ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆସାମର ଜୋଗିଘୋପା ଠାରେ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଜଳପଥ ଟର୍ମିନାଲର ଉଦଘାଟନକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
18 FEB 2025 9:21PM by PIB Bhubaneswar
18. 02. 2025 : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆସାମର ଜୋଗିଘୋପା ଠାରେ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର (ଜାତୀୟ ଜଳପଥ- 2) ଉପରେ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଜଳପଥ ପରିବହନ (IWT) ଟର୍ମିନାଲର ଉଦଘାଟନକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ବନ୍ଦର, ଜାହାଜ ଚଳାଚଳ ଏବଂ ଜଳପଥ ଏବଂ ଆୟୁଷ ବିଭାଗର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲ, ଭୁଟାନର ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଲିଓନପୋ ନାମଗ୍ୟାଲ ଡୋର୍ଜିଙ୍କ ସହିତ, ଆସାମର ଜୋଗିଘୋପା ଠାରେ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ଜଳପଥ ପରିବହନ (IWT) ଟର୍ମିନାଲର ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି। ମଲ୍ଟି ମୋଡାଲ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ପାର୍କ ସହିତ ସଂଯୁକ୍ତ ଏବଂ ଜୋଗିଘୋପାରେ ରଣନୈତିକ ଭାବରେ ଅବସ୍ଥିତ ଏହି ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ଟର୍ମିନାଲ ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବରେ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ଏବଂ ମାଲ ପରିବହନକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ସହିତ ଭୁଟାନ ଏବଂ ବାଂଲାଦେଶ ପାଇଁ ଏକ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବନ୍ଦର ହେବ।
କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲଙ୍କ X ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ , ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ X ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି ;
"ପ୍ରଗତି ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଭିତ୍ତିଭୂମିର ବିକାଶ ଏବଂ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଜଳପଥକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରୟାସରେ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଯୋଗଦାନ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister applauds inauguration of Inland Waterways Terminal at Jogighopa, Assam
18 FEB 2025 9:21PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi lauded the inauguration of the Inland Waterways Transport (IWT) Terminal on the Brahmaputra (National Waterway-2) at Jogighopa in Assam.
Union Minister of Ports, Shipping & Waterways and AYUSH, Shri Sarbananda Sonowal, along with Bhutan’s Minister of Finance, H.E. Lyonpo Namgyal Dorji, inaugurated Inland Waterways Transport (IWT) Terminal at Jogighopa in Assam. The state-of-the-art terminal, connected to the Multi Modal Logistics Park and strategically located in Jogighopa will be an international port of call for Bhutan and Bangladesh while enhancing logistics and cargo movement in Assam and the North East.
Responding to the X post of Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal, Shri Modi posted on X;
“A noteworthy addition in our quest for improving infrastructure as well as encouraging inland waterways for progress and prosperity.”