প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নেস্নেল স্পোর্তস দেগী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে, মেজর ধ্যান চান্দদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
29 AUG 2025 8:39AM by PIB Imphal
ভারতকী প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল স্পোর্তস দেনা লাকপদা লৈবাক মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। নেস্নেল স্পোর্তস দে অসি চহি খুদিংগী ওগস্ত 29দা মমিং লৈরবা হোক্কী আইকোন মেজর ধ্যান চান্দবু ইকায় খুম্নবা উৎনবা পাংথোকই। ভারতকী শান্ন-খোৎনবগী লমদা লাক্লিবা অহোংবা অসিগী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা শান্ন-খোৎনবা অমসুং ফিৎনেসকী কলচর অমা পুক্নিং থৌগৎনবা, শান্নরোয়শিংগীদমক ইন্সতিত্যুস্নেল সপোর্ত মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা মোদর্ন ত্রেনিং অমসুং কম্পিতিসন ভেন্যুশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা সরকারনা হোৎনরিবা অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।
ঙসি Xতা পোস্ত তৌখিবা মেসেস অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়:
“নেস্নেল স্পোর্তস দেনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি! অখন্নবা থৌরম অসিদা ঐহাক্না মীরোল কয়াদা মখা তানা মহাক্কী মায়পাকপশিংনা ইথিল পীরিবা মেজর ধ্যান চান্দজীদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি।
হৌখিবা দিকেদ অসিদা, ভারতকী স্পোর্তস লেন্দস্কেপ অসি মশক থোক্না অহোংবা লাক্লি। নহা ওইরিবা তেলেন্তশিংবু পুক্নিং থৌগৎলিবা গ্রাসরুৎ প্রোগ্রামশিংদগী হৌরগা মালেমগী থাক্কী ফেসিলিতীশিং শেমগৎপা ফাওবা, ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা স্পোর্তসকী ইকোসিস্তেম অমা উবা ফংলি। ঐখোয়গী সরকারনা শান্নরোয়শিংবু মতেং পাংনবা, ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অমসুং ভারতপু স্পোর্তিং এক্সিলেন্সকী মালেমগী মফম অমা ওইহন্নবা হোৎনরি।”

Prime Minister's Office
PM Extends Greetings on National Sports Day, Pays Tribute to Major Dhyan Chand
29 AUG 2025 8:39AM by PIB Delhi
The Prime Minister of India, Shri Narendra Modi, extended his heartfelt greetings to the nation on the occasion of National Sports Day, celebrated annually on August 29 to honour the legendary hockey icon Major Dhyan Chand. Reflecting on India’s evolving sporting landscape, the Prime Minister reaffirmed the Government’s dedication to fostering a culture of sports and fitness, strengthening institutional support for athletes, and expanding access to modern training and competition venues across the country.
In a message posted on X today, the Prime Minister said:
“Greetings on National Sports Day! On this special occasion, we pay tribute to Major Dhyan Chand Ji, whose excellence continues to inspire generations.
In the last decade, India’s sporting landscape has undergone a remarkable transformation. From grassroots programmes that nurture young talent to creating world-class facilities, we are seeing a vibrant sports ecosystem in our nation. Our government remains committed to supporting athletes, building infrastructure and making India a global hub for sporting excellence.”