ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତୀୟ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଲାଭ ପାଇଁ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଏବଂ ନବ ଅନ୍ୱେଷଣ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଦୋହରାଇଲେ
19 JUN 2025 1:57PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କୁ୍ୟଏସ୍ ୱାର୍ଲ୍ଡ ୟୁନିଭର୍ସିଟି ର୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ ୨୦୨୬କୁ ସ୍ୱାଗତ କରି ଏହା ବୈଶ୍ୱିକ ଶିକ୍ଷା ଓ ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ଭାରତର ବର୍ଦ୍ଧିତ ପ୍ରତିଷ୍ଠାର ପ୍ରମାଣ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି । ସେ ଭାରତୀୟ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଲାଭ ପାଇଁ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଏବଂ ନବ ଅନ୍ୱେଷଣ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ନିଶ୍ଚିତ କଲେ ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସ ରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟ ର ଉତ୍ତରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
“କୁ୍ୟଏସ୍ ୱାର୍ଲ୍ଡ ୟୁନିଭର୍ସିଟି ୨୦୨୬ ର୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ ଆମ ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ର ବହୁତ ଖୁସିର ଖବର ଆଣିଛି । ଆମ ସରକାର ଭାରତୀୟ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଲାଭ ପାଇଁ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଏବଂ ନବ ଅନ୍ୱେଷଣ ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।”

Prime Minister's Office
PM reaffirms commitment to furthering research and innovation ecosystems for the benefit of India’s youth
19 JUN 2025 1:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today welcomed the QS World University Rankings 2026 as a testament to India’s growing stature in global education and research. He reaffirmed the government’s commitment to furthering research and innovation ecosystems for the benefit of India’s youth.
Responding to a post by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan on X, Shri Modi stated:
“The QS World University 2026 Rankings bring great news for our education sector. Our Government is committed to furthering research and innovation ecosystems for the benefit of India’s youth.”