ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାପାନ-ଭାରତ ବ୍ୟବସାୟ ସହଯୋଗ କମିଟିର ପ୍ରତିନିଧି ଦଳ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି
ଜାପାନି ପ୍ରତିନିଧି ଦଳରେ ଉତ୍ପାଦନ, ବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ, ଏୟାରଲାଇନ୍ସ, ଫାର୍ମା କ୍ଷେତ୍ର, ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ଏବଂ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ରର କର୍ପୋରେଟ୍ ହାଉସର ପ୍ରତିନିଧିମାନେ ସାମିଲ ଅଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦି 'ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ, ମେକ୍ ଫର୍ ଦି ୱାର୍ଲ୍ଡ' ପ୍ରତି ଜାପାନର ଦୃଢ଼ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି
05 MAR 2025 7:52PM by PIB Bhubaneswar
ଜାପାନ-ଭାରତ ବ୍ୟବସାୟ ସହଯୋଗ (ଜିଆଇବିସିସି)ର ୧୭ ଜଣ ସଦସ୍ୟ ବିଶିଷ୍ଟ ଏକ ପ୍ରତିନିଧି ଦଳ ଏବଂ ଏହାର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀଯୁକ୍ତ ତାତସୁଓ ୟାସୁନାଗାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରତିନିଧି ଦଳରେ ଉତ୍ପାଦନ, ବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ, ଏୟାରଲାଇନ୍ସ, ଫାର୍ମା କ୍ଷେତ୍ର, ପ୍ଲାଣ୍ଟ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ଏବଂ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ରର ପ୍ରମୁଖ ଜାପାନୀ କର୍ପୋରେଟ୍ ହାଉସର ବରିଷ୍ଠ ନେତାମାନେ ସାମିଲ ଥିଲେ।
ୟାସୁନାଗା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଏହାର ଭାରତୀୟ ପ୍ରତିପକ୍ଷ, ଭାରତ-ଜାପାନ ବ୍ୟବସାୟ ସହଯୋଗ କମିଟି ସହିତ ୦୬ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୫ ରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଜାପାନ-ଭାରତ ବ୍ୟବସାୟିକ ସହଯୋଗ କମିଟିର ଆଗାମୀ ୪୮ ତମ ମିଳିତ ବୈଠକ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ। ଆଲୋଚନାରେ ଭାରତରେ ଉଚ୍ଚମାନର ଏବଂ କମ ମୂଲ୍ୟର ଉତ୍ପାଦନ, ଆଫ୍ରିକା ଉପରେ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଦେବା ସହିତ ବିଶ୍ୱ ବଜାର ପାଇଁ ଉତ୍ପାଦନ ବିସ୍ତାର ,ମାନବ ସମ୍ବଳର ବିକାଶ ଏବଂ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ବୃଦ୍ଧି ସମେତ ପ୍ରମୁଖ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତରେ ଜାପାନୀ ବ୍ୟବସାୟଗୁଡ଼ିକର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ ଯୋଜନା ଏବଂ 'ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ, ମେକ୍ ଫର୍ ଦି ୱାର୍ଲ୍ଡ' ପ୍ରତି ସେମାନଙ୍କର ଦୃଢ଼ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶରେ ସହଯୋଗ ବୃଦ୍ଧିର ଗୁରୁତ୍ୱ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ, ଯାହା ଭାରତ-ଜାପାନ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ସ୍ତମ୍ଭ ହୋଇ ରହିଛି।

Prime Minister's Office
Japan-India Business Cooperation Committee delegation calls on Prime Minister Modi
Japanese delegation includes leaders from Corporate Houses from key sectors like manufacturing, banking, airlines, pharma sector, engineering and logistics
Prime Minister Modi appreciates Japan’s strong commitment to ‘Make in India, Make for the World
05 MAR 2025 7:52PM by PIB Delhi
A delegation from the Japan-India Business Cooperation Committee (JIBCC) comprising 17 members and led by its Chairman, Mr. Tatsuo Yasunaga called on Prime Minister Narendra Modi today. The delegation included senior leaders from leading Japanese corporate houses across key sectors such as manufacturing, banking, airlines, pharma sector, plant engineering and logistics.
Mr Yasunaga briefed the Prime Minister on the upcoming 48th Joint meeting of Japan-India Business Cooperation Committee with its Indian counterpart, the India-Japan Business Cooperation Committee which is scheduled to be held on 06 March 2025 in New Delhi. The discussions covered key areas, including high-quality, low-cost manufacturing in India, expanding manufacturing for global markets with a special focus on Africa, and enhancing human resource development and exchanges.
Prime Minister expressed his appreciation for Japanese businesses’ expansion plans in India and their steadfast commitment to ‘Make in India, Make for the World’. Prime Minister also highlighted the importance of enhanced cooperation in skill development, which remains a key pillar of India-Japan bilateral ties.