প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ সূচীঃ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ঘানা ভ্ৰমণ
03 JUL 2025 4:01AM by PIB Guwahati
1. ঘোষণা
· দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কক এক ব্যাপক অংশীদাৰিত্বলৈ উন্নীতকৰণ
1. বুজাবুজি চুক্তিৰ (MoU) তালিকা
· সাংস্কৃতিক বিনিময় কাৰ্য্যসূচী (CEP) সন্দৰ্ভত চুক্তিঃ গভীৰ সাংস্কৃতিক বুজাবুজি আৰু কলা, সংগীত, নৃত্য, সাহিত্য আৰু ঐতিহ্যৰ ক্ষেত্ৰত বিনিময়ক উৎসাহিতকৰণ।
· ভাৰতীয় মানক ব্যুৰ’ (BIS) আৰু ঘানা মানক কৰ্তৃপক্ষ (GSA)-ৰ মাজত চুক্তিঃ মানকীকৰণ, প্ৰমাণীকৰণ আৰু অনুৰূপতা মূল্যায়নৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্য।
· পৰম্পৰাগত আৰু বিকল্প চিকিৎসা প্ৰতিষ্ঠান (ITAM), ঘানা আৰু আয়ুৰ্বেদ শিক্ষণ আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান (ITRA), ভাৰতৰ মাজত চুক্তিঃ পৰম্পৰাগত চিকিৎসা শিক্ষা, প্ৰশিক্ষণ আৰু গৱেষণাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ লক্ষ্য।
· যুটীয়া আয়োগ বৈঠক সন্দৰ্ভত চুক্তিঃ উচ্চ-পৰ্য্যায়ৰ আলোচনাক প্ৰতিষ্ঠানিক ৰূপ প্ৰদান আৰু নিয়মীয়াকৈ দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতা ব্যৱস্থাসমূহৰ পৰ্য্যালোচনাৰ লক্ষ্য।

Prime Minister's Office
List of Outcomes: State Visit of Prime Minister to Ghana
03 JUL 2025 4:01AM by PIB Delhi
I. Announcement
· Elevation of bilateral ties to a Comprehensive Partnership
II. List of MoUs
· MoU on Cultural Exchange Programme (CEP): To promote greater cultural understanding and exchanges in art, music, dance, literature, and heritage.
· MoU between Bureau of Indian Standards (BIS) & Ghana Standards Authority (GSA): Aimed at enhancing cooperation in standardization, certification, and conformity assessment.
· MoU between Institute of Traditional & Alternative Medicine (ITAM), Ghana and Institute of Teaching & Research in Ayurveda (ITRA), India: To collaborate in traditional medicine education, training, and research.
· MoU on Joint Commission Meeting: To institutionalize high-level dialogue and review bilateral cooperation mechanisms on a regular basis.