প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জর্মনীগী ফোরেন মিনিস্তরগা উনখ্রে
03 SEP 2025 8:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি জর্মনীগী ফোরেন মিনিস্তর, জোহান ৱাদেফুলগা উনখ্রে। "ভারত অমসুং জর্মনীনা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী চহি ২৫ মপুং ফারকপগী সেলেব্রেত তৌরগনি। তুংকোইনা চৎথরিবা দেমোক্রেসীশিং অমসুং মকোক থোংবা ইকোনোমীশিং ওইনা, ঐখোয়না লাল্লোন-ইতিক, তেক্নোলোজী, ইন্নোবেসন, সস্তেনেবিলিতী, মেন্যুফেকচরিং অমসুং মোবিলিতীদা ম্যুচেল বেনিফিৎ ওইবা কোওপরেসন হেঙ্গৎহন্নবা অচৌবা পোতেন্সিএল অমা উরি।"
প্রধান মন্ত্রীনা X তা অসুম্না পোস্ত তৌখি:
"জর্মনগী ফোরেন মিনিস্তর জোহান ৱাদেফুলগা উনবদা নুংঙাইবা ফাওই। ভারত অমসুং জর্মনীনা স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী চহি ২৫ মপুং ফারক্লে। তুংকোইনা চৎথরিবা দেমোক্রেসীশিং অমসুং মকোক থোংবা ইকোনোমীশিং ওইনা, ঐখোয়না ললোন-ইতিক, তেক্নোলোজী, ইনোবেসন, সস্তেনেবিলিতী, মেন্যুফেকচরিং অমসুং মোবিলিতীদা ম্যুচেল বেনিফিতেল ওইবা কোওপরেসন হেঙ্গৎহন্নবা অচৌবা পোতেন্সিএল অমা উরি। ঐখোয়না মল্তিপোলার ৱার্ল্দ, শান্তি অমসুং য়ু.এন.গী রিফোর্মশিংগী ভিজন শেয়র তৌই। জর্মনীগী চান্সেলরবু অথুবা মতমদা ভারত খোংচৎ অমদা লাক্নবা ঐহাক্না অমুক হন্না চেবাউ পীরি।
@_FriedrichMerz

Prime Minister's Office
Prime Minister meets the Foreign Minister of Germany
03 SEP 2025 8:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi met today with German Foreign Minister Johann Wadephul. "India and Germany are celebrating 25 years of Strategic Partnership. As vibrant democracies and leading economies, we see immense potential to scale up mutually beneficial cooperation in trade, technology, innovation, sustainability, manufacturing and mobility", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"Delighted to meet German Foreign Minister Johann Wadephul. India and Germany are celebrating 25 years of Strategic Partnership. As vibrant democracies and leading economies, we see immense potential to scale up mutually beneficial cooperation in trade, technology, innovation, sustainability, manufacturing and mobility. We share a vision for a multipolar world, peace and UN reforms. Reiterated my invitation to German Chancellor for an early visit to India.
@_FriedrichMerz