Prime Minister's Office
PM underscores the transformative impact of the latest GST reforms on India’s manufacturing sector
04 SEP 2025 8:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today underscored the transformative impact of the latest GST reforms on India’s manufacturing sector. The #NextGenGST initiative introduces simplified tax slabs, streamlined digital compliance, and cost efficiencies that are set to significantly boost domestic production and competitiveness.
Responding to a post by Shri Prakash Dadlani on X, Shri Modi said:
“#NextGenGST is a game-changer for manufacturers. Lower input costs with simplified slabs of 5% & 18%, faster digital compliance and rising demand will give a big boost to ‘Made in India’ products.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভারতকী মেন্যুফেকচরিং সেক্তরদা অনৌবা GST রিফোর্মশিংনা পীরিবা অচৌবা কান্নবা অদু ফোংদোকখ্রে
04 SEP 2025 8:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী মেন্যুফেকচরিং সেক্তরদা অনৌবা GST রিফোর্মশিং অসিনা পীরিবা অচৌবা কান্নবা অদু ফোংদোকখ্রে। #NextGenGST ইনিসিএতিব অসিনা দোমেস্তিক প্রদক্সন অমসুং কম্পিতিতিবনেস চাউনা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্মিবা সিমপ্লিফাইদ তেক্স স্লেবশিং, স্ত্রীমলাইন তৌরবা দিজিতেল কমপ্লায়েন্স অমসুং কোস্ত ইফিসিএন্সীশিং হৌদোকখ্রে।
Xতা শ্রী প্রকাশ দাদলানিনা তৌখিবা পোস্ত অমদা পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়:
“#NextGenGST অসি মেন্যুফেকচর্রশিংগীদমক গেম-চেঞ্জর অমনি। 5% & 18%গী সিমপ্লিফাইদ স্লেবশিংগা লোয়ননা অতাবা ইনপুৎ কোস্তশিং, খোঙজেল য়াংবা দিজিতেল কমপ্লায়েন্স অমসুং দিমান্দ হেনগৎলকপা অসিনা ‘মেদ ইন ইন্দিয়া’ প্রদক্তশিংদা চাউনা শাহৌ অমা পীরগনি।”