শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী মন্দলনা লুপা করোর ৮৩০৭.৭৪ চঙনা হাইব্রিদ একুইতী মোদ (HAM) দা ওরিসাদা লেন ৬ কী এক্সেস-কন্ত্রোল্দ কেপিতেল রীজন রিং রোদ (ভুবনেস্বর বাইপাস, ১১০.৮৭৫ কিমি) শেম্নবা অয়াবা পীখ্রে
19 AUG 2025 3:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকনমিক এফ্যার্সনা লুপা করোর ৮৩০৭.৭৪ চঙনা হাইব্রিদ একুইতী মোদ (HAM) দা ওরিসাদা লেন ৬ কী এক্সেস-কন্ত্রোল্দ কেপিতেল রীজন রিং রোদ (ভুবনেস্বর বাইপাস, ১১০.৮৭৫ কিমি) শেম্নবা অয়াবা পীখ্রে।
হৌজিক্কী ওইনা, হান্না লৈরিবা নেস্নেল হায়ৱেদা রামেস্বর দগী তাঙ্গী ফাওবগী লম্বী অসি ত্রাফিক ভোলুম য়াম্বা, খোর্দা, ভুবনেস্বর অমদি কত্তক হায়রিবা অর্বানাইজ সিতীশিং ফাওরগা চৎপা মরম্না লম্বী য়াম্না চিল্লি। হায়রিবা ফীভম অসি লৈহন্দনবা, প্রোজেক্ত অসি লেন ৬ কী এক্সেস-তন্ত্রোল্দ গ্রীনফীল্দ হায়ৱে ওইনা শেমগৎনবা প্রপোজ তৌবনি। প্রোজেক্ত অসিনা ওরিসা অমদি অতৈ নোংপোক্কী স্তেতশিংদা কত্তক, ভুবনেস্বর অমদি খোর্দা সহরশিংদগী কম্মর্সিএল ত্রাফিক থৈদোক্তুনা চাউনা কান্নবা পীগনি। মসিনা ফ্রৈত মুবমেন্ততা খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি, লোজিস্তিক কোস্ত হন্থহনগনি অমদি লমদম অদুদা সোসিও-ইকনমিক গ্রোথ লৈহনগনি।
প্রোজেক্ত এলাইনমেন্ত অসিনা মরুওইবা নেস্নেল হায়ৱে ৩ ( (NH-55, NH-57 অমদি NH-655) অমদি স্তেত হায়ৱে ১ (SH-65) গা শম্নহন্দুনা, ওরিসা শিন থুংনা মরুওইবা ইকনমিক, সোসিএল অমদি লোজিস্তিক নোদশিংদা অপনবা লৈতনা শম্নহনগনি। মসিগী মথক্তা, অপগ্রেদ তৌরবা কোরিদোর অসিনা ইকনমিক নোত ১০, সোসিএল নোদ ০৪, অমদি লোজিস্তিক নোদ ০৫ শম্নহন্দুনা মল্দি-মোদেল ইন্তিগ্রেসন ফগৎহন্দুনা অচৌবা রেলৱে স্তেসন ১, এয়রপোর্ত ১, প্রপোজ মল্তি-মোদল লোজিস্তিক পার্ক (MMLP) ১, অমদি মরুওইবা হিথাংফম ২ গা লৈনরিবা মল্তিমোদেলিতী ফগৎহন্দুনা লমদম অদুদা পোৎ অমদি পেসেঞ্জর পুথোক পুশিন তৌবদা খোঙজেল য়াঙখৎহনগনি।
লোইশিল্লকপদা, বাইপাস অসিনা রিজনেল ইকনমিক গ্রোথতা মরুওইবা থৌদাং লৌদুনা মরুওইবা লাইনীংগী অমদি শেন্মিৎলোনগী মফমশিংগগী মরক্তা লম্বী থোং ফগৎহন্দুনা লল্লোন ইতিক অমদি ইন্দস্ত্রিএল দিভেলপমেন্তকী অনৌবা খুদোংচাবশিং পুরক্কনি। প্রোজেক্ত অসিনা পর্সন-দেজ লাখ ৭৪.৪৩ হকথেংননা অমদি পর্সন-দেজ লাখ ৯৩.০৪ নাকোইননা থবক পীগনি, অমদি অকোয়বগী মফমশিংদা চাওখৎপা, শেমগৎ-শাগৎপা অমদি নুংঙাই য়াইফবগী অনৌবা খুদোংচাবশিং পুরক্কনি।
কোরিদোর অসিগী মেপ
এপেন্দিক্স - ১: প্রজেক্ত দিতেল্স
ফীচর
অকুপ্পা ৱারোল
প্রোজেক্ত মমিং
রামেস্বর দগী তাঙ্গী ফাওবগী লেন ৬ কী এক্সেস-কন্ত্রোল্দ কেপিতেল রীজন রিং রোদ
কোরিদোর
কোলকতা – চেন্নাই
অশাংবা (কিমি)
১১০.৮৭৫
অপুনবা সিভিল কোস্ত (লুপা করোরগী খুজিংদা)
৪৬৮৬.৭৪
লম লৌশিনবগী শেঞ্জং (লুপা করোরগী খুজিংদা)
১০২৯.৪৩
অপুনবা কেপিতেল কোস্ত (লুপা করোরগী খুজিংদা)
৮৩০৭.৭৪
মোদ
হাইব্রিদ এনুইতী মোদ (HAM)
বাইপাস
কিমি ১১০.৮৭৫ শাংবা ইন্সতেন্ত প্রোজেক্ত
শম্নরিবা মরুওইবা লম্বীশিং
নেস্নেল হায়ৱে - NH-55, NH-655 & NH-57.
স্তেত হায়ৱে – SH-65
শম্নরিবা ইকনমিক / সোসিএল / ত্রান্সপোর্ত নোদশিং
এয়রপোর্ত: ভুবনেস্বর
রেলৱে স্তেসন: খোর্দা
হিথাংফম: পুরি অমদি অস্ত্রং
ইকনমিক নোদশিং: ইকনমিক SEZ, মেগা ফুদ পার্ক, তেক্সতাইল অমদি ফার্মা ক্লস্তর’, ফিশিং ক্লস্তর
সোসিএল নোদশিং: এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত, ত্রাইবেল দিস্ত্রিক্ত অমদি LWE না শোকহল্লবা দিস্ত্রিক্ত
শম্নরিবা মরুওইবা সহরশিং / তাউন
খোর্দা, ভুবনেস্নর, কত্তক অমদি ধেনকানল
থবক পীবগী মতিং
মেন-দেজ লাখ ৭৪.৪৩ (হকথেংননা) & মেন-দেজ লাখ ৯৩.০৪ (নাকোয়ননা)
FY-25 দা লৈগদবা এনুএল এভরেজ দেলী ত্রাফিক (AADT)
চাউরাক্না পেসেঞ্জর কার য়ুনিত (PCU) ২৮,২৮২

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves construction of 6-Lane Access-Controlled Capital Region Ring Road (Bhubaneswar Bypass, 110.875 km) in Odisha on Hybrid Annuity Mode (HAM) at capital cost of Rs.8307.74 crore
19 AUG 2025 3:17PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved construction of 6-Lane Access-Controlled Capital Region Ring Road (Bhubaneswar Bypass - 110.875 km) in Odisha on Hybrid Annuity Mode (HAM) at a total capital cost of Rs.8307.74 crore.
Currently, connectivity between Rameshwar to Tangi on existing National Highway experience significant congestion due to high traffic volumes, passing through highly urbanized cities Khordha, Bhubaneswar and Cuttack. To address these challenges, the project is proposed to be developed as 6-Lane Access-Controlled Greenfield Highway. The project will provide significant benefit to Odisha and other eastern States by diverting heavy commercial traffic away from Cuttack, Bhubaneswar and Khordha Cities. This will enhance the efficiency of freight movement, reducing logistics cost and driving socio-economic growth in the region.
The project alignment integrates with 3 major National Highways (NH-55, NH-57 and NH-655) and 1 State Highway (SH-65), providing seamless connectivity to key economic, social, and logistics nodes across Odisha. Additionally, the upgraded corridor will enhance multi-modal integration by connecting with 10 Economic Nodes, 04 Social Nodes and 05 Logistic Nodes, providing enhanced multimodality with 1 Major Railway Station, 1 Airport, 1 proposed Multi-Modal Logistics Park (MMLP), and 2 major Ports thereby facilitating faster movement of goods and passengers across the region.
Upon completion, the bypass will play a pivotal role in regional economic growth, strengthening connectivity between major religious and economic centers and opening new avenues for trade and industrial development. The project will also generate approximately 74.43 Lakhs person-days of direct and 93.04 lakh person-days of indirect employment, and will open new avenues of growth, development and prosperity in surrounding regions.
Map of Corridor
Appendix - I: Project Details
Feature
Details
Project Name
6-Lane Access-Controlled Greenfield Capital Region Ring Road (Bhubaneswar Bypass) from Rameshwar to Tangi
Corridor
Kolkata – Chennai
Length (km)
110.875
Total Civil Cost (Rs Cr.)
4686.74
Land Acquisition Cost (Rs Cr.)
1029.43
Total Capital Cost (Rs Cr.)
8307.74
Mode
Hybrid Annuity Mode (HAM)
Bypasses
Instant Project of Length 110.875 km
Major Roads Connected
National Highways – NH-55, NH-655 & NH-57.
State Highways – SH-65
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airports: Bhubaneswar
Railway Stations: Khordha
Port: Puri & Astrang
Economic Nodes: SEZ, Mega Food Park, Textile & Pharma Cluster, Fishing Cluster
Social Nodes: Aspirational District, Tribal District and LWE Affected District.
Major Cities / Towns Connected
Khordha, Bhubaneswar, Cuttack and Dhenkanal.
Employment Generation Potential
74.43 Lakhs Man-Days (direct) & 93.04 lakh Man-Days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-25
Estimated at 28,282 Passenger Car Units (PCU)