন্দা 38 শুবা নেস্নেল গেমস হৌদোকপগী ৱারোল থম্বা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক থুনা-য়াংনা হেনগৎলক্লিবা হকচাং কা হেন্না নোইবগী খুদোংচাদবা অসিনা মতৌ করম্না খুদোংথিনিংঙাই ওইবা দাইবেতি, হার্তকী লায়নাগুম্বা অসি নাবা হেনগৎহনবগী মতাংদা ৱা খন্নখি।
ফীৎ ইন্দিয়া মুভমেন্তকী মতাংদা পল্লদুনা মহাক্না হকচাং শাজেল অমসুং বেলেঞ্চ ওইবা চিজ্ঞাক চাবগী পান্দমগা লোয়ননা চাবগী মতাংদা হায়খি। চিজ্ঞাক্তা ফেৎ অমসুং থাও হন্থহন্দুনা চাক চাবদা থাও অসি 10% হন্থহন্নবা ৱা হায়রমখি।
এক্তর অক্ষয় কুমারনা পি.এম. গী পাওজেল অদুবু থাগৎখি অমসুং হকচাং ফবগী মরুওইবশিং হাইলাইত তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীগী খোল্লাও অসিদা হকশেলগী লমদা লৈবা মীওই কয়া থোরক্তুনা শৌগৎনরকখি।
ৱর্ল্দ হেল্থ ওর্গানাইজেসন খা-নোংপোক এসিয়ানা পি.এম.গী চাং নাইনা হকচাং শাজেল তৌবা অমসুং মচি ওইবা বেলেঞ্চ দাইত চাবা অসিবু হাইলাইত তৌখি।
লৈবাক শিন-থুংবগী দোক্তরশিং অমসুং মল্তিপল স্পিসিএলিতীশিংনা হকচাং কা হেন্না নোইবগী মায়োক্তা তৌবা পি.এম.গী খোল্লাও অদুবু শৌগত্তুনা ৱা ঙাংখি।
Pic
1. গৌতম খানা, সি.ই.ও., পি.দি. হিন্দুজা হোসপিতাল, হকচাং কা হেন্না নোইবা হন্থহনবা অমসুং মসিগা লোয়নবা খুদোংথিবশিংগী মতাংদা মতম চানা পীবা পাওজেলনি হায়না হায়খি
2. দা. হাজন, ফাওন্দর হর্শ & চেয়রমেন, মহাজন ইমেজিং & লেবনা হকচাং কা হেন্না নোইবা লান্থেংননবা প্রধান মন্ত্রীগী খোল্লাওবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
3. দা. সুচিন বজাজ, ফাউন্দর দিরেক্তর, উজালা সিগনস হেল্থকেয়র সর্ভিসেসনা হকচাং কা হেন্না নোইবা অসি ঐখোয়না হৌজিক-হৌজিকমক খুদক্তা পুন্না লান্থেংমিন্নগদবা শাথিবা খুদোংথিবা অমনি হায়খি।
4. অতৈ তোঙান-তোঙানবা দোক্তর কয়ানসু হকচাং কা হেন্না নোইবগী খুদোংথিবা অসি লান্থেংনবগী মরুওইবদু হায়খি।
5. ময়ামশিং অদুগী মরক্তা ইন্দিয়ন দেন্তেল এসোসিএসন, তাতা মেমোরিএল হোসপিতাল, ইন্দোক্রাইন সোসাইতী ওফ দিল্লী য়াওনা হোসপিতাল কয়া, মেদিকেল বোদী কয়া অমসুং এসোসিএসনশিংনসু হকচাং কা হেন্না নোইবগী মায়োক্তা চংশিল্লক্লিবা ইহৌ অসিদা শৌগৎনরকখি।
6. প্রধান মন্ত্রীনা পীবা খোল্লাও অদুদা স্পোর্তস পর্সনশিংনসু শৌগৎনরকখি। বোক্সর বিরেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি বেলেঞ্চ দাইত, হকচাং সাজেল অমসুং হকচাং ফবগী মতাংদা পি.এম. মোদীনা হৌদোক্লিবা কেম্পেন অসি তশেংনা শিংথানিংঙাইনি।
7. ফিৎনেসকী কোচ মিক্কী মেহতা অমসুং ৱর্ল্দ চেম্পিয়নশিপ ব্রোজ্ঞ মেদলিস্ত বোক্সর গৌরব বিধুরীনসু প্রধান মন্ত্রীগী থৌরাং অসিবু শৌগৎলদুনা ৱা ঙাংখি।

Prime Minister's Office
Doctors, Sportspersons and people from different walks of life support PM’s clarion call to fight obesity and reduce oil consumption
Actor Akshay Kumar praises PM’s message and highlights the importance of good health
WHO South-East Asia highlights PM’s call for regular physical activity and a balanced nutritious diet
Doctors from across the country and of multiple specialities speak out in support of PM’s call to action against obesity
31 JAN 2025 6:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi recently gave a clarion call to fight obesity and reduce oil consumption. This has received wide support from doctors, sportspersons as well as people from different walks of life.
During his address at the opening ceremony of 38th National Games in Dehradun, Prime Minister discussed how the problem of obesity is increasing rapidly in the country which is a matter of concern because obesity increases the risk of diseases like diabetes, heart disease. Talking about the Fit India Movement, he spoke about the importance of exercise and diet, with focus on balanced intake. He underlined the importance of reducing unhealthy fat and oil in food, and gave the novel suggestion of reducing daily oil consumption by 10%.
Actor Akshay Kumar praised the Prime Minister’s message and highlighted the importance of good health.
The health fraternity has come out in huge numbers supporting the Prime Minister's clarion call. The World Health Organization South-East Asia highlighted Prime Minister’s call for regular physical activity and a balanced nutritious diet.
Gautam Khanna, CEO, P. D. Hinduja Hospital, called it a timely message on the importance of reducing obesity and associated risks.
Dr Harsh Mahajan, Founder & Chairman, Mahajan Imaging & Labs lauded Prime Minister’s call to action to fight against obesity.
Dr Shuchin Bajaj, Founder Director, Ujala Cygnus Healthcare Services said obesity is a serious challenge which we as a country have to fight immediately and together.
Various other doctors too spoke in support of the importance of tackling the menace of obesity.
Several hospitals, medical bodies and associations too came out in support of the movement against obesity, including Indian Dental Association, Tata Memorial Hospital, Endocrine Society of Delhi, among others.
Sportspersons too have spoken in support of the call given by the Prime Minister. Boxer Vijender Singh said that the campaign launched by PM Modi regarding balanced diet, exercise and health is commendable.
Fitness coach Mickey Mehta and World Championship bronze medalist boxer Gaurav Bidhuri have also spoken in support of the initiative by the Prime Minister.